Restaurant Speck aan Ledig Erf gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Speck aan Ledig Erf gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Speck aan Ledig Erf gaat sluiten

Restaurant Speck aan Ledig Erf gaat sluiten
Restaurant Speck aan het Ledig Erf gaat sluiten. De eigenaren, Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser, hebben besloten om de zaak de sluiten en te gaan verbouwen. Na de zomer gaat de zaak weer openen, maar met een nieuw concept.

Restaurant Speck aan het Ledig Erf gaat sluiten. De eigenaren, Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser, hebben besloten om de zaak de sluiten en te gaan verbouwen. Na de zomer gaat de zaak weer openen, maar met een nieuw concept.

Het restaurant zat sinds 2015 op deze plek. Het naastgelegen restaurant Stelios sloot enkele maanden geleden al de deuren om plaats te maken voor een nieuwe zaak. Daar is nu een vestiging van De Beren geopend.

Wat het nieuwe concept gaat worden maken de twee eigenaren binnenkort bekend. Speck Bar & Grill is een zaak van dezelfde ondernemers als Firma Pickles Burgers & Wines en Lucy Lou Taco’s & Tequila.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Benieuwd wat er voor terugkomt. Vega?

 2. BramD

  Binnenkort maken ze het concept bekend… Wat zal het worden? Spannend hoor. Misschien wordt het wel Goed eten en drinken tegen normale prijzen. Alhoewel, wie zit daar nu op te wachten?

 3. Ronald

  Doorlooptijd van 2 jaar daar. Kenmerkend voor de Utrechtse horeca. Geen kwaliteit, wel heigerigheid en hyperigheid.

 4. T

  Vinnie Vegan Sop & Cabbage?

 5. Robert

  De plek is ook zo vreselijk ongezellig in vergelijking met Ledig Erf aan de ene kant en de Oosterkade aan de andere. Met dan ook nog een drukke weg voor de deur en terrassen die verre van knus zijn… Zijn eerder plekken voor een bank- of makelaarskantoor dan voor leuke horeca. Bij mijn dus geen verbazing dat géén van de restaurantpogingen daar tot nu toe succesvol zijn gebleken.

 6. Cico

  Volgens mij gingen de zaken niet zo slecht.
  Maar het was nogal een inwisselbaar menu met de geijkte hamburgers van een bijzondere koe uit een lokale stal, blabla
  Tel daarbij op dat het best luguber is om in een abattoir decor te eten, inclusief stukken dier aan een haak dat hangt te rotten, pardon, rijpen.
  Niet echt een winnend concept. Zeker in een periode waarin mensen steeds bewuster vlees eten of het deels/volledig laten staan.

 7. Sjaak

  Niet heel verbazingwekkend aangezien de kwaliteit achteruit hólde! Nog nooit een toko zo sne van zijn voetstuk zien vallen. Helaas, moet ik zeggen want ik kwam er aanvankelijk erg graag. Maar bediening (ongeinteresseerd) en matige kwaliteit wreken zich uiteindeijk altijd.

 8. Dirk

  Ik heb er een paar maanden geleden op uitnodiging van een vriendin gegeten. Het vlees was slecht gebakken en ik vond het niet te eten.

  Ik vroeg me al af op welke doelgroep die zaak nou gericht was. Ik had natuurlijk op mijn hoede moeten zijn door de hoge stoelen en tafels die bedoeld zijn om zo veel mogelijk mensen in een zaak gepropt te krijgen en om het je klanten niet te comfortabel te maken zodat ze snel weer weg gaan en de omzet per tafel hoog is.

  Ik denk dat ze toch te weinig aanloop op die plek hadden om met zo’n lage kwaliteitsconcept weg te komen.

 9. Simon

  @JdV: dat is te hopen.

 10. uteregmnstadsie

  Het jaartal klopt in ieder geval niet: in de zomer van 2015 al eens op het terras van Speck gezeten.
  Maar verder: geen verrassing. Laatste keer eerder dit jaar een groepje Spaanstalig personeel wat meer met elkaar bezig was dan met de klanten op het terras. Service traag en belabberd. Stel naast ons moest tot 3 keer toe (!) eten terugsturen omdat er toch wéér kaas op was gedaan.
  Hopelijk komt er iets terug wat recht doet aan de leuke locatie, want met het terras an sich was weinig mis. Maar de omwonenden zullen het ongetwijfeld (weer) lastig maken…

 11. Willem

  Hoop dat Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser bovenstaande commentaren lezen en er hun voordeel mee doen.

 12. Martin

  Eén keer gegeten, vlees was aangebakken en dat voor een zaak die zich profileert op steaks. Bediening was ongeïnteresseerd. En volgens beoordelingen op Iens was ik niet de enige met slechte ervaringen. Vraag me af of de eigenaren echt hart voor eten hebben of meer geïnteresseerd in hippe concepten en geld verdienen.

 13. Joost

  De omwonenden die een huis kochten met het idee en de belofte dat er daghoreca zou komen (lunchrooms./ koffietentjes); het werd dus middag en avondhoreca.

  Ik zou de bewoners en omwonenden niet zo veel verwijten: eerder de makelaar/ projectontwikkelaar en gemeente.

  En horecaondernemers die alleen met snel winst maken bezig zijn en geen liefde hebben voor het vak, ook hier zitten weer formulebazen achter, dadelijk zijn er Utrecht nog meer 3 grote horecapartijen actief met allemaal hun formuletjes. alleen maar bedoeld om mensen geld uit de zak te kloppen.

 14. Bernardo

  Tja, Speck…. de vleeskenners met een heuse rijpingscel prominent in de zaak!! Daarmee wek je verwachtingen en moet je kennis en kwaliteit brengen. Beiden heb ik niet mogen ervaren en ook de service was ondermaats. Een nieuwe formule van dezelfde eigenaren in hetzelfde pand? Beter van niet. Laat het Ledig Erf in zijn waarde en ga elders te slechte kwaliteit tegen te hoge prijs wegzetten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).