Het Indonesische restaurant Selamat Makan staat te koop. De eigenaar heeft het restaurant op de Voorstraat in Utrecht al zestien jaar, maar zoekt nu een opvolger.
Selamat Makan aan de Voorstraat is een begrip in Utrecht, maar de eigenaar vindt het nu tijd om het stokje over te dragen. “Ik heb het restaurant zestien jaar gerund, maar ik ben toe aan iets anders”, zegt de eigenaar in reactie op de verkoop.
Het restaurant is 144 vierkante meter groot en heeft binnen en buiten in totaal plek voor 58 gasten. Er worden nu typisch Indonesische gerechten geserveerd, maar het is nog onduidelijk of het restaurant in de huidige vorm wordt voortgezet.
Voorlopig wordt er nog gezocht naar een nieuwe eigenaar. De vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie is 117.500 euro. De huurprijs per jaar is 33.945 euro.
44 Reacties
Reageren16 jaar?! 30 jaar geleden kwam ik daar al…
Eens met Sj. Dat Restaurant zit er al veel langer volgens mij.
Inderdaad ik ook.
Laatst nog gegeten.
Prima eten voor een fatsoenlijke prijs
16 jaar? Wij kwamen er al in 1977.
Klopt niet, ik kom daar al ver voor 1989!!!!
@Sj
de huidige eigenaar zit daar nu 16 jaar. Het restaurant is blijkbaar ouder. Onder de zelfde naam?
Het zit er idd al veel langer!
Mijn schoonvader werkte daar 38 jaar geleden al.
Het is denk rond de 16 jaar geleden overgenomen van zijn ouders.
Heet al decennialang zo. Alleen andere eigenaar.
1977 klopt niet. Mijn ouders zijn daar begin jaren 80 begonnen! Nu inderdaad een andere eigenaar
Weer een gouwe ouwe weg. Dit wordt het zoveelste non-descripte koffietentje. Mind my words.
Zozo duic noemt zomaar een bedrag, deden ze dat altijd maar.
16 jaar, 30 jaar, whatever! Het staat te koop en dat is jammer!!! Welke ibu zorgt voor de lekkere maaltijden? Aduh jammer dees….!
Ik begrijp wel dat hij aan iets anders toe is, tegenwoordig opent er iedere week wel een horeca/eettent, het is erg moeilijk om je hoofd boven water te houden en je te blijven onderscheiden.
16 jaar? Begin jaren ’80? 1977? Nee hoor! Mijn voorouders hebben daar nog de een Ikan Bumbu Bali grotschildering gemaakt zo’n 38.000 jaar geleden.
Ja het is 16 jaar geleden van eigenaar gewisseld
Ja het zat er toen al jaren met dezelfde naam en een andere eigenaar
beste restaurant van utrecht, ik ga er snel even eten voordat het weggaat !
@ de Kreek
Het is tegenwoordig juist zeer onderscheidend om niet iedere twee jaar de boel te sluiten om met een geheel nieuw(?) ‘concept’ opnieuw te beginnen
@de kreek: wat een aperte onzin weer. Deze zaak onderscheidt zich sowieso. Alsof er de laatste maanden 34 nieuwe Indonesische restaurants bijgekomen zijn…
Bij hun nieuwe buren (dapur cinta) doen ze precies datgeen wat selamat makan al decennia geleden is kwijtgeraakt, namelijk de toewijding en passie, dat zal aan de andere kant van de binnenmuur wel zijn doorgedrongen en ze nu dus telor voor hun uang kiezen 😉
Ik was er in 1986 voor het eerst met Lucie. De toenmalige eigenaar ( de naam weet ik niet, wel de grote snor) deed het voortreffelijk met tips over de volgorde van de gerechten. het scherpste als laatste.
Toevallig vorige week weer eens gegeten. Niet bijzonder meer hoor. Ik kwam er al in de jaren zeventig met ons gezin op speciale gelegenheden met de ober met het strikje.
Al 20 jaar vaste gast geweest, inderdaad verschillende eigenaren. Altijd lekker gegeten, dan binnenkort maar naar Blauw of de Oosterkade….jammer
Wij kwamen er al in het begin van de jaren ‘80, bij de gezellige eigenaar met grote snor!!!
Heel goede herinneringen aan de uitgebreide en heerlijke rijsttafel.
Ronald je ouders hadden eerst het begijntje toch? En later Selamat Makan?
helemaal eens met jou @ bawang Puthih , Bij Selamat Makan at je al tijden niet meer zó lekker , als het door de naam wordt belooft ….. selamat tidur luitjes ….
Begrijp helaas wel dat mensen elders Indonesisch eten. Het is namelijk totaal niet authentiek Indonesisch eten hier. Er zijn, ook in Utrecht, betere plekken!
Het moet rond 1605 zijn geweest toen ik samen met Pietertje Both en Joan Maatsuycker een toko begon op de Voorstraet geïnspireerd door onze verre reizen om ook thuys het eten te nuttigen dat we tijdens onze verre reizen aeten. Jammer dat het gaat, edoch goed dat dingen veranderen. Zo blijven we volle kracht vooruit gaan. Superbenieuwd welk concept er in komt. Hopelijck zo’n shared dining gebeuren. Enige avonden beleef je in zo’n tent. De buycken vol van alles en vooral mocktails.
Ik kwam daar al in 1926!
Een vraagprijs voor bedrijfsexploitatie. Dat klinkt als een flinke kostenpost die je met je mee zeult in een toch al moeilijke tijd om je hoofd boven water te houden. Wat krijg je daar voor?
@wies: graag je tips! Ben al tijden op zoek naar een goed indonesisch restaurant… Djakarta en Selamat vind ik niet superlekker, dus hoor het graag!
@Monique, dat klopt. Begijntje met een Franse kaart. Daarna en volgens mij in 1981 is Selamat Makan begonnen..
heel leuk om te lezen dat mensen “de snor” nog weten
@W 11:25
Restaurant Blauw. Met grote grote afstand de allerbeste van Utrecht. Echt op eenzame hoogte.
Try it now. Thank me later.
@scherpschutter
blauw lol, je bedoelt die dermate aangepaste indonesische keuken zodat nederlanders na 1 keer nog terugkomen? blauw is indonesisch voor mensen die niet weten hoe indonesisch hoort te smaken, want zeg eens eerlijk; hoe vaak zie je indo’s/indonesiers eten bij blauw? het is te mild, te laf, te aangepast, als ze werkelijk zouden koken als bijv in padang keuken springt men de gracht in voor verkoeling en komt nooit meer terug, wat op zich leuke beelden zou opleveren haha 😉
Hoop dat de legacy van Hilbert wordt voortgezet.
Het zou heel jammer zijn als het zou verdwijnen.
Heb daar met heel veel plezier gewerkt.
Groet aan alle oude werknemers.
Sylvia, Ronald, Oed, Darell, lampie, Boy, Joke,
Oh, ik heb daar met zo veel plezier gewerkt. Voor Hilbert (blijkbaar bekent als “de snor”) en het gezellige team. Als ik mijn ogen dicht doe, kan ik de heerlijke zelfgemaakte spekkoek nog proeven.
Was onder Hil en Syl (en oma) fantastisch restaurant. Heb er in jaren ‘80 met veel plezier gewerkt. Eten werd met zorg bereid en geserveerd. Veel vaste klanten. Goede herinneringen.
Misschien dat Toko Mitra het over kan nemen?
@Hagar: ja daar zeg je zo wat. Wat is er met Mitra gebeurd??
🤣 @Scherpschudder…val jij even door de culinaire mand !
@bawang putih 17:20
Wel even goed lezen, waarde. Hij vraagt niet naar het meest authentieke Indonesische restaurant. Hij vraagt om een GOED Indonesisch restaurant, waarbij hij ook specifiek aangeeft Selamat en Djakarta NIET top te vinden. Dat is op zich al een hint in de richting die hij zoekt…
Objectief beter dan Blauw vind je ook niet in Utrecht. De fenomenale Indonische keuken met al haar prachtige kruiden en specerijen en unieke recepten uit alle Indonesische windrichtingen, maar dan met superieure Franse kooktechnieken als onderliggend fundament in combinatie met hoogwaardigere top-ingrediënten. De smaken bij Blauw zijn werkelijk fenomenaal, uniek en spectaculair! Vind je nergens anders. Het is Indonesisch 2.0. Er ligt meer verfijnde klassieke muziek op je bord met nuance en diepte, in plaats van de (overigens ook zalige!) ‘in your face’ pedis-deathmetal die de authentieke Indonesische keuken biedt. Meer geschikt voor de fijnproever.
Ja, dat een Indonees er niet helemaal de keuken van zijn oma in herkent herken ik natuurlijk ook wel (niemand kookt als oma), maar dat laat verder onverlet dat dit met grote afstand objectief het beste Indonische restaurant van Utrecht is. Indonesisch op een heel nieuw niveau!
@le Coq sportif
Wahahaahaha ik wilde al reageren maar jij deed dat al.
@scherpschutter.
Blauw is een aanfluiting. Zwaar overpriced en niet eens heel smaakvol. Service moaw.
Goede Indonesische restaurants echt indo verdwijnen helaas. Erg jammer
Bestaat al veel langer. We komen er al zeker 24 jaar. De “Hollandse ” eigenaar heeft dit gerund. Die is helaas overleden. Toen heeft er een andere ingezeten een man uit China. Die heeft er maar een paar jaar gezeten en nu een andere chinese man. Volgens mij heeft hij het al 10 jaar te koop staan. Maar blijft heerlijk eten daar en hopen dat de volgende eigenaar het ook overneemt.
In Driebergen zit een geweldig
Indonesisch restaurant.INDRAPURA.
Geen nood! Dapur Cinta, een voortreffelijk en authentiek Indonesisch restaurant is net verhuisd van Zeist naar Voorstraat 98 in Utrecht. De sympathieke koks en eigenaars Susana en Edison worden in Zeist erg gemist!