Restaurantrecensent Mac van Dinther van de Volkskrant heeft gegeten bij het Utrechtse restaurant het Ketelhuis wat in de oude Pastoefrabriek aan het Rotsoord is gevestigd. “De keuken van het Ketelhuis heeft zijn ups en downs, meer up dan down gelukkig”, aldus de recensent.
Heel erg ‘up’ was volgens Van Dinther het voorgerecht van gehakte rauwe dorade. “Fris, elegant, uitgebalanceerd.” Down was het vegetarische tweede gerecht. “Slappe stukken wortel in een zure saus met duindoorn en geitenkaas. Handjevol pompoenpitten erbij: drie keer niks.” Alle gerechten die daarna kwamen zaten tussen beide uiteinden in. Als cijfer krijgt het Ketelhuis met een 7.8 een dikke voldoende van de recensent.
Tot slot is Van Dinther erg te spreken over de gastheer die een ontspannen vorm van gastvrijheid uitstraalt en fijne wijnen schenkt, en het interieur van het restaurant. Het Ketelhuis doet volgens hem zijn naam eer aan. “Dikke metalen pijpen kruipen over de muren en het plafond als een slakkenspoor van blank ijzer. Tegen de zijwand staat de bakstenen oven waarmee vroeger de ketel werd gestookt. De buitengevel is van ruim zeven meter hoge ramen.”
Lees hier het volledige verslag van Mac van Dinther.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.