Op de plek aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht waar voorheen restaurant Syr te vinden was, opent in maart de nieuwe horecazaak Jus & Pepper. Gasten kunnen hier volgens mede-eigenaar Patty straks terecht voor een vijfgangendiner, maar ook voor een kroketje.
In november 2023 werd bekend dat Syr, dat een paar jaar daarvoor na een geslaagde crowdfunding de deuren opende, failliet was. Nu, een paar maanden later, is bekend dat er een nieuwe horecazaak op deze plek de deuren gaat openen.
Momenteel zijn Patty en haar partner en mede-eigenaar Tjade nog hard aan het werk om het pand gereed te maken. “De voorkant is nu zo goed als af”, zegt Patty. “We hebben hier en daar een nieuw likje verf op de muur gesmeerd, en nieuwe tafels en stoelen neergezet. In de achterkant van de zaak, waar onder meer de keuken zit, moet meer gebeuren. Zo wachten we nu op de nieuwe inductieplaat.”
Toegankelijk
Patty en Tjade zijn naar eigen zeggen al jaren bezig met de voorbereiding. Tjade, naast mede-eigenaar ook chef, heeft in het verleden gekookt bij de Amsterdamse sterrenzaak Bord’Eau. Patty neemt straks de rol van gastvrouw op zich.
“Jus & Pepper heeft een Franse basis met een Aziatische twist”, aldus Patty. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat we toegankelijk zijn. Gasten kunnen bij ons terecht voor een snelle hap, maar ook voor een uitgebreid vijfgangendiner.”
Het is de verwachting dat de nieuwe zaak medio maart de deuren opent. Momenteel wordt naast de verbouwing van het pand ook nog het laatste personeel gezocht. “Zonder mensen heb je geen zaak”, aldus Patty.
15 Reacties
ReagerenEen kroket met een Franse basis en een Aziatische twist..?
Schiet mij maar lek
@W
oa Vietnam was een Franse kolonie, Frans Indo-China, dat daar een fusionkeuken uit kan ontstaan is dus niet heel vreemd
Het nieuwe likje verf op de buitenmuur van het monumentale pandje geeft me weinig hoop.
@W neem bijvoorbeeld Double Dragon in Parijs.
Waar heb ik dat eerder gehoord, een Franse basis met een Aziatische twist? Vermoedelijk gaat bij Jus & Pepper fusion nog steeds boven puurheid. Hoe dan ook, succes gewenst.
@jan: die hebben geen kroketten…
Ik ben toevallig dol op vijfgangendiner met Frans-Aziatische kroketten, hopelijk vindt Patty snel een student die de kroketten in het vet mikt
Ff reactie op zijn vragende opmerking ” kroket met Franse basis” kroket komt hoogstwaarschijnlijk uit Frankrijk
@kees. Bijschrift bij foto: “Bron: Het Utrechts Archief”
Azijnpis je toch mooi naast de pot 😉
Hoe spreek ik die naam uit? Op z’n Engels ‘djus and pepper’? of ‘sju en pepper’ als een soort gekke fusion van twee talen?
“De vleeskroket komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Frankrijk. In een druk uit 1705 van Le cuisinier royal et bourgeois, (eerste druk 1691) dat werd geschreven door François Massialot, de kok van Lodewijk XIV, staat al een recept voor kroketten (‘croquets’). Culinair deskundige Johannes van Dam beschouwde dit als het oudste recept.”
Als je er ook een loempia bij kunt krijgen, toch een soort kroket met Aziatische twist, dan klopt alles weer. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.
Succes met het restaurant! Ik ben erg benieuwd hoe het brede spectrum van snelle hap tot vijfgangendiner eruit komt te zien.
In ieder geval een chef die serieus kan koken, dus dat prikkelt de fantasie wel een beetje! Interessant. Of het concept ook aanslaat in Utrecht is te bezien. Zie ook de primaire reacties hierboven, want de culinaire cro-magnon genaamd de Utrechter eet nu eenmaal liever gewoon een slachtafval-chemiekroket uit het lab van de FEBO of pannekoeken dan complexe fusiongerechten. Veel te ingewikkeld voor een smaakpalet dat het broodje Mario of babi pangang van Conimex als culinair summum in het geheugen gebijteld heeft staan.
Zie ook het recente artikel op DUIC over het nieuwe pannekoekenrestaurant. Nog nooit zoveel enthousiaste reacties gezien over een nieuw restaurant, dat niets anders serveert dan 20 cent aan nutriëntloos deeg dat gebakken wordt in boter…voor 20 Euro de stuk. Tragisch! Het enige dat verder qua enthousiasme nog een beetje in de buurt kwam, was het recente artikel over dat doodsimpele broodzaakje waar alles al 35 jaar hetzelfde is. Het zegt alles…
Dus. Against all odds (verkeerde locatie); op naar baggervette winsten! Heel veel succes gewenst!
In plaats van speculeren kan je beter het menu bekijken op jusenpepper.nl . Het zijn dus kroketjes met rendang, chorizo of Vega. Dus Frans met Aziatisch of Spaans. Mooi dat er weer een restaurant komt met een originele kaart
Ik ga iig snel eens langs in maart.
Leuk dat er in Utr steeds meer leuks komt.
@Scherpschutter: Zie ook het recente artikel op DUIC over het nieuwe pannekoekenrestaurant. Nog nooit zoveel enthousiaste reacties gezien over een nieuw restaurant, dat niets anders serveert dan 20 cent aan nutriëntloos deeg dat gebakken wordt in boter…voor 20 Euro de stuk”
Dit is gewoonweg niet waar. Ik snap dat u mensen wilt wegzetten als culinaire barbaren maar kom wel met feiten en geen fabels. Alle reacties, op een gematigd enthousiasteling na, waren negatief. Ik deel de kritiek op een pannekoekenrestaurant met schandalig hoge prijzen maar ook hier: 20 euro is onzin. Ik lees graag kritieken, ook de uwe, maar wel graag op feiten gebaseerd.