Restaurant Landhuis in de Stad wil kerstmaaltijden voor vluchtelingen verzorgen Restaurant Landhuis in de Stad wil kerstmaaltijden voor vluchtelingen verzorgen

Restaurant Landhuis in de Stad wil kerstmaaltijden voor vluchtelingen verzorgen

Restaurant Landhuis in de Stad wil kerstmaaltijden voor vluchtelingen verzorgen
Het restaurant Landhuis in de Stad in Park Oog in Al is gaat tijdens Kerstmis koken voor vluchtelingen in Utrechtse opvanglocaties. Hiervoor zijn echter wel donaties nodig.

Het restaurant Landhuis in de Stad in Park Oog in Al is gaat tijdens Kerstmis koken voor vluchtelingen in Utrechtse opvanglocaties. Hiervoor zijn echter wel donaties nodig.

Landhuis in de Stad is naar eigen zeggen een maatschappelijk betrokken horecagelegenheid. “We hebben nu het plan opgevat om deze kerst te gaan koken voor ongedocumenteerden, zodat ook zij een lekkere maaltijd hebben die dagen.”

Er is inmiddels al contact geweest met de opvanglocaties Villa Vrede, Tussenvoorziening Weerdsingel en Toevlucht. “Het idee is dat gasten een maaltijd bij ons kunnen bestellen ‘voor een ander’.”

Mensen kunnen een bedrag van 7,50 euro doneren. “We maken daarvoor een lekkere maaltijd voor de vluchtelingen in de opvanglocaties.”

Corona

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om de gerechten in het restaurant op te eten. Deze zullen dan ook op 24 december worden bezorgd bij de verschillende opvanglocaties.

“Het onderwerp raakt ons extra, omdat een van onze medewerksters een vriend heeft zonder verblijfsstatus. We krijgen daardoor van dichtbij mee hoe ingewikkeld dit kan zijn”, aldus de initiatiefnemers.

19 Reacties

Reageren
  1. Probleem

    Een goed en nobel plan. Villa Vrede is echter een opvang voor afgewezen asielzoekers. Deze mensen verblijven dus illegaal in Nederland. Het is naar mijn mening ethischer om deze mensen zo spoedig mogelijk uit te zetten dan hen illegaal te huisvesten.

  2. Bromsnor

    Mooi plan, wat vinden de vluchtelingen er zelf van?

  3. W.

    Mooi initiatief. Kan me voorstellen dat kerst onder deze omstandigheden anders nog veel wranger is voor deze mensen.

    @Probleem: Ah en tot die tijd hoeven die mensen natuurlijk niet te eten.

  4. Gregor

    Vieren vluchtelingen Kerst dan?

  5. MJPD

    @Bromsnor
    Die vieren over het algemeen geen Kerst.

    Waarom niet koken voor de alleenstaande ouderen in de wijk?

  6. Bart

    Waar kan ik doneren ?

  7. E.N.

    @MJPD: voor wie kookt u deze Kerst?

  8. Pee

    @MJPD

    Zo is dat.

  9. MJPD

    @E.N.: voor wie kookt u deze Kerst? Ook voor schijnbaar uitgeprocedeerde asielzoekers? U scoort 10 Deugpunten.

  10. pro-inclusief

    super goed initiatief, waar kan ik doneren?

  11. harrie

    probleem, kun je even uitleggen wat er ethisch is aan jouw idee ?

  12. harrie

    wellicht handig om te vertellen waar je kunt doneren

  13. Lianne

    Wat een goed initiatief!! Ik doe mee. Landhuis is mijn favoriete plek in Utrecht en dit prachtige idee bevestigt dat maar weer eens!

  14. Claudia

    En wie helpt de bijstandsmoeder met 2 kinderen links hoog 3 achter in dr flatje op Overvecht die door dr kerel in de steek is gelaten? Is daar ook eens oog voor?

  15. Link

    Hierbij de link om te doneren: https://landhuisindestad.nl/bestellen/

  16. Hoera

    @Claudia: jij?

  17. Joas

    @Claudia

    Die bijstandsmoeder krijgt bijstand/ geld van de overheid. Dat is noodhulp. Er is huurtoeslag voor haar. Er is een noodpot wanneer mensen de energie niet kunnen betalen als het echt te erg wordt.

    Daarnaast maakt zij aanspraak op hulp bij aankoop witgoed. Korting/ hulp bij lidmaatschap (sport)verrenigingen voor de kinderen. Hulp bij/ gratis schoolboeken/ apparatuur voor schoolgaande kinderen. Kledingbank/ speelgoedbank.

    Er is best veel hulp beschikbaar voor de bijstandsmoeder. Ja ze heeft het zwaar/ ja er is hulp. Misschien heeft ze wel mensen nodig die haar erop wijzen hoe ze die hulp kan krijgen. U zelf bijvoorbeeld?

  18. Realistisch in de stad Utrecht

    Laten we nou niet doen of de bijstand zo goed geregeld is in Utrecht, ja als je een vaste gebruiker bent wel,niet als je gewerkt hebt en in de bijstand komt,dan gelden er andere regels.

  19. Kadoendra

    Op zich vind ik het prima als minderbedeelden in het zonnetje worden gezet, maar als er onderscheid wordt gemaakt tussen allerlei minderbedeelden zakt toch echt wel mijn broek van mijn bips.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).