Tweede restaurant in voormalige fabriek Pastoe: De Zagerij | De Utrechtse Internet Courant Tweede restaurant in voormalige fabriek Pastoe: De Zagerij | De Utrechtse Internet Courant

Tweede restaurant in voormalige fabriek Pastoe: De Zagerij

Tweede restaurant in voormalige fabriek Pastoe: De Zagerij
De voormalige fabriek ‘Pastoe’ bij Rotsoord, waar designmeubelen werden vervaardigd, krijgt er binnenkort een nieuwe functie bij. In het voorjaar van 2017 opent er een restaurant: ‘De Zagerij Utrecht’.

De voormalige fabriek ‘Pastoe’ bij Rotsoord, waar designmeubelen werden vervaardigd, krijgt er binnenkort een nieuwe functie bij. In het voorjaar van 2017 opent er een restaurant: ‘De Zagerij Utrecht’.

Invloeden van de voormalige meubelzagerij zullen op verschillende manier terug te vinden zijn in het restaurant. Zo wordt het industriële uiterlijk van de fabriek behouden, waaronder de authentieke ramen en hoge plafonds. Daarnaast wordt er bij de inrichting gebruikt gemaakt van oud meubilair van Pastoe.

Het menu van De Zagerij Utrecht wordt veelzijdig. Onder het motto ‘de wereld wordt steeds kleiner’, zal volgens restauranteigenaren Jan van der Grift en Martine Hol de keuken invloeden kennen van over de hele wereld. Zij waren  eigenaar van Pronto! Pronto! en Mammoni op de Mariaplaats.

Creatievelingen

Het restaurant is niet de eerste onderneming die zich in de voormalige fabriek vestigt. Zo heeft de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) sinds januari dit jaar intrek genomen in een groot gedeelte van het pand. Ook zitten er nog een aantal creatieve bedrijfjes in de voormalige fabriek, die aan de Vaartsche Rijn ligt.

De Zagerij wordt het tweede restaurant in de Pastoe-fabriek. Eerder maakte restaurant Simple aan de Lange Nieuwstraat ook al bekend een vestiging te openen in Pastoe.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).