Restaurant Kartoffel verhuist naar Oudegracht aan de Werf - De Utrechtse Internet Courant Restaurant Kartoffel verhuist naar Oudegracht aan de Werf - De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Kartoffel verhuist naar Oudegracht aan de Werf

Restaurant Kartoffel verhuist naar Oudegracht aan de Werf
Een van de gerechten geserveerd in Kartoffel. Foto: Flickr.com CC / Adriaan Bouman
Restaurant Kartoffel verhuist naar een nieuwe locatie: Oudegracht aan de Werf 145, waar voorheen tapasrestaurant Abrikoos zat. Met een crowdfundingsactie hoopt het restaurant de verhuizing rond te krijgen.

Restaurant Kartoffel verhuist naar een nieuwe locatie: Oudegracht aan de Werf 145, waar voorheen tapasrestaurant Abrikoos zat. Met een crowdfundingsactie hoopt het restaurant de verhuizing rond te krijgen.

De planning is dat Kartoffel 1 september weer open gaat. Op de Lange Jansstraat moest het restaurant zijn deuren sluiten na een conflict met de Vereniging van Eigenaren, zoals DUIC eerder berichtte.

Momenteel heeft het restaurant met de crowfundingsactie 34 procent van het minimaal op te halen bedrag behaald, namelijk 17.200 euro. Het duurt nog 64 dagen tot de campagne sluit.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Leuke tent. Heb zelf ook voor 50 euro meegedaan aan crowdfunding. Go Kartoffel!!!

 2. Peter Villevoye

  En zo zie je maar dat geforceerde veranderingen ook in de Horeca soms ten goede kunnen zijn ! Zo verhuisde Toko Mitra ooit – onder veel protest – van de Bijenkorf naar de Planeet, waar ze véél beter zitten. En voor Kartoffel wordt dit volgens mij vast en zeker ook een prima upgrade 🙂
  Succes !!

 3. Lex V

  Helaas, 0% toegankelijkheid. Erg jammer, ik kwam er graag maar ben nu blij dat ik niet heb meegedaan aan de crowdsourcing…

 4. Peter van Zoest

  Prima plek voor Kartoffel. Veel beter dan waar het restaurant eerst zat. Maar wat gaan de mensen van Abrikoos nu doen? Op de site van het restaurant staat: “na 14 succesvolle jaren … is het moment aangebroken om nieuwe uitdagingen te vinden”.

 5. Erwin

  @peter: misschien kunnen die een discotheek beginnen op de plek waar kartoffel zat 😉

 6. yoshua

  Je verhuizing betalen doormiddel van crowdfunding is in mijn beleving wel heel erg apart.
  Vijf jaar gedraaid en dan geen geld hebben voor nieuwe stoelen, likje verf en een afzuigkap.

 7. Pjotr

  Crowdfunding voor een restaurant. Het moet niet gekker worden. Jarenlang goed geld verdiend en nu geen verhuizing kunnen betalen. Lijkt me een vreemde zaak.

 8. Baza

  Al die hipster restaurants met hun zogenaamd leuke, charmante nonchalante, zogenaamd groene imago.

  Eerst crowdfunding genereren zodat je een commercieel bedrijf kunt gaan runnen, zodat je zelf lekker geld kan verdienen en winst kan maken. Dan blijkt dat je zelf fout zat en ergens bent gaan huren waar dat niet mogelijk bleek te zijn (toch echt juridisch steekhoudend) en dan geen geld er voor over hebben om een verhuizing te kunnen betalen .(Geen reserves opgebouwd door de jaren heen? Dat is toch slechte bedrijfsvoering? Gaat een accountant daar mee akkoord?). Nu mag iedereen weer geld ophoesten zodat de eigenaren weer schaamteloos geld kunnen gaan verdienen. Vloeit er geld terug naar de crowdfunders?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).