Restaurant Instock sluit in Utrecht definitief de deuren vanwege gevolgen coronacrisis | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Instock sluit in Utrecht definitief de deuren vanwege gevolgen coronacrisis | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Instock sluit in Utrecht definitief de deuren vanwege gevolgen coronacrisis

Restaurant Instock sluit in Utrecht definitief de deuren vanwege gevolgen coronacrisis
Restaurant Instock moet de locatie in Utrecht sluiten vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis en de anderhalvemetersamenleving. “Het is ontzettend pijnlijk om ineens afscheid te moeten nemen van alles wat we hebben opgebouwd in de afgelopen jaren.”

Restaurant Instock moet de locatie in Utrecht sluiten vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis en de anderhalvemetersamenleving. “Het is ontzettend pijnlijk om ineens afscheid te moeten nemen van alles wat we hebben opgebouwd in de afgelopen jaren.”

Instock heeft moeten besluiten het restaurant aan de Vleutenseweg te sluiten omdat het bedrijf anders op een faillissement zou afstevenen. “De afgelopen maanden waren heel intens. We zijn keihard blijven strijden voor onze missie, in een compleet veranderde wereld. Op hetzelfde moment voelden we de onzekerheid en de financiële zorgen. En uiteindelijk is het heel zwart wit en kunnen we de cijfers niet negeren”, schrijven de eigenaren op de website.

Naast de directe financiële gevolgen van de coronacrisis verwacht Instock in de anderhalvemetersamenleving ook niet meer voldoende inkomsten te hebben om uit de kosten te komen. Dat heeft er volgens Instock onder andere mee te maken dat ze 40 procent van de inkomsten uit groepen en evenementen halen en ze niet verwachten op korte termijn hetzelfde aantal gasten te kunnen ontvangen.

De eigenaren bedanken tot slot de gasten van het restaurant. “Lieve vrienden van Instock, dank jullie wel voor al jullie support! Wat zullen we vaak terugblikken op alle mooie momenten die we in Den Haag en Utrecht hebben beleefd met jullie. We hadden het voor geen goud willen missen!”

Naast het restaurant in Utrecht sluit ook de locatie in Den Haag. Instock blijft wel in Amsterdam en online actief.

14 Reacties

Reageren
 1. Ailien

  Wat ontzettend jammer zeg! Ik hoop dat jullie deze tegenslag te boven zullen komen en hopelijk op een later moment weer op de oude fundamenten kunnen gaan bouwen, want jullie concept staat als een huis! Veel sterkte!

 2. Pieter

  Jammer, was een fijn restaurant in een mooi gebouw. Hopelijk durft iemand anders het daar na de crisis weer aan.

 3. Scherpschutter

  Treurig! Dat soort verhalen zullen we de komende maanden nog heel veel meer gaan lezen, want iedereen lijkt nu in hosanna te zijn omdat de deuren in de horeca weer open kunnen, maar het aangekaarte omzetverlies door de coronamaatregelen is natuurlijk wel een heel groot ding.

  Extra treurig omdat het nergens voor nodig is! Alle restaurants kunnen gerust weer open, met als enige(!)voorwaarde dat 50+’ers (risicogroep) de restaurants voorlopig dienen te mijden…Dat lijkt me toch een heel gering offer voor 50+ om te maken. De cijfers spreken voor zich:

  Leeftijd 0-49: tot nu toe 20 doden in Nederland
  Leeftijd 50-54: tot nu toe 40 doden in Nederland.
  Leeftijd 55-59: tot nu toe 100 doden in Nederland.

  Van de genoemde 160 doden had 80% te maken met onderliggend lijden. De kans dat een 50-‘er overlijdt aan het Coronvirus is 1 op 25.000(!). Het is niet eens een griepje voor deze leeftijdsgroep…Laat die mensen vrij om de economie te redden.

  Red de Utrechtse restaurants! Laten we dit hele verhaal in hemelsnaam wat intelligenter en gerichter gaan aanpakken. Open de boel volledig(!) voor 50-…De andere kant van de medaille is dat er een zeer reële kans is dat de overheid straks met enorme rechtszaken te maken gaat krijgen nadat deze crisis voorbij is. Het huidige beleid is volstrekt onverdedigbaar en druist zelfs tegen de Grondwet en tientallen andere wetten in….

 4. Koel Hoofd

  Het zag er ook voor corona toesloeg altijd verlaten uit in verhouding tot de top drukte bij andere horeca op de Vleutenseweg. Heb er al die jaren geen groep of evenement gezien, wel veel decoratiemateriaal

  Mooi pand, vast wel iemand voor te vinden die er de hoofdprijs voor gaat betalen.

 5. gonny

  Ik baal omdat ik weet met hoeveel passie er gewerkt werd

 6. Peet

  Restaurant draaide grotendeels op grote groepen
  Die konden ze niet meer veilig kwijt
  reden voor sluiting

 7. Paul

  Wat zonde, we hebben vaak met het gezin op het terras gezeten. Ze hebben een goed concept en je kon er buiten rustig zitten.
  Maar blijkbaar veel te rustig, ik vroeg me ook vaak af of ze wel genoeg klanten hadden.

 8. Sjaan

  Prima eten, ambiance en concept maar die prijsstelling paste wat mij betreft totaal niet bij het plaatje van ‘food rescue’, daardoor niet laagdrempelig genoeg en vooral voor de rijkeman die zichzelf even goed op de borst wil slaan over hoe duurzaam hij wel niet is. Desalniettemin hoop ik dat het jullie goed gaat!

 9. kritische noot

  het zegt genoeg dat het oorspronkelijke moederbedrijf van Instock, ah, niet wat centjes in het zakje kan doen om Instock te doen overleven. De ah verdiend nu genoeg om dit op te vangen lijkt me…
  jammer

 10. Rethep

  Sfeervolle plek, maar voor de prijs vond ik de hoeveelheid eten erg karig. Bovendien was het 1 grote galmbak. Terras was wel o.k..

 11. Irene

  🙁

 12. Joost

  En die evenementen hebben er voor mij juist voor gezorgd dat ik er nooit kwam. Ik had een tegoedbon en heb daar twee keer geprobeerd te lunchen, waarbij ik beide keren te horen kreeg dat er alleen plek was aan de bar waar tegelijkertijd ook het welkomstdrankje werd uitgegeven voor het evenement.

  Wellicht een nobele doelstelling, maar ik ga het niet missen.

 13. Henk

  Scherpschutter: Alle restaurants kunnen gerust weer open, met als enige(!)voorwaarde dat 50+’ers (risicogroep) de restaurants voorlopig dienen te mijden. Zijn 50+-ers kwetsbaarder om Corona te krijgen of zijn zij bij uitstek de verspreiders?

 14. wollie

  @rethep: recensiesites zouden gehorigheid als criterium mogen opnemen. vaak genoeg meegemaakt dat ik mijn tafelgenoten amper kon verstaan… in andere steden wordt daar meer op gelet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).