Restaurant Vito Reekers in Polman’s Huis heet Hemel & Aarde: ‘Een ode aan de seizoenen’ Restaurant Vito Reekers in Polman’s Huis heet Hemel & Aarde: ‘Een ode aan de seizoenen’

Restaurant Vito Reekers in Polman’s Huis heet Hemel & Aarde: ‘Een ode aan de seizoenen’

Restaurant Vito Reekers in Polman’s Huis heet Hemel & Aarde: ‘Een ode aan de seizoenen’
Het team van Hemel & Aarde
Het nieuwe restaurant van Vito Reekers opent 22 oktober in het voormalig Polman’s Huis. Het restaurant gaat Hemel & Aarde heten. Onder hetzelfde dak opent ook een nieuw hotel: The Nox.

Het nieuwe restaurant van Vito Reekers opent 22 oktober in het voormalig Polman’s Huis. Het restaurant gaat Hemel & Aarde heten. Onder hetzelfde dak opent ook een nieuw hotel: The Nox.

Reekers, voormalig chef-kok van restaurant Karel V, zet de natuur centraal. “Onder invloed van de zon, maan en sterren heeft de aarde ons iedere dag iets anders te bieden en daar heb ik veel bewondering voor”, zegt hij. Die bewondering wil hij graag overbrengen op zijn gasten.

Dat zal niet alleen gebeuren door middel van de gerechten. “Van het interieur tot de kleding, van de verlichting tot de planten: ons doel is om gasten ieder jaargetijde een andere beleving mee te geven”, zegt Reekers. “Hiermee brengt Hemel & Aarde een ode aan de seizoenen.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Rijke historie 

Souschef Rene van der Weijden benadrukt dat er met de respect voor de natuur wordt gekookt. “We maken gebruik van regionale producten en natuurlijke processen, zoals fermentatie. We houden van een mooi stukje vlees of vis in het menu, maar focussen ons op groente. En de producten die we gebruiken, verwerken we tot het laatste restje.”

Net zoals het restaurant opent het nieuwe hotel, The Nox, ook op 22 oktober. Het hotel heeft 23 kamers. Interieurontwerper Paul Linse wil het interieur, van zowel het hotel als het restaurant, een eigentijdse twist geven zonder de rijke historie van het gebouw te verliezen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Grondige renovatie

Het gebouw op de kruising van de Keistraat en de Jansdam is sinds 2016 gesloten voor een grondige renovatie. Waar het in 1865 geopend werd als herensociëteit, kreeg het later bestemmingen als verenigingsgebouw en kerk.

Vanaf 1985 droeg het pand de naam Polman’s Huis en werd het uitgebaat als grand café en restaurant, dat door zijn internationale allure al snel een begrip werd in de stad. Arjan den Boer schreef al eens uitgebreid over het pand.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Klaas Voetis

  Ah..gelukkig geen concept…maar een echt restaurant !

 2. Kees Truijens

  Mazairac naar Karel V en Reekers naar Polman’s huis. Beiden veel pretenties maar nog weinig succes. Ik hoop er maar het beste van.

 3. Erwin

  The Nox?
  Wat is er toch mis met de Nederlandse taal?

 4. W

  Ik kan niet wachten om er te gaan eten!
  Ik ga thuis Hemel en Aarde bewegen om hier gauw te komen eten!
  De formule klinkt erg uitnodigend.
  Gaat het in Utrecht binnenkort gebeuren, krijgen we in deze 4e stad van het land eindelijk een ruimere keuze van goede restaurants!
  Succes!

 5. Charles Menting

  Ik heb stiekem mijn hoofd naar binnen gestoken. Het ziet er echt geweldig uit!

 6. Paul bocuse jr

  Ben benieuwd naar de kaart
  Sukses

 7. Kadoendra

  Er is geen sterrenkok in de wereld die jouw grootste geestelijke gevoelens kan beroeren, want ze weten meestal alleen slechts je smaakpapillen te beroeren.

  Ik zie uit naar het moment dat al mijn plannentjes toch uiteindelijk gaan slagen en ik genietend van een zee uitzicht in Guernsey een ordinaire Engelse Fish and Chips zit te eten!

 8. Scherpschutter

  Klinkt als een heel interessant restaurant op alle gebieden! Op papier hebben we er in ieder geval een klein gekleurd lichtpuntje in een oceaan van grauwe onderkant middenmoot bij. Daar ga ik beslist snel eens een hapje eten.

  @Kadoendra

  “Er is geen sterrenkok in de wereld die jouw grootste geestelijke gevoelens kan beroeren, want ze weten meestal alleen slechts je smaakpapillen te beroeren.”

  Probeer het eens zou ik zeggen. Laat je verbazen.

 9. Bas Hekkels

  Ah, daar is ‘ie weer. Het standaard lijstje met marketing woorden die ieder restaurant er tegenwoordig op na houdt: Lokale seizoen producten, van kop tot staart, focus op groenten, fermentatie.

 10. Monique

  Wil er graag gaan eten. Nu alleen nog een stijlvolle naam voor het hotel. The nox is nietszeggend voor zo een mooi gebouw. Wellicht prijsvraag onder de bezoekers van het restaurant.

 11. Paul bocuse jr

  Salle a manger
  Leuke naam,,simpel

 12. I.

  Laten we het restaurant, “stadsherberg” noemen en hotel De Utrecht.
  Weet iedereen waarover we het hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).