Restaurant, bar en hotel Simple. in Utrecht staat te koop Restaurant, bar en hotel Simple. in Utrecht staat te koop

Restaurant, bar en hotel Simple. in Utrecht staat te koop

Restaurant, bar en hotel Simple. in Utrecht staat te koop
Restaurant, hotel en bar Simple. staat te koop. Simple., een van de bekendere zaken in Utrecht, is gevestigd in een achttiende-eeuws pand aan de Domstraat. Voorheen zat Podium Onder de Dom, onder leiding van chef-kok Leon Mazairac, ruim tien jaar in het gebouw.

Restaurant, hotel en bar Simple. staat te koop. Simple., een van de bekendere zaken in Utrecht, is gevestigd in een achttiende-eeuws pand aan de Domstraat. Voorheen zat Podium Onder de Dom, onder leiding van chef-kok Leon Mazairac, ruim tien jaar in het gebouw.

Simple. zat lang in de Lange Nieuwstraat, maar verhuisde in 2018 naar de Domstraat toen Podium daar de deuren sloot. “Meer ruimte, terras voor de deur en de nieuw te ontwikkelen gastrobar zijn de belangrijkste reden voor de verhuizing”, legde het restaurant destijds uit. Hotel DOM werd onderdeel van Simple. en er kwam een ruimte voor vergaderingen en private dinners.

Vijf jaar na de opening komt er dus mogelijk een eind aan Simple. in de Domstraat. Het pand staat op Funda en geïnteresseerden kunnen zich melden bij de makelaar. Voor de bedrijfsovername wordt 675.000 euro gevraagd. Dat is los van de huurprijs voor het pand. De koper van Simple. wordt de nieuwe eigenaar van zowel het restaurant als het hotel en de bar. Of Simple. dan in de huidige vorm blijft bestaan is nog niet bekend.

20 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Het zou toch wel heel spijtig zijn als Simple verdwijnt. Een van de weinige betere restaurants in Utrecht.

 2. Sjaak

  Er staan sws heel veel horecagelegenheden te koop in utrecht

 3. Marcel

  675 en dan mag je het huren. Niks eigendom. Probeer dat maar rendabel te maken met 50 euro per persoon aan drank en eten gedurende een zittijd van minimaal 2 uur pp. Ben ondernemer en vindt alles leuk maar dit is gewoon onmogelijk. Probeer ditbedrag trouwens maar is te lenen. Goodwill inventaris ?

 4. Domtorentje

  Heel jammer dat er weer een goed culinair etablissement verdwijnt, wat komt er voor terug?

 5. BW

  @Marcel
  Eens. Goodwill gaat sowieso nergens over, want blijkbaar verhuist het personeel mee. Feitelijk krijg je een hele nieuwe exploitatie en ik zie niet hoe je profiteert van de goede reputatie van het restaurant dat er voorheen zat. Die 675k zal dus vooral overname inventaris moeten zijn en dat lijkt me erg veel. Ik had die hotelkamers trouwens nooit gezien en vind de ‘luxe’ eerlijk gezegd niet heel bijzonder. Dan de huur voor 20k (!) per maand. Pand en locatie zijn prachtig, maar voor de gemiddelde horeca onderneming is dat niet op te brengen.

  @Barend
  Simple verdwijnt niet, maar gaat kennelijk verhuizen.

 6. C in de Horeca

  De overnaamsom is te overzien…..maar, de huur van €245000/jaar is een compleet andere verhaal…..

 7. Barend

  @ BW
  Lezen, beste man. Ik schrijf niet dat Simple verdwijnt.
  Het artikel schrijft niet dat Simple niet verdwijnt.

 8. BW

  Barend: “Het zou toch wel heel spijtig zijn als Simple verdwijnt.”
  Ook Barend: “Ik schrijf niet dat Simple verdwijnt.”

  Fijne zondag Barend.

 9. Wil

  Bw: Barend gebruikt het woordje “zou”.
  Ken je dat?

 10. Koel Hoofd

  Ach, het zoveelste design hotel waarvan er 13 in dozijn gaan en Utrecht vol mee staat. Om alleen al de kale huur op te brengen moet zo’n luxe suite minimaal 2 mille per maand opbrengen….en dan liggen de gasten in het donker en de kou onder de dekens of smelten ze in de zomer weg uit de kamer.

  Maar er is wel een interessante marktkans, rijke studenten van buiten de EU, hun ouders hebben echt alles over voor hun prinsjes en prinsesjes en hebben veel meer geld dan dat handje vol wat zich in Nederland steenrijk mag noemen.
  Die hebben wel meer dan een paar duizend euris per maand over zodat hun kind omringd door alle comfort van thuis in alle rust kan studeren (naast de pokkeherrie van het dom carrilion) want ze lachen zich kapot om de collegegeldtarieven in Nederland want die zijn spotgoedkoop ivt UK of USA.
  Bijvoorbeeld USA 85.000 dollar tuition fee per jaar en dan is die studie 6 jaar als ze braaf doorwerken en moeten ze ook nog eten, wonen, kleden en zich verplaatsen in een auto… Dus een studieschuld van 6-7 ton (NB) reduceren naar
  3-4 ton door lagere tuition fees maar veel hogere onkosten van leven in Nederland is voor die mensen lucratief en een no brainer. UU staat goed aangeschreven mits het om sustainable development en medische studies gaat.
  En, je hebt er maar 10 per jaar voor nodig om dit pand te vullen en winst te maken, blijft er nog genoeg over om zelfs het personeel fatsoenlijk te betalen…
  Waar vind je die steenrijke studenten, in India, Pakistan en China, maak een website en kat in het bakkie.
  Gratis ondernemingsplan op een bierviltje, wie o wie pakt die kans?

 11. Marcel Visser

  Als je 675 in je zak hebt, niet waarschijnlijk, en 20 aan huur moet doen en je als eigenaar 70 uur per week werkt tegen een salaris van 50 per jaar en je kok verdient dan meer en schoonmaker voor de kamer en energie rijst de pan uit dan is dit pand binnenkort gesloten. Maak er maar appartementen van. Bel mij maar.

 12. Alie van Heemskade

  Sociale huur erin, dát is nodig ! kunnen genoeg losse appartementen in tot 650 euro per stuk voor alleenstaanden die rustig willen wonen . (huisregels!!!)

 13. Realist

  @Marcel Visser. Zou een perfecte opvanglocatie zijn.. Perfect voor onze eigen jongeren die gewoon geen woonruimte krijgen omdat alle beschikbare woningen aan hun neus voorbij gaan.

 14. Utrechtsch

  Helaas. De ambiance, het personeel en de stenen waren een genot. Hopelijk kunnen ze dat weer realiseren op een nieuwe locatie. Gezien de verkoopprijs en nieuwe huurprijs zal er wel een 3-sterren-restaurant voor terugkomen.

 15. Scherpschutter

  Aan de ‘accountants’ hierboven: als je de boekhouding niet kent, is het ook niet mogelijk om te bepalen of het een goede deal is of niet… Wie weet zijn de omzetten en winstmarges wel zo hoog dat we het hier over het koopje van de eeuw hebben.

 16. Piet

  Tja daar gaan we niet veel aan missen. bediening vond ik vrij onpersoonlijk het eten was goed maar ik vond het de hoge prijs niet waard. Het brood van menno krijg je ook gewoon via picnic. Het publiek dat er kwam was meer van het type zien en gezien worden.

  Ben benieuwd of iemand tegen dit bedrag wil instappen wetende dat er geen personeel te verkrijgen is want je bent verplicht ze over te nemen maar de medewerkers kunnen zelf zo weg zijn en zijn daar hoogstwaarschijnlijk al mee bezig.

 17. Theo

  @ Scherpschutter

  Zou wel een heel beroerde ondernemer zijn hè, om de toko te verkopen zonder een baggervette winst op te strijken…

 18. Tess

  Het pand viel mij altijd op wanneer ik er langs fietste. Helaas vond ik het altijd heel erg statig, luxe. Voor mij als Utrechter werd ik niet echt uitgenodigd om het vrij te bezoeken of om even te kijken voor een drankje te doen. Maar dat is een persoonlijke reden. Hoop dat het in goede handen valt.

 19. C in de Horeca

  @Scherpschutter: ik ben geen ‘accountant’ maar een simpel rekensom voor de Horeca is huur moet niet meer dan 10% van de omzet ex de btw want anders je marge wordt opgevreten door de huur.

  Ik zie deze bedrijf als dus niet rendabel met een omzet onder de €2,500,000 ex./jaar of gemiddeld €7K de dag, elke dag.

  10 kamers @ €175/nacht met 100% bezetting = €1750 in de btw, de restant €6000 moet van de restaurant komen, elke dag en daarin ligt de probleem

 20. Piet

  @C in de Horeca, inderdaad hoef je geen accountant te zijn maar zelfs je rekensom vind ik ambitieus. Nu serveren ze ook wel lunch maar zijn maar vijf dagen open in de week. Dat betekend dus ruim € 10K omzet per dag elke dag dat ze open zijn. Aangezien ongeveer 1/3de uit de lunch gehaald wordt dan kom je voor het diner trouwens toch weer op de 7K per dag uit. Heb je misschien toch gelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).