Pop-up restaurant ROOST aan de Singel opent 1 april: ‘Aan het water en midden in de stad!’ | De Utrechtse Internet Courant Pop-up restaurant ROOST aan de Singel opent 1 april: ‘Aan het water en midden in de stad!’ | De Utrechtse Internet Courant

Pop-up restaurant ROOST aan de Singel opent 1 april: ‘Aan het water en midden in de stad!’

Pop-up restaurant ROOST aan de Singel opent 1 april: ‘Aan het water en midden in de stad!’
Eigenaren Sidney Rubens en Robin Zwijnenburg van ROOST aan de Singel aan de Catharijnesingel. Foto: Romy de Weert / DUIC
ROOST aan de Singel opent dit weekend aan de Catharijnesingel bij het Paardenveld. In het nieuwe pop-up restaurant draait alles om de braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue en een gelijknamige sociale aangelegenheid. “Je kan het zien als een grote gezellige buitenkeuken.”

ROOST aan de Singel opent dit weekend aan de Catharijnesingel bij het Paardenveld. In het nieuwe pop-up restaurant draait alles om de braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue en een gelijknamige sociale aangelegenheid. “Je kan het zien als een grote gezellige buitenkeuken.”

“Kijk eens om je heen: aan het water, midden in de stad in het nieuwe aangelegde park Paardenveld.” In het zonnetje aan het water vertelt mede-eigenaar Sidney Rubens van ROOST aan de Singel zijn verhaal.

Waar de naam vandaan komt: “Roost komt van roosteren, maar dan kort en krachtig.” Alle gerechten worden op de braai gerookt op Afrikaans houtskool, wat volgens Rubens ten goede komt aan de smaak. Hij heeft al van kleins af aan een passie voor eten: “sommige mensen hebben dat met schilderijen, ik heb dat met eten.” Hij is geen onbekende in de Utrechtse horecawereld. Zo is hij al mede-eigenaar en initiatiefnemer van Strand Oog In Al (Soia) en eigenaar van restaurant Brass en lunchroom Voer.

Concept

Wat begon met een idee voor een buitenkeuken op festivals,werd een pop-up restaurant aan de singel. Samen met compagnon Robin Zwijnenburg is hij dit concept verder gaan uitwerken. “Hier in Utrecht werd nog niks gedaan met een braai, waardoor wij een mooie kans zagen om iets unieks te beginnen.” Alle gerechten worden klaargemaakt in de braai. “Een braai is een soort hele grote oven. Een open haard, gestookt op hout,” legt Rubens uit. Het restaurant serveert vis, vlees, en vegetarische gerechten. “Een kleine kaart voor een kleine prijs.”

Restaurant ROOST aan de Singel. Foto: Romy de Weert / DUIC

Idee  

Het idee voor het restaurant was er al medio vorig jaar, maar op het braakliggende terrein kon toen nog niet gebouwd worden. “Het was een kale vlakte, er was er nog geen riolering, water en stroom. Er gaat aardig wat tijd overheen voordat je uiteindelijk alles voor elkaar hebt.”

Het restaurant is een seizoensbedrijf en mag geopend zijn in de periode van 1 april tot eind oktober. “Het eind van ons seizoen kwam steeds dichterbij. We zouden dan nog maar drie weken open zijn en dan vijf maanden dicht.”

Vrijdag wordt de opening van het restaurant feestelijk gevierd. “Een orkest vaart door de singel en de waterfontein gaat aan.” Aanstaande zaterdag is het restaurant officieel geopend en kunnen de eerste gasten proeven aan de gerookte gerechten.

13 Reacties

Reageren
 1. Vingervlug

  Leuk idee!
  Veel succes, ga sowieso een x langs!

 2. Heico ten Cate

  Helaas ga ik de opening missen, maar daarna kom ik zeker regelmatig een hapje eten. Alsmede zicht hebt op zo’n toplocatie, dan ontkom je er niet aan…….zie je zelf maar eens te beheersen 😉

 3. Bram de Goede

  Jammer een gemiste kans, waarom is er niet gekozen voor een plek in het water, in plaats van in het park. Van het parkje blijft zo weinig over. Een historische rivier klipper met strijkbare masten, als tijdelijke horeca plek lag veel meer voor de hand. Kan je zo wegvaren als de vergunning is afgelopen. Dat was veel sfeervoller geweest. Had ook het hele jaar open kunnen zijn. Was een mooie entree van de stad geweest. Wie verzint de huidige oplossing?

 4. Adri

  Jammer dat er op die plaats nu weer zo’n bouwsel staat. Veel beter was het om er een stadsparkje zoals Lepelenburg te maken. Toegangspoort tot de stad verdient beter.

 5. Johan

  Park Paardeveld moet het worden. Laat het park een park zijn en laat het park dan ook onbebouwd blijven.

 6. Bertje

  Leuk hoor, maar Victor Consael had hier ook prima kunnen staan, veel oudere Utrechters hebben heimwee naar deze tent

 7. Barend

  En wat vindt Welstand er eigenlijk van dat zo’n knutselhut op zo’n markante plaats is neergezet?

 8. Martin

  De braai lijkt me niet zo goed voor de uitstoot van fijnstof waar nu juist in dat stuk van Utrecht, en eigenlijk in het hele centrum, zo veel aan gedaan wordt om die te verminderen.

 9. Rob H.

  Voor de parkroepers: er zit een parkje aan de overkant: het Daalsepark…

 10. cas

  Heb je een locatie met kansen, zet je er zo’n lelijk ding neer. wachten op de eerste storm om deze plak weer terug te geven aan de mensen.

 11. Leuk huisje van hout

  Superleuk zo’n houten huisje. Niks lelijks aan. Sommige mensen zin geboren om azijn te pissen.

  Zo’n houten huisje is 1000000000x betere architectuur dan alles wat er in de omgeving van het Paardenveld aan gebouwen van na 1920 staat.

 12. Jan

  Wat een bouwval en inderdaad daar had mooi Victor Consael kunnen zitten !

 13. FD

  Succes Sidney !
  Het gaat je lukken !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).