Restaurant en hotel Simple heeft nieuwe eigenaar; Anne&Max neemt zaak over Restaurant en hotel Simple heeft nieuwe eigenaar; Anne&Max neemt zaak over

Restaurant en hotel Simple heeft nieuwe eigenaar; Anne&Max neemt zaak over

Restaurant en hotel Simple heeft nieuwe eigenaar; Anne&Max neemt zaak over
Hotel en restaurant Simple in Utrecht is verkocht, twee ondernemers van de locatie Anne&Max aan de Donkere Gaard hebben de zaak overgenomen. De horecazaak aan de Domstraat in Utrecht stond sinds begin vorig jaar te koop. Het wordt het eerste Anne&Max-hotel in Nederland.

Hotel en restaurant Simple in Utrecht is verkocht, twee ondernemers van de locatie Anne&Max aan de Donkere Gaard hebben de zaak overgenomen. De horecazaak aan de Domstraat in Utrecht stond sinds begin vorig jaar te koop. Het wordt het eerste Anne&Max-hotel in Nederland.

Begin vorig jaar werd bekend dat hotel en restaurant Simple te koop stond. Simple zat lang in de Lange Nieuwstraat, maar verhuisde in 2018 naar de Domstraat toen Podium daar de deuren sloot. Simple was lang een van de bekendere zaken in Utrecht, gevestigd in een achttiende-eeuws pand.

Nu is bekend geworden dat de locatie gaat veranderen in een vestiging van Anne&Max. Dit is een Nederlandse keten met tientallen zaken. Bram en Ralf, de twee ondernemers die de Utrechtse vestiging aan de Donkere Gaard in handen hebben en de B&B boven deze zaak, gaan uitbreiden.

Avondmenu

“Daar moeten we hard voor werken”, vertelt Bram. Het is een spannende tijd voor de twee ondernemers, ‘maar ook heel gaaf’. Het gaat het eerste Anne&Max-hotel worden in Nederland, met een interieur dat past bij de sfeer van de horecaformule.

Het café-restaurant krijgt dezelfde ‘huiskamersfeer’ met een informele setting, zoals in de andere vestigingen. Bram: “Met goed ontbijt, goede lunch en een lekkere high tea, maar het concept wordt ook verbreed. Er wordt een avondmenu ontwikkeld, zodat hier ook heerlijk gedineerd kan worden. Ook wordt de bar zo ingericht dat er in de avond een leuke borrelsfeer is met een uitgebreidere wijnkaart en meerdere bieren op de tap.”

In februari moet de nieuwe Anne&Max opengaan.

22 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Waarmee dus een van de betere Utrechtse restaurants degradeert tot het zoveelste ketententje.

 2. Gerben

  @Wim, tuurlijk joh. Nog niet eens geopend en jij weet al van de hoed en de rand! Chapeau.

 3. W

  Anne & Max nemen inmiddels alles over…

 4. Len

  Bram en Ralf van Anne en Max. Wie en waar zijn Anne en Max zelf dan? Ik stel voor om het Bram en Ralf te noemen.

 5. Sj

  De stad gaat ten onder aan concepten

 6. Utrechtsch

  NEEEEEEEEE. Ik was zo’n ontzettende fan van Simple. En nu een koffietent..

 7. Jacq

  @ Gerben
  Zeker nog nooit in een Anne&Max geweest hè.
  Fine dining is daar ver te zoeken hoor.

 8. Inez

  Ik wens Anne en Max veel succes! Hopelijk blijft het eten en drinken wel betaalbaar. Het is zo duur geworden. Bij Het gegeven paard gaven ze me de helft van een stuk taart voor 5,75. Met andere
  woorden: het bedrag dat je betaalt, blijft hetzelfde, maar de portie wordt kleiner.
  Een hele nare manier om het toch stiekem duurder te maken.

 9. Ton

  “Er wordt een avondmenu ontwikkeld” !
  Zouden ze thuis ook zo praten ?

 10. Vrzttr

  Wat een verlies. Utrecht is net aan het opkrabbelen uit de culinaire woestijn en dan nu dit. En inderdaad, ik ben nog nooit bij Annie&Max geweest en ik zal er waarschijnlijk ook nooit komen.

 11. Claire Obscur

  Sja Inez, Het Gegeven Paard… je kiest er zélf voor om in zo’n wannabe high society ambiance lees: tent te gaan zitten en daar hoort dit gewoon allemaal bij. Geheel op het publiek afgestemd.

 12. Meneer Wong

  @inez: regel 1 in utrecht: niet bij het gegeven paard taart eten of bier drinken

 13. Peter van Zoest

  Wie zijn Anne en Max? Is dat zoiets als Vroom en Dreesmann?

 14. Binnenstadbewoner

  Horeca en hotels zijn de enige kansrijke branches in de binnenstad. Hier wordt nog wel goed geld uitgegeven en verdiend. Kledingzaken, schoenen e.d. zijn verwikkeld in een race to the bottom.

 15. Sj

  @bsb: in een race to the bottom? Worden schoenen steeds goedkoper?

 16. Don

  @Binnestadbewoner horeca en hotels zijn nog even kansrijk. Mensen trappen nog een tijdje in de marketing toeristen val Utrechteling maar als ze een keer door hebben dat het allemaal dezelfde ketenshit is als in hun eigen dorp alleen 3 keer zo duur komen ze niet meer.

 17. Binnenstadbewoner

  @ Don: de binnenstad van Utrecht is zo ongeveer de meest populaire binnenstad van Nederland. Booming kun je wel zeggen. Er is een zeer uitgebreid aanbod van horeca en hotels. In alle soorten en maten. Horeca doet het overall goed mits niet al te duur etc. en aan hotels is een tekort.
  Zelfs op een maandag- of dinsdagavond is de horeca goed bezet. Vergelijk dat maar eens met een dorp.

  Dus ja, die vergelijking met dat dorp en grote ketens gaat nergens over.

 18. M

  Aangezien de vestigingen van Anne & Max altijd ramvol zitten, zal dat met deze vestiging ook wel goedkomen.

 19. Johan

  @ M

  Ja en dat is nou precies het punt. Een zich onderscheidend kwalitatief hoogstaand restaurant verdwijnt en daar komt een dertien-in-een-dozijn toko die ‘altijd ramvol’ zit voor in de plaats.

 20. olaf

  Zijn daar niet genoeg van?

 21. benki

  @peter van Zoest: De salonfahige Epi en Hepi van deze tijd

 22. Piet

  @Johan, dat is ook logisch want zo kwalitatief hoogstaand was Simple nou ook weer niet behalve de rekening. Begrijp me niet verkeerd het was goed eten maar het was nou niet zo dat het altijd afgeladen vol zat. Het stond niet voor niks te koop!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).