Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber is | De Utrechtse Internet Courant Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber is | De Utrechtse Internet Courant

Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber is

Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber is
De Mobiele Eenheid is veelvuldig ingezet bij de zoektocht naar Anne Faber
De politie denkt te weten waar het lichaam van Anne Faber is. Op basis van onderzoeksinformatie kwam woensdagavond laat een ander gebied in beeld dan  waar eerder die dag gezocht was.

De politie denkt te weten waar het lichaam van Anne Faber is. Op basis van onderzoeksinformatie kwam woensdagavond laat een ander gebied in beeld dan  waar eerder die dag gezocht was.

Dit gebied, in de omgeving van het Nulderpad in de gemeente Zeewolde, werd in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 oktober afgezet. Daar werd één specifieke plek gevonden waar vermoedelijk het lichaam van Anne verborgen is.

Het gebied is afgezet en forensische experts doen nader onderzoek. Dit onderzoek gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen en zal langere tijd in beslag nemen.

Sinds de vermissing van Anne Faber op 29 september is er op meerdere plekken gezocht naar de Utrechtse vrouw. De zoektocht richtte zich eerst op een gebied nabij Huis ter Heide. Daar werd de jas, gevolgd door de fiets en tas van Anne gevonden.

Op maandag 9 oktober werd Michael P. gearresteerd. Hij zat een gevangenisstraf van twaalf jaar uit voor twee verkrachtingen van minderjarige meisjes en enkele overvallen. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Hij zat de afgelopen maanden in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne.

Na zijn arrestatie breidde het zoekgebied snel uit. Er werd gezocht rondom de kliniek en uiteindelijk ook in de voormalige woonplaats van de verdacht Zeewolde. De politie liet weten dat ‘nieuwe onderzoeksinformatie’ hier aanleiding voor was.

Update 14.40: De 27-jarige Michael P. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber blijft 14 dagen langer vastzitten. Hij werd vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland. Die besliste dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachte is om hem langer vast te houden.

Lees alles over de vermissing van Anne Faber in ons dossier.

Wie is verdachte Michael P. in zaak Anne Faber?

11 Reacties

Reageren
  1. Ton Leijten

    Het is toch verschrikkelijk dat dit in Nederland kan gebeuren door grove fouten van anderen. Laat al deze mensen nu ook maar verantwoording af leggen bij de rechtbank. Bij grove fouten deze mensen ook straffen.
    Waarom worden bestuurders van bedrijven wel ter verantwoording geroepen bij grove nalatigheden en/of incidenten?
    Gisteren een advocaat op tv gehoord die verdachten bijstaat.
    Mij enorm geërgerd aan haar houding door steeds op te komen voor de rechten van verdachten. Zo zouden criminelen een tweede kans moeten krijgen!
    Je ziet wat er gebeurd als je hier niet zorgvuldig mee omgaat.
    Deze advocaten zijn medeschuldig aan deze fouten en dienen ook gestraft te worden.
    Criminelen dienen geen bijstand van advocaten!
    Criminelen die anderen geweld hebben aangedaan moeten eerst maar eens voelen wat zij een ander hebben aangedaan. Hier horen levenslange straffen opgelegd te worden. En na 20-25 jaar maar eens kijken wat er verder moet gebeuren met deze lui, i.p.v. verkrachters na 5 jaar weer buiten te laten lopen, hoe gek zijn we met z’n allen!!

  2. JdV

    Tja, mocht Michael P. de dader zijn dan vrees ik voor een begripvolle D66 rechter. Met een goede advocaat zal de schuld wel “elders” worden belegd. Bij Altrecht, of de reclassering, of zijn ouders…
    Levenslang bestaat niet in NL en de doodstraf is helaas geen optie.
    Het zal je kind maar wezen. ik wens de nabestaanden van Anne heel veel sterkte in de aankomende tijd.

  3. Toiletverfrisser

    Beste Ton, ik begrijp uit je woorden dat je helemaal niks op hebt met het begrip rechtsstaat. Dat kan. Maar wat is je alternatief? Een nieuw derde rijk? Dan zullen toch echt wat meer mensen op Thierry Baudet moeten stemmen.

  4. Joanne

    Mee eens Ton , De ouders hebben zometeen wel levenslang!

  5. Tiny

    Los van een eerdere wellicht te lage straf (en ja, dat gevoel heb ik ook) en de gemaakte fouten (die zijn er, ongetwijfeld), wat een dom geklets van Ton en JdV. Het slachtofferige ‘in Nederland’ alleen al. Gebeurt echt overal hoor, de fouten, de (veronderstelde) lage veroordelingen en het klagen erover. Nou goed, in Noord Korea en in het kalifaat van IS klagen ze misschien minder.
    @Ton. Leuk dat je verdachten al veroordeeld door hun rechten af te nemen voordat ze schuldig zijn bevonden. Nu al worden fouten gemaakt met veroordelingen. Liever één schuldige vrij dan een onschuldige die (levenslang nog wel) vast zit, als je het mij vraagt. Noem mij één land waar verdachten geen advocaat krijgen en waar je graag zou willen wonen? En geen tweede kans? Dus je hebt liever dat veroordeelden noodgedwongen terugkeren in de criminaliteit? Je suggereert wel iedereen levenslang. Ook dat gaat echt nergens over. Grappig ook dat je nergens blijk geeft dat je minder misdaad wil, alleen wraak en genoegdoening lijken je te drijven.
    En hoe kom je aan die 5 jaar? Las het hier al eerder in een reactie. Hij is voor zijn eerdere misdaad opgepakt in juli 2010, heeft vrijwel direct bekend en is daarna echt niet heengezonden. Ruim 7 jaar geleden dus. En je stelling dat in het bedrijfsleven eerder straffen volgen dan daarbuiten….zie ik graag onderbouwd (niet onderbuikt).
    @JdV; hoezo bestaat levenslang niet in Nederland? In tegenstelling tot vrijwel ieder ander land is levenslang in Nederland juist levenslang, vrijwel zonder kans op vervroegde vrijlating (3x sinds 1970, bij Koninklijke gratie). Juist daar is de kritiek – wat je er verder van mag vinden – van internationale organisaties op. Of het ontbreekt je aan kennis en roeptoetert toch maar wat, of je bent doelbewust aan het liegen, los van die totaal inhoudsloze opmerking ‘D66 rechter’.

  6. Berk

    @JdV Levenslang bestaat wel degelijk in Nederland

  7. JdV

    @Tiny en Berk. Recent zijn er uitspraken geweest waar Nederland is gedwongen om haar levenslange strafbeleid aan te passen. Na uiterlijk 25 jaar moeten gedetineerden in aanmerking komen voor vrijlating in verband met mensenrechten. Diezelfde mensenrechten gelden helaas niet voor de nabestaanden van Anne. Die mogen dit leed nog tientallen jaren tot hun dood met zich meedragen.En mocht de dader zijn wie er nu gedacht wordt dat het is, dan is er duidelijk geen enkele kans op verbetering en zou de doodstraf een betere oplossing zijn. Ik kan alleen maar hopen dat jullie zelf nooit in een dergelijke situatie terecht komen. Ik vermoed dat er dan heel anders gesproken gaat worden. Maar blijf maar fijn de criminelen en gekken ontzien en verdedigen hoor. Past prima in het D66 straatje.

  8. JdV

    Als er hier iemand slecht geinformeerd is is het toch echt Tiny.

    Volgens de advocaat-generaal hebben levenslang gestraften dankzij een recente wetswijziging de mogelijkheid om hun straf te laten herbeoordelen. Hiermee is het opleggen van levenslang niet meer in strijd met Europese mensenrechtenverdragen.

    Kritiek Europa

    Staatssecretaris Dijkhoff voerde de wetswijziging door nadat Nederland kritiek kreeg van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het Hof oordeelde dat het onmenselijk is om gevangenen geen uitzicht te bieden op vrijlating. Na de uitspraak werden rechters in Nederland terughoudend met het opleggen van levenslang.
    Nu de wet is aangepast mogen gevangenen na 25 jaar cel bij een adviescollege pleiten voor een reïntegratieplan. Als dit traject goed wordt doorlopen, kan de gevangene in aanmerking komen voor vrijlating. Voor de wetswijziging konden levenslang veroordeelden in Nederland niet vrijkomen. Alleen de koning kon gratie verlenen.

  9. BdV

    Gelukkig komt het ook voor dat we hier bijvoorbeeld reacties zoals die hierboven van Tiny mogen lezen. Waarvoor dank.

  10. Kees

    Altijd grappig hoe slecht de rechtse droeftoetersceigenlijk op de hoogte zijn.

    Nederland is 1 vd weinige landen ter wereld waar echt levenslang wordt uitgedeeld. Frenkue P van de bende van Venlo heeft dit opgelegd gekregen bijv.. Die komt echt nooit meer vrij.zelfs los van de TBS, dr grappig dat hij zelf bij de veroordeling dacht na 25 jaar weer op straat te staan.

    Juist on de VS is levenslang geen levenslang. Vandaar dat mensen daar 3x levenslang kunnen krijgen.

    In Nederland wordt in verhouding met andere westerse landen streng gestraft. Dit is cijfermatig te bewijzen en bewezen.

    Neemt niet weg dat ik veel lage straffen ook niet begrijp en er veel fouten gemaakt worden. Zeker met dit soort gevallen. Dat is niet uit te leggen. We horen wel alleen over de zaken waarbij het mis gaat.

  11. Tiny

    @JdV Als ik als familielid in een dergelijke situatie terecht kom zal niks genoegdoening geven. Straffen en genoegdoening niet één op één gelijk, al moet je het niet los willen koppelen. Ik doe verder ook geen uitspraak over welke straffen terecht zijn of niet (anders dan dat ik de optie afwijs om iedere schuldige aan een misdrijf tot levenslang te veroordelen). Sterker, ik meld juist dat de eerdere straf me nogal laag scheen maar dat terzijde.
    Levenslang bestaat en dat volledig bevestigt het artikel dat je citeert. De wijziging behelst niet dat na 25 jaar een herbeoordeling plaatsvindt (en al helemaal niet vrijlating), maar dat een levenslanggestrafte dan in aanmerking kan komen voor een reïntegratieplan, en na dat succesvol doorlopen te hebben kan een herbeoordeling plaatsvinden van de levenslange straf. Nog steeds strenger dan vrijwel alle andere Europese landen en geen automatische herbeoordeling of omzetting.
    Voor zover ik het kan terugvinden is het geen wetswijziging maar een verandering van de tenuitvoerlegging, al is het wat schimmig. Overigens is dat een stap verder dan ik inderdaad voor ogen had. Uit het nieuwe regeerakkoord blijkt overigens ook dat het laatste woord er nog niet over gesproken is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).