Restaurant De Thai aan de Oudegracht overleeft coronacrisis niet | De Utrechtse Internet Courant Restaurant De Thai aan de Oudegracht overleeft coronacrisis niet | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant De Thai aan de Oudegracht overleeft coronacrisis niet

Restaurant De Thai aan de Oudegracht overleeft coronacrisis niet
De gevolgen van de coronacrisis voor lokale ondernemers in Utrecht worden steeds beter zichtbaar. Een van de eerste horecabedrijven die faillissement heeft aangevraagd is restaurant De Thai aan de Oudegracht.

De gevolgen van de coronacrisis voor lokale ondernemers in Utrecht worden steeds beter zichtbaar. Een van de eerste horecabedrijven die faillissement heeft aangevraagd is restaurant De Thai aan de Oudegracht.

Al zo’n tien jaar bestond De Thai, maar de gevolgen van een wekenlange sluiting door de coronamaatregelen zijn te groot. Het is een van de eerste horecazaken in de stad die gaat sluiten vanwege de crisis.  Volgens bedrijfsleider Kelvin zal het ook niet de laatste zijn: “Er zullen waarschijnlijk nog tal van bedrijven volgen.”

Simpel gezegd was het geld op bij De Thai: “Een wekenlange sluiting betekent geen of beperkte inkomsten, terwijl alle vaste lasten wel gewoon doorlopen: de huur, energie en natuurlijk de salarissen.”

Overheidssteun

De steunmaatregelen van de overheid hebben geen soelaas geboden, het beloofde geld is nog niet binnengekomen. “En het is ook niet duidelijk wanneer dat zou binnenkomen. Ze hadden het geld veel eerder naar de gedupeerden over moeten maken.”

Kelvin, die ook chefkok is, hoopt snel weer in de keuken te staan: “We hebben veel vaste klanten, we zijn een van de betere Thaise restaurants, we hopen na de coronaperiode weer open te kunnen gaan op een nieuwe locatie.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Mikel

  Wat een kolder. Zaak bestaat al 10 jaar. 10 jaar zakken gevuld. 5 weken dicht en gelijk failliet. Dan ben je gewoon een hele slechte ondernemer en heb je de afgelopen 10 jaar al je winst opgezopen. Niets meer en niets minder.

 2. RB

  Haal ik nou verschillende Thaise restaurants door elkaar, of hadden ze hier niet een paar maanden terug aangegeven dat ze er mee op gingen houden?

 3. Ooginaller

  Gratis tip voor Kelvin: zoek een kleiner pand. We hebben meermaals prima gegeten bij De Thai, maar eigenlijk was zijn tent eigenlijk iedere keer voor driekwart leeg.

 4. Jessica

  Oh wat ontzettend jammer!! Je begrijpt niet dat er niet eerder hulp is gekomen vanuit huurder of overheid. We gaan jullie zeer missen!!

 5. Count

  Zonder enige kennis van zaken klinkt dit toch als al het vet van de botten is al jarenlang afgeroomd. Zaak failliet laten gaan en na de crisis weer herstarten. Slimme ondernemer

 6. Ab

  In het AD staat een ander verhaal, sluiting dit jaar zou al gepland zijn om een groter restaurant te beginnen in Utrecht. Faillissement is makkelijke manier om het personeel te lozen:
  ‘Chang wil er nog niet veel over kwijt, maar er zijn plannen voor een nieuw, groter restaurant, elders in de stad. De vestiging aan de Oudegracht zou dan in de loop van dit jaar toch al sluiten. Faillissement is volgens hem de eenvoudigste weg om het personeel aan een werkloosheidsuitkering te helpen.’

 7. Robert

  @Mikel, zonder enig inzicht in de boeken dit soort dingen roepen, in de kans dat je mogelijk een ondernemer in nood zo aanvalt in deze periode, met opmerkingen als ‘opgezopen’. Ga je schamen.

 8. MC

  Wij hebben er enkele keren prima gegeten en afgehaald, maar om nou te stellen dat het een van de betere thaise restaurants in utrecht is. Ik ken verschillende betere.
  Regelmatig was het restaurant op enkele tafeltjes leeg.

 9. Gaikokujin

  Schandalig! Het is al erg genoeg dat er bedrijven failliet gaan en hun personeel op straat moeten zetten. En dan nog een trap na krijgen van de frusto’s hier. Hetzelfde voor het Anthony Hotel. Misselijk!

 10. Paul

  We hopen jullie ergens anders in Utrecht weer eens tegen te komen!
  Voor nu succes.

 11. Richard

  Goed restaurant. Erg jammer. Trek je vooral niets aan van de gezichtloze cynici die hier vanachter hun laptop dagelijks hun gal spuien.

 12. wollie

  hoe is het eigenlijk met de mysterieuze koekiebar aan de vismarkt?

 13. Binnenstadbewoner

  @ Mikel: mislijkmakende reactie. Geen enkele kennis van zaken en dan toch een hardwerkende en in nood verkerende ondernemer door het slijk proberen te halen. Bah.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).