Een nieuwkomer aan de drukbezochte Drieharingstraat in Utrecht opent in februari voor publiek. Bij Bar Basta kan men straks Italiaans tafelen; op de kaart komen onder meer typisch Italiaanse antipasti, kazen, vleeswaren en wijnen.
Voor grote borden pasta moet je bij Bar Basta niet zijn. Het knusse restaurantje heeft maar plek voor zo’n 40 personen binnen en 16 personen op het terras. Ook in de keuken is het aantal vierkante meters beperkt. De gerechten zijn daarom wat kleiner.
Burrata met tomaat, vitello tonnato en panini’s voeren de boventoon in de nieuwe Bar Basta. Gasten kunnen deze antipasti straks samen bestellen en proeven. Daarbij komt een wijnkaart met Italiaanse wijnen zoals Negroamaro uit Puglia of Pinot Nero uit de Alto Adige.
In februari moeten de deuren officieel open gaan. Iets later dan verwacht, vanwege de langere levertijden van sommige onderdelen van het interieur. Bar Basta is onderdeel van de Utrechtse Horeca Groep. Hieronder vallen ook restaurant Kortjak, Dengh en HAL22.
Voorheen was het Indonesische restaurant Spekuk op deze locatie te vinden.
19 Reacties
ReagerenVolgens mij kunnen ze geen personeel vinden en duurt het daarom allemaal zo lang.
Overigens is “panini” al meervoud, namelijk van panino. Panini’s is dus grote onzin. Hoed u voor italiaanse restaurant met panini’s!
Chapeau voor de journalist die deze wervelende reclameteksten heeft geschreven. Niet van reclame te onderscheiden hoor
We willen geen horeca meer, we willen woningen !!!! Hier hadden ook sociaal huurwoningen van gemaakt kunnen worden voor starters.
En uiteraard alles weer in het Engels. Taalmoord.
@Boze Bewoner van Utrecht
Sociale huurwoningen in een pand wat geen eigendom is van een corporatie? Hoe zie je dat voor je?
@Sjaak
Als u gaat voor een authentieke Italiaanse restaurantbeleving dan gaat u natuurlijk per definitie niet naar een ‘Italiaans restaurant’ dat alleen antipasti serveert (hetgeen in geest ongeveer even ‘Italiaans’ is als een Mexicaans wokrestaurant op Jamaica en me een iets groter zorgenpuntje voor de puriteinse kenner lijkt dan een taalfoutje aangaande panini…), maar authenticiteit is hier uiteraard het hele idee niet.
Het concept is vrij duidelijk; we nemen het concept van Spaanse tapas, alleen voeren we het dan uit op basis van de Italiaanse keuken en verkopen dat aan de gemiddelde Utrechtse boer die toch werkelijk geen zak van de Italiaanse keuken en cultuur begrijpt (laat staan waardering heeft voor authenticiteit) en werkelijk alles gedachteloos naar binnen stouwt wat je hem voorschotelt.
Commercieel gezien helemaal geen gek idee! Het zou prima kunnen werken in Utrecht en de inkoopkosten en operationele kosten zijn beperkt; geen chef nodig, lage energiekosten wegens beperkte bereiding. Slim. Ik wens ze veel succes en op naar baggervette winsten!
Tja. Goed dat we nu eindelijk een “authentiek” Italiaans restaurant krijgen in Utrecht. Het is tijd dat j e eindelijk eens ergens antipasti kan gaan eten, dat ontbrak er echt aan in het Utrechtse culinaire landschap. Proest.
“Voor grote borden pasta moet je bij Bar Basta niet zijn. Het knusse restaurantje heeft maar plek voor zo’n 40 personen binnen en 16 personen op het terras.”
Wat een bijzondere stapeling van zinnen. Dus die 40 mensen moeten noodgedwongen kleine bordjes pasta eten omdat het restaurant te klein en te knus is? Wat stáát hier allemaal in hemelsnaam
Door die nauwe en met terrasjes volgebouwde Drieharingstraat loop ik hoe dan ook niet meer sinds corona begon. Er zit alleen horeca waar ik niets te zoeken heb.
Het zal zijn tijd wel duren, hoe is het by the way met die kassaloze en ook klantloze Aldi op de Lange Viestraat?
De drieharingenstraat is volkomen gekoniliseerd door de horeca
Met medewerking van de gemeente
Zomers staat er een file van mensen te wachten, voor dat ze door kunnen lopen
Als er in de drieharingenstraat ooit brand uitbreekt
Dan is iedereen kansloos
Brandweer komt er nooit bij
@alex : er is poen genoeg, kopen het maar op, ssh alleen al , incl. aftrek álle onkosten en investeringen : 120.000.000 euro winst. kan makkelijk dus.
Hulde aan Scherpschutter voor deze bijdrage. Grondig mee eens. Wat een armoede zo’n antipasti schuur.
Geweldig een authentiek Italiaans restaurant, waar je geen Italiaans eten kunt bestellen, die Italianen graag met regelmaat eten.
Ooit ontdekte ik het beste Spaanse restaurant in Benidorm, die de Spanjaarden voorbij liepen met het hoofd weggedraaid.
Nederlanders aten massaal authentiek Spaans bij Friet van Piet.
+1 Peter Utrecht 🙂
Heerlijke drogreden!
Wat heeft de oppervlakte van de zaak in hemelsnaam te maken met kleinere porties? Hahaha…
@Claire Obscur:
geduld, het is nog geen maart. Ik gok nog steeds op juli.
Met vriendelijke groet,
PeterH
een drankje met een hapje dus, ipv andersom, want alleen een voorgerecht lol.
een bar waar je staand een geweldige espresso met een sfogliatelle kan eten, dat is wat Utrecht mist, koffietentjes genoeg maar er is geen 1 die een fatsoenlijke espresso maakt, allemaal rubbish
Idd woningen ipv horeca. Vroeger zaten hier gewoon woningen in deze steeg. Het is pas de afgelopen 30-40 jaar dat er restaurants zitten, waren logementen en woningen , dat zou er weer moeten komen. . Er is 80 procent teveel horeca en we missen 80 procent woningen.. dát is het eiereneten. en @eloise 150.000.000 winst. Daarvan kunnen ze makkelijk 5 woontorens bouwen en alle studenten er in zetten, maar dat eld gaat naar de stakeholders, want het is geen sociale verhuurder meer, al doe tmen zich wel zo voor met hun huren van 1400 euro per maand voor een kippehok van 18m2 ………….. dat is geen grap
Past goed bij de rest van de restaurants in de Drieharingstraat.
Persoonlijk vind ik het wel fijn dat ze daar allemaal bij elkaar gaan zitten.
Een hele straat die je gelijk kunt schrappen als no-go zone voor als je iets goeds wilt hebben.