Restaurant Florent in centrum Utrecht wordt morgen heropend Restaurant Florent in centrum Utrecht wordt morgen heropend

Restaurant Florent in centrum Utrecht wordt morgen heropend

Restaurant Florent in centrum Utrecht wordt morgen heropend
Foto's: Florent
Het restaurant Florent in de Utrechtse binnenstad wordt op woensdag 1 september heropend. Volgens de eigenaren Fikret Geldi en zijn vrouw Filiz Danisman slaat de zaak een ‘subtiel’ nieuwe richting op.

Het restaurant Florent in de Utrechtse binnenstad wordt op woensdag 1 september heropend. Volgens de eigenaren Fikret Geldi en zijn vrouw Filiz Danisman slaat de zaak een ‘subtiel’ nieuwe richting op.

De ondernemers runnen momenteel ook al Restaurant Het Zuiden aan de Mariaplaats. Florent ligt op steenworpafstand aan het Visschersplein. Geldi zegt dat er bij beide horecazaken bourgondisch en kwalitatief gegeten kan worden, maar dat het bij Florent op een hoger niveau ligt en dat er voor een ander marktsegment wordt gekookt.

“Ik heb jarenlang gewerkt op dit hogere niveau, maar na mijn hotelcarrière heb ik het gemist”, zegt Geldi. “Na zes jaar Het Zuiden is het een geweldige uitdaging om mooie stappen te zetten met Florent. […] We hebben Florent enerzijds toegankelijker gemaakt met een uitgebreidere kaart en anderzijds geïnvesteerd in kwaliteit.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Volgens chef Robert McAdoo is het restaurant zowel geschikt voor mensen die de hele avond willen tafelen als voor gasten die even snel wat willen eten. “Je kunt doordeweeks zo aanschuiven voor een gang met een kwalitatief hoogwaardige tournedos met truffel, of je in de watten laten leggen met zes gangen als je wat te vieren hebt en een lekker een avondje wilt tafelen.”

Florent is vanaf 1 september weer te bezoeken.

8 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Ik weet het niet hoor. Combinatie van snelle hap en uitgebreid tafelen.
  Anderzijds, al de restaurants die zich richten op volwaardig dineren blijven het moeilijk houden in Utrecht studentenstad.

 2. Scherpschutter

  Klinkt goed en ziet er zeer smakelijk uit! Succes gewenst aan de dame en heer.

 3. Binnenstadsbewoner

  Veel goede verhalen gehoord over restaurant het zuiden
  Als deze zaak nog beter wordt ,
  Ik ga er zeker dineren

 4. W.

  @Wim: Als ik hun menukaart bekijk dan bedoelen ze met “snel even wat eten” eerder dat iemand alleen een hoofdgerecht dan wat men doorgaans onder “snelle hap” verstaat. 🙂 Hoogstens dat een student de tent na een borrel voor de Florin aanziet en per ongeluk hier beland..

 5. Jaap

  Laten we hopen dat ze deze vergane glorie kunnen herstellen. Ooit een pareltje in Utrecht met heerlijk samenspel tussen beide brigades maar al jaren daalt de kwaliteit, doodzonde.
  Het zuiden is qua sfeer dramatisch maar het eten is best prima dus wie weet.

 6. wollie

  wilt u meer van dit soort restaurants (in kwaliteit en prijssegment)?

  ga er eten!

  😋

 7. WvR

  Hoop dat ze er weer iets van maken. De laatste 2x (zo’n 3 jaar geleden) was het rond uit teleurstellend. Het eten was oké tot goed maar niet voor de prijs, en de bediening was bedroevend.

  Maar nieuwe rondes, nieuwe kansen 🙂
  Succes, we gaan het zeker proberen!

 8. Jaap

  Na de heropening van Florent wens ik de uitbaters en chef alle wenselijke successen.
  Met vr.groet
  Jaap van Laar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).