Restaurant Heimat opent binnenkort aan de Biltstraat in Utrecht op ‘hoog culinair niveau’ Restaurant Heimat opent binnenkort aan de Biltstraat in Utrecht op ‘hoog culinair niveau’

Restaurant Heimat opent binnenkort aan de Biltstraat in Utrecht op ‘hoog culinair niveau’

Restaurant Heimat opent binnenkort aan de Biltstraat in Utrecht op ‘hoog culinair niveau’
Het restaurant Heimat opent in april de deuren aan de Biltstraat in Utrecht. Gasten kunnen volgens eigenaar Niels van Zijl gerechten op ‘hoog culinair niveau’ verwachten, waarbij de focus op lokale producenten en makers ligt. “Onze gerechten zijn ogenschijnlijk eenvoudig maar hebben veel diepgang.”

Het restaurant Heimat opent in april de deuren aan de Biltstraat in Utrecht. Gasten kunnen volgens eigenaar Niels van Zijl gerechten op ‘hoog culinair niveau’ verwachten, waarbij de focus op lokale producenten en makers ligt. “Onze gerechten zijn ogenschijnlijk eenvoudig maar hebben veel diepgang.”

Van Zijl is eind twintig maar heeft al veel ervaring opgedaan. Zo heeft hij gewerkt bij sterrenzaken zoals De Librije en het Deense Kadeau. Vorig jaar is de jonge eigenaar door Gault&Millau benoemd tot ‘New Chef on the Block’, wat een prijs is voor culinair talent. Met zijn ervaring en ambitie opent Van Zijl nu zijn eigen onderneming.

Concept

Heimat serveert ‘pure gerechten op hoog culinair niveau in een informele setting’. De menukaart wisselt en is geïnspireerd op de natuur. Van Zijl: “Wij willen Utrecht een nieuwe vorm van fine dining laten ervaren. Een restaurant met een ongedwongen sfeer waar je je direct thuis voelt, maar waar je tegelijkertijd een verfijnd menu proeft.”

De horecazaak werkt samen met vaste producenten en telers. Naast verschillende wijnen verkoopt Heimat straks ook een selectie van lokale bieren en huisgemaakte non-alcoholische dranken. Van Zijl: “We benaderen eten vanuit de oorsprong: wat komt er dit seizoen van het land? Onze gerechten zijn ogenschijnlijk eenvoudig, maar hebben veel diepgang dankzij bijvoorbeeld de gebruikte conserveringstechnieken of eigenzinnige combinaties.”

Heimat opent in het pand aan de Biltstraat 48. Voorheen was restaurant Forty8 hier te vinden.

 

 

23 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Dsaar gaan we zeker eens heen. Zal tijd worden in de culinaire woesternij die Utrecht is.

 2. Wolfgang

  Toffe naam!

 3. Utrechtsch

  Erg benieuwd!

 4. Malle Aggie, taalpurist

  Heimat mit fine dining? Is dat deutschisch oder engsch?

 5. Bart

  Eten op het bordje ziet er uit als duur voor weinig! Ik rasp zelf wel wat worteltjes om ze in een rondje te leggen met een toefje puree van het een of ander.

 6. Ponsianus

  Ik neem aan dat het gerecht op de foto een voorbeeld is van een gratis hapje bij binnenkomst. Anders moet ik weer gelijk denken aan de leuke opmerking van een ober in een restaurant in Aalten, die over onze eetcultuur zei: “Haute Cuisine, niets te zien” 🤣

 7. Niels Bokhove

  Eten met diepgang? Daar krijg ik honger van. Lijkt me ook een vrij diep bord. Maar dat hapje in het midden is me veel te veel, krijg ik nooit op. – Wat een pretentieuze kletsmeierij! Om te gillen.

 8. Wim

  Klinkt goed. Hoop dat de mooie woorden in de praktijk ook waargemaakt worden!

 9. Rita

  De naam spraak me al meteen aan! Heimat!
  Ik ga d’r zeker een keer met mijn gezin eten!
  Laat ik nu in april jarig zijn.

 10. Joost

  Fijn dat de culinaire kwaliteit van Utrecht langzaamaan wat toeneemt. Hopelijk meer succesvol dan de horeca voorgangers op dezelfde locatie.

  Bart 7/2/2024 – 11:45
  Niels Bokhove 7/2/2024 – 12:26
  Ponsianus 7/2/2024 – 12:13

  Voor jullie fijnproevers bestaan genoeg all-you-can-eat concepten. Of je eet voor de kwantiteit gewoon lekker een pan doorgekookte boerenkool op aan de keukentafel. Als je na 5-8 bovenstaande borden en amuses nog niet vol zit dan ligt het toch echt aan je eigen vergrote maag.

 11. Jan

  Dit gaat fantastisch worden!

 12. W

  Bovenstaande reacties waarin men op basis van een enkele foto al struikelt over vermeende kleine porties hebben het curieuze effect dat ik een vreemde behoefte voel om een niet nader te noemen wijsgeer uit Stadskanaal aan te halen die sprak over de culinaire cro-magnon Utrechters…

  Als je naar een restaurant gaat met als doel om tonnetje rond naar buiten gerold te worden dan kun je beter naar een vreetschuur gaan of inderdaad lekker thuis je eten bereiden.

 13. Connaseur

  Foto lijkt meer op amuse

 14. Katja

  Ziet er klein uit. Of zoals Wim Sonneveld al eens zei “Hoe vond u de biefstuk”?
  Klant “onder de doperwt”.

 15. Fred Lindemann

  Heel grappig. De “connaisseurs” die in de verdediging schieten met afzeiken van diegenen die bang zijn dat ze tekort komen.
  Wij proberen het uit en komen dan pas met commentaar. De referenties klinken goed, dus we zijn benieuwd.

 16. Boogschutter

  Is dit Hogere Filosofie?
  Diep Doordachte Waarheden?
  Diep in de buidel tasten vermoed ik.
  Vragen om een doggybag zal niet nodig zijn gezien de afmetingen van deze dure hap op het plaatje.
  Bij het woord ‘Heimat’ krijg ik trouwens ontzettend veel zin in zuurkool met worst.
  Ik duik nu meteen m’n keukentje met vierpitsgastoestel en roestvrijstalen aanrechtblad in!

 17. Sander

  Deze jonge chef heeft al een enorme staat van dienst bij elkaar gekookt elders.
  Aan zijn cv te zien heeft hij dat niet van een vreemde. Utrecht is toe aan een frisse wind in het hogere segment, wij komen 100% eten!

 18. Helma

  Eindelijk een fine dining restaurant in Utrecht!
  We gaan dit zeker uitproberen.

 19. Ben

  Ik dacht bij het lezen van de naam dat dit de nieuwe Kartoffel is. Niet dus, maar ik ben wèl benieuwd!

 20. G.H.

  @Bart
  Uw reactie is een schitterende exponent van de culinaire toendra in onze stad.
  Ik wens Van Zijl & Co veel succes.

 21. Dirk de Leur

  Ach we hadden nog geen horeca .. natuurlijk..

 22. Statler

  Ik ga het gewoon proberen als het zover is, mevrouw Statler heeft er ook zin in. Maar eerst Rosie!
  @Boogschutter:
  wars van culinair avonturisme? Kleine hapjes kunnen verrassend vullend zijn…

 23. Utrechtse Jantje

  Hoog Culinair Niveau , klinkt niet alleen heel duur , maar ik vermoed , dat ik na afloop met nog meer honger vertrek , dan toen ik binnenkwam …. Nee , dat is aan mij niet besteed , geef mij maar gewoon gezonde Hollandsche kost , of ‘n lekker groot bord vol met nasi goreng of babi pangang compleet voor niet teveel geld van ‘n goed Indisch restaurant beste mensen …. Hoewel ik ook wel graag bij ‘n Grieks restaurant binnenloop , zoals er op de Straatweg in Zuilen zat met nog leuke muziek erbij …..met zo’n glaasje Ouzo vooraf …….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).