Restaurant Poké Perfect naar Utrecht: “Soort sushi in een kom” | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Poké Perfect naar Utrecht: “Soort sushi in een kom” | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Poké Perfect naar Utrecht: “Soort sushi in een kom”

Restaurant Poké Perfect naar Utrecht: “Soort sushi in een kom”
Quinta Wintzel (rechts) voor de Poké Perfect in Amsterdam. Foto: Instagram
Restaurant Poké Perfect opent in februari haar deuren in een pand aan de Korte Jansstraat. Er zullen hoofdzakelijk gerechten worden geserveerd die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken. Dat betekent veel rauwe vis.

Restaurant Poké Perfect opent in februari haar deuren in een pand aan de Korte Jansstraat. Er zullen hoofdzakelijk gerechten worden geserveerd die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken. Dat betekent veel rauwe vis.

Specialiteit van het huis zijn de zogeheten Poké-bowls. ‘Poké’ betekent in het Hawaiiaans gesneden of in stukjes. “Alle ingrediënten van zo’n bowl zijn dan ook gesneden”, vertelt Quinta Witzel, één van de oprichters. “Je kunt het omschrijven als een soort sushi in een kom. Eerst kies je wat voor vlees, vis of tofu je wilt. Dan kies je een groente of fruitsoort die je erbij wilt. Tot slot kies je een sausje en een topping”, legt ze uit. De ‘stukjes’ worden doorgaans met sushirijst geserveerd.

Oorspronkelijk wordt bij het Hawaiiaanse gerecht alleen rauwe vis gegeten. Omdat niet iedereen in Nederland daar even dol op is, hebben de eigenaren ook gerookte kip en tofu aan de menukaart toegevoegd. “Eigenlijk kun je bij ons alle kanten op”, vertelt Witzel.

Het initiatief voor Poké Perfect kwam vanuit de behoefte aan een gezond eettentje in Amsterdam, waar sinds twee maanden het eerste restaurant is gevestigd. “Ik heb zelf heel lang in New York gewoond. Daar wordt je eigenlijk verwend met goed eten en allerlei gezonde concepten. Toen ik vorig jaar weer terug naar Nederland verhuisde, merkte ik dat Amsterdam erg achterliep op dit gebied”, vertelt Witzel. “Ik miste een tentje waar ik echt gezond kon eten. Daarom besloot ik samen met mijn broer zelf zo’n tentje op te zetten.”

In Amsterdam loopt het restaurant volgens Witzel als een speer. In Utrecht opent in februari volgend jaar een tweede vestiging. “Toen we de locatie zagen, werden we meteen enthousiast. Het Janskerkhof ligt erg centraal en in een gezellige buurt.” De keuze voor Utrecht is heel bewust gemaakt. “We vinden het gewoon een ontzettend leuke stad, met veel karakter. Het is ook echt een stad waar veel gegeten wordt, dus voor ons was het een logische keuze” besluit Witzel.

9 Reacties

Reageren
 1. Jannie

  Ik kan niet wachten op de bozige reacties van het anti-hipsterfront op dit nieuws. Héérlijk. 3…2…1…

 2. J. de Vries

  Leuk, eindelijk eens wat anders dan de zoveelste burger-bar. En dan speciaal voor Jannie. Over dit tentje horen we over een half tot een heel jaar niets meer, behalve dat er een nieuw hipster tentje is gekomen in het pand waar voorheen Poke Perfect zat. Hipster tentjes komen, Hipster tentjes gaan. Maar goede restaurants blijven altijd bestaan.

 3. Rick

  Laat die anti-hipsters lekker naar de FeBo en McDonald’s gaan. Ieder zijn ding, toch?

 4. Lex

  Oh, dat is goed nieuws 🙂 Ik heb dit in Tokyo vaak gegeten en mis het nog steeds.

 5. Peter

  Het is ook echt een stad waar veel gegeten wordt…. Briljant argument om een restaurant in Utrecht te openen. Ik zie veel mensen gekleed op straat lopen in deze stad, laat ik een kledingzaak openen 😉

 6. r

  mmnee, bozige reacties komen meer op de pretentieuze cliché hipsterzaken. zoals heel interessant doen over koffie of patat en dan hoge prijzen vragen. of dwepen met ‘alles komt van lokale leveranciers’ (ik bedoel who cares). of zaken met de zelfde uitgekauwde inrichting; new york na-apen met de industrial look met onafgewerkte muren en ruw hout en drinken uit jampotjes. waar iedereen een baard/muts/tatoo/macbook heeft. dit concept klinkt wel als iets nieuws en lekkers. hopelijk gaan ze niet te hipperig doen met hun inrichting en uitstraling, en prijzen.

 7. Karla

  Biltstraat toch? Er hangt een grote poster voor het raam waar eerst de wijnbar was.
  Op de website ziet het eten er wel goed uit. Een beetje a la Crop. Ga ik zeker eens proberen.

 8. Utrechter

  Stad waar veel gegeten wordt? Noemen ze ons nu dik?

 9. Lex V

  Ik snap niet wat Hawaiiaans eten met hipsters te maken heeft, maar blijkbaar is het woord ‘gezond’ al genoeg om een anti-hipster reactie te triggeren 😀

  Volgens hun website liggen de prijzen eerder in de buurt van de 10 dan de 15 Euro, dus alleszins redelijk. Ik hoop echt dat dit een succes wordt (en ik ben zeker geen hipster 🙂 )

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).