De twee vestigingen van het bekende restaurant Gys op de Voorstraat en de Amsterdamsestraatweg in Utrecht staan te koop. De horecazaak op de Voorstraat opende in 2014 de deuren en 1,5 jaar later volgde de tweede vestiging aan de Amsterdamsestraatweg.
Restaurant Gys was al gauw na de opening een succes. Bij het concept staat duurzaamheid centraal, niet alleen door het gebruik van biologische ingrediënten en streekproducten maar ook bij het interieur en in de bedrijfsvoering.
Zo is het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar, probeert het bedrijf afval te minimaliseren, is de bedrijfskleding van biologisch katoen, wordt er groene energie gebruikt en zijn er waterbesparende toiletten. Daarnaast staan er op de kaart veel vegetarische en veganistische maaltijden.
Amsterdamsestraatweg
De eigenaar van Gys zei al eerder over zijn zaak: “Onze missie is om iedereen gezond en biologisch eten te geven.” Om dat te verwezenlijken werd er in 2015 ook een vestiging geopend aan de Amsterdamsestraatweg. Ook het geprezen restaurant Syr, aan de Lange Nieuwstraat, is verbonden aan Gys.
Beide locaties staan nu te koop. De vraagprijs bij de zaak aan de Voorstraat voor de bedrijfsexploitatie is 325.000 euro en de huurprijs voor het onroerend goed is 70.000 euro per jaar. De zaak op de Amsterdamsestraatweg kost 175.000 euro. Toch hoeven klanten van Gys niet bang te zijn dat de zaak op korte termijn gaat sluiten. De huidige eigenaren laten weten: “Er zijn momenteel geen plannen om zaken op korte termijn te veranderen. We zijn dan ook niet van plan snelle moves te maken. We zijn met veel plezier met Gys aan het werk en zijn momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken. We willen ons in de toekomst verder ontwikkelen.”
Gekoppelde berichten
Gijs Werschkull van GYS en SYR: ‘Ik wil wat toevoegen aan de maatschappij’
Ondernemen, maar dan duurzaam. Dat is het ideaal van Gijs Werschkull. De afgelopen jaren opende…
Het weekend van Gijs Werschkull van biologisch restaurant GYS: “Ik denk zeker dat andere steden op GYS wachten”
Gijs Werschkull heeft in oktober 2014 samen met Vincent van der Werf het biologische restaurant…
Biologisch restaurant Gys opent vestiging aan de Amsterdamsestraatweg
Biologisch restaurant en lunchroom Gys gaat uitbreiden naar de Amsterdamsestraatweg 113. Morgen start de verbouwing…
Jette en Jildou drinken koffie bij Gys: Waar de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap.
Er zijn toch maar weinig gelegenheden waar de dag moeiteloos voorbijgaat. Dat er je voor…
Snel, gezond en bewust eten bij ‘Gys’ op Voorstraat: “Wij zijn uniek in Utrecht”
Het is al een aantal dagen geopend, maar vrijdag wordt de opening van het nieuwe…
3 Reacties
ReagerenBen wel benieuwd waaròm de zaken te koop staan…
Omdat je op de piek moe verkopen. Horeca loopt niet zo snel lang goed. De kans dat dit concept en deze winkel over een paar jaar nog goed draaien is klein. Het publiek is dan al verveeld en gaat naar de ‘next thing’. En er zijn veel horeca tenten in Utrecht..
“Toch hoeven klanten van Gys niet bang te zijn dat de zaak op korte termijn gaat sluiten. De huidige eigenaren laten weten: “Er zijn momenteel geen plannen om zaken op korte termijn te veranderen. We zijn dan ook niet van plan snelle moves te maken. We zijn met veel plezier met Gys aan het werk en zijn momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken. We willen ons in de toekomst verder ontwikkelen.””
Waarom zouden potentiele kopers dit concept willen kopen als je als eigenaar zo vaag bent over je motivatie om te verkopen?