Jasper de Jong van restaurant Podium onder de Dom heeft een award gekregen tijdens de presentatie van de GaultMillau gids in de Jaarbeurs maandagavond. Hij is de beste Fromager van Nederland in de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids 2018.
De titel is een award voor een professional in de horeca die zich op een bijzondere manier heeft onderscheiden het afgelopen jaar. De Jong won omdat hij kaas op verschillende manieren combineerde met bier.
“Hij won de award van Beste Fromager met een vijftal combinaties op basis van een apart bier, de Gueuze Lambic van de Anderlechtse brouwer Cantillon. Hij koos voor deze combinaties omdat het sterke zuur van het bier de viscositeit van de kazen doorbreekt en zo zorgt voor meer elegantie en verteerbaarheid. Kaas met bier. Ook leuk om thuis te proberen”, aldus de gids.
Jasper de Jong reageert bij Misset Horeca: “Kaas is een rustpunt in de avond. Gasten vinden het superleuk. Dat is wat mij ook zo boeit aan kaas. Ze proeven heel bewust. Leon (Mazairac – red) dankjewel voor alles. En zeker voor alle vrijheid die ik krijg. Super man.”
De GaultMillau gids 2018 wordt woensdag volledig gepresenteerd. Dan wordt ook duidelijk wat de beste restaurants zijn in Utrecht.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.