Pret a Manger op Utrecht Centraal gaat definitief sluiten | De Utrechtse Internet Courant Pret a Manger op Utrecht Centraal gaat definitief sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Pret a Manger op Utrecht Centraal gaat definitief sluiten

Pret a Manger op Utrecht Centraal gaat definitief sluiten
Broodjes – en koffiezaak Pret a Manger op Utrecht Centraal gaat na anderhalf jaar alweer dicht. De zaak, die vooralsnog in de stationshal gevestigd is, sloeg niet aan bij treinreizigers. Dat meldt horecaplatform Foodclicks.

Broodjes – en koffiezaak Pret a Manger op Utrecht Centraal gaat na anderhalf jaar alweer dicht. De zaak, die vooralsnog in de stationshal gevestigd is, sloeg niet aan bij treinreizigers. Dat meldt horecaplatform Foodclicks.

De zaak in Utrecht was het enige filiaal van het internationale horecabedrijf in Nederland. Het bedrijf opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. Momenteel heeft het wereldwijd ongeveer 450 winkels, onder andere in Singapore, de Verenigde Staten, China en Denemarken. In tegenstelling tot Nederland slaat het concept in het buitenland wel aan.

Concurrentie

Pret a Manger heeft op Utrecht Centraal te maken met veel concurrentie van omliggende zaken. Bovendien liggen de prijzen van een koffie of broodje, vergeleken met de buren, relatief hoog. HMSHost, het bedrijf dat het filiaal naar Nederland haalde, betreurt het dat het concept in Utrecht niet aanslaat.

De winkel gaat in november definitief dicht. De locatie wordt overgedragen aan de NS, die een nieuwe huurder gaat zoeken voor het pand.

Update: Lebkov & Sons komt op plek Pret a Manger in Utrecht Centraal

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Lars

  De nieuwe huurder is al bekend! In februari 2020 komt broodjeszaak Lebkov & Sons naar Utrecht: https://www.facebook.com/Lebkov/photos/a.355024151366/10156626133856367/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDYSgKbRMxFCOADUQFscnQwDPMwGsP3_6In6I3IHAvfPKL68qdmheftrSXnLU7Txo57PKT6lyPrauho3WA-_zq0tIYdHPRDr2EO-qpSv9y4DouAhb6hfbx7tUxLDZqtar_Ky5BZiiwOE7LQ8lWYJ_8faLysIo1Ys2i_pLZgwHfxljgqUMyjLQvXQPmKs7Y8FarY2pAGc5VnQ9R4uNhFZYm9zNXMrpVVmXGOMn03NtEnZB66_pBpxF7d5E39GRG1FwZengYrCzZ0dCy3BTrM_yQf5B0muSti85b9FYV6FCP9kBY1AAJw3-ZldOdRYtkD4dm2Yq0VG-Uq_fq-Jis7&__tn__=-R

 2. Trappelaar

  Neeeee! Mijn favoriete sandwich haalde ik daar! Jammer, vond het echt een aanvulling op het stations assortiment 🙁

 3. Sander

  Neeeee! Enige degelijke tent voor ontbijt/lunch op CS. Had ook niet het idee dat het zo slecht liep…
  Hoop dat er iets dergelijks voor terugkomt en niet de zoveelste hippe fast food tent uit Amerika.

 4. wollie

  Neeeee! waar haal ik nu mijn krabsalade met avocado :’(

 5. JdV

  @sander: Dus een hippe fast food tent uit het VK sluit. En je hoopt dat er geen hippe fast food tent uit de USA voor terug komt? Inderdaad een heel groot verschil maar niet heus.

 6. Sander

  @JdV: Excuus, ik heb het inderdaad niet goed beschreven. Technisch gezien is dit inderdaad ook fast food. Waar het mij om ging/gaat is dat Pret een (redelijk) gezond en lekker aanbod heeft. Waar ik bang voor ben is dat er iets voor terugkomt met hamburgers, donuts of ander ongezond spul.
  Blij dat mijn bericht jou de gelegenheid gaf duic weer eens lekker te vullen met je sarcasme.

 7. Cico

  Dat was dus eigenlijk de enige tent die ik bewust op zocht voor een lunch op het station. Je kon er rustiger zitten en het eten was van een hogere kwaliteit en zoveel meer keuze dan die eeuwige broodjes gezond en lauwe saucijzenbroodjes. Lekker veel (duurzaam) vis ook, dat zie je ook nauwelijks in Utrecht

 8. wvdk

  dure koffie? 1 euro verse filterkoffie (als je ook nog milieubewust bent en je eigen beker meeneemt ;)) jammer dat het consumentengedrag van nederlanders zo aan het verslechteren is dat een gezonde toko als Pret a Manger moet sluiten 🙂

 9. F. Bosch

  de koffie is er goedkoper, groter en beter(!) dan bij de kiosk.. wat jammer zeg, ook voor het leuke vlotte personeel.

 10. AT

  Echt jammer, was mijn favoriete winkel op het station. Altijd super lekkere broodjes, goede koffie en vriendelijk personeel. Vond het niet echt duurder dan bv Broodzak (de broodjes bij Pret waren ook groter) en betere kwaliteit dan alle andere winkels behalve misschien Leon (dat nog duurder is en je langer moet wachten).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).