Restaurant het Ketelhuis in de voormalige Pastoefabriek krijgt dikke voldoende - De Utrechtse Internet Courant Restaurant het Ketelhuis in de voormalige Pastoefabriek krijgt dikke voldoende - De Utrechtse Internet Courant

Restaurant het Ketelhuis in de voormalige Pastoefabriek krijgt dikke voldoende

Restaurant het Ketelhuis in de voormalige Pastoefabriek krijgt dikke voldoende
Een vooraanzicht van de oude Pastoefabriek op Rotsoord. Foto: DUIC
Restaurantrecensent Mac van Dinther van de Volkskrant heeft gegeten bij het Utrechtse restaurant het Ketelhuis wat in de oude Pastoefrabriek aan het Rotsoord is gevestigd. “De keuken van het Ketelhuis heeft zijn ups en downs, meer up dan down gelukkig”, aldus de recensent.

Restaurantrecensent Mac van Dinther van de Volkskrant heeft gegeten bij het Utrechtse restaurant het Ketelhuis wat in de oude Pastoefrabriek aan het Rotsoord is gevestigd. “De keuken van het Ketelhuis heeft zijn ups en downs, meer up dan down gelukkig”, aldus de recensent.

Heel erg ‘up’ was volgens Van Dinther het voorgerecht van gehakte rauwe dorade. “Fris, elegant, uitgebalanceerd.” Down was het vegetarische tweede gerecht. “Slappe stukken wortel in een zure saus met duindoorn en geitenkaas. Handjevol pompoenpitten erbij: drie keer niks.” Alle gerechten die daarna kwamen zaten tussen beide uiteinden in. Als cijfer krijgt het Ketelhuis met een 7.8 een dikke voldoende van de recensent.

Tot slot is Van Dinther erg te spreken over de gastheer die een ontspannen vorm van gastvrijheid uitstraalt en fijne wijnen schenkt, en het interieur van het restaurant. Het Ketelhuis doet volgens hem zijn naam eer aan. “Dikke metalen pijpen kruipen over de muren en het plafond als een slakkenspoor van blank ijzer. Tegen de zijwand staat de bakstenen oven waarmee vroeger de ketel werd gestookt. De buitengevel is van ruim zeven meter hoge ramen.”

Lees hier het volledige verslag van Mac van Dinther.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).