Restaurant Vegitalian geopend, voorlopig alleen voor afhalen en bezorgen in Utrecht Restaurant Vegitalian geopend, voorlopig alleen voor afhalen en bezorgen in Utrecht

Restaurant Vegitalian geopend, voorlopig alleen voor afhalen en bezorgen in Utrecht

Restaurant Vegitalian geopend, voorlopig alleen voor afhalen en bezorgen in Utrecht
Foto: Lars Verkroost Photography
Restaurant Vegitalian is geopend aan de Utrechtse Schoutenstraat. Je kan bij Vegitalian vegetarische en plantaardige Italiaanse gerechten afhalen, maar het restaurant bezorgt vanaf vandaag ook in heel Utrecht.

Restaurant Vegitalian is geopend aan de Utrechtse Schoutenstraat. Je kan bij Vegitalian vegetarische en plantaardige Italiaanse gerechten afhalen, maar het restaurant bezorgt vanaf vandaag ook in heel Utrecht.

Horecaondernemers Wichert van Rijn en Joep van Bersselaar openen dit nieuwe concept: een klassieke Italiaanse keuken, maar dan met vegetarische of volledig plantaardige gerechten. “In grotere steden wereldwijd wordt er al veel meer gekeken naar vegetarisch en plantaardig eten. Dat wil ik ook naar Utrecht brengen”, zegt horecaondernemer Wichert van Rijn.

Juist de Italiaanse keuken staat voor velen bekend om vlees en kaas, maar dat is bij Vegitalian niet aan de orde. Hier wordt er vooral gekookt met verse en gefermenteerde groenten. “Maar in een paar gerechten willen we vleesvervangers gebruiken, zoals de lasagne.” Andere Italiaanse gerechten die het restaurant gaat serveren, zijn ontbijtjes, verse broodjes, pasta’s en Napolitaanse pizza’s.

Tekst gaat door onder de foto

Foto: Lars Verkroost Photography

Voorlopig kan je de maaltijden van Vegitalian alleen afhalen of laten bezorgen. Zodra het volgens de landelijke regelgeving rondom het coronavirus weer mag, is het ook mogelijk om bij Vegitalian een tafel te reserveren. Bersselaar: “We hebben een restaurantgedeelte en een andere ruimte met een grote bar, waar je snel even iets kan eten – na je werk, bijvoorbeeld, als je geen zin hebt om te koken.”

Vegitalian zit in het pand dat hiervoor enkele jaren leegstond. Hier zou ooit The Fish Market openen, maar dat gebeurde niet. Vanwege een lopend Bibob-onderzoek kregen de voormalige eigenaren de vergunningen niet rond.

7 Reacties

Reageren
 1. Kees Truijens

  Mijn eerste fles Brunello de Montalcino dronk ik in Rome in een vegetarisch restaurant met een Michelinster. Als dat hier ook zou kunnen…

 2. Kadoendra

  @Kees Truijens

  De beste koks herken je aan hun vegetarische en veganistische gerechten.

  Want alleen maar de beste koks zijn in staat om je het culinair te laten accepteren dat er geen vlees aanwezig is in het gerecht.

 3. Anna

  Van harte gefeliciteerd met jullie mooie zaak. Dapper in deze tijd, een goed concept. Lekker eten en ook nog passend in deze tijd.

 4. Fred

  Leuk om een vernieuwend concept in Italiaanse vorm te gieten zoals enkele andere grotere steden dat ook al schijnen te doen. Ik mag jullie daar veel geluk en succes bij toewensen.
  Maar als liefhebber van de klassieke Italiaanse keuken zoek ik Italiaanse restaurants alleen in kleinere stadjes danwel dorpen op. Misschien ook omdat grote(re) steden me te onpersoonlijk / afstandelijk zijn.

 5. C in de Horeca

  Hmm, een croissant, een Switsersebol en toast met peanut butter en jam….heel erg Italians zo te zien…..

 6. Donnatello

  @Kadoendra. Nonsens. Iedere huis tuin en keuken kok kan heerlijk koken zonder vlees.

  @C in de horeca
  Het is dan ook the Vegetalian en niet the Italian. In Italië krijg ik trouwens overal croissantjes, switerse bol en toast met Jam. Kom je zelf wel eens in Italië. Zogenaamd authentieke Italianen kennen een groot Disneyland gehalte

 7. C in de Horeca

  @Donnatello

  Mijn punt was meer dat een “catchy” naam, logo en Insta ≠ een goede USP en concept. Dat idee was duidelijk verloren tijdens de fotoshoot…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).