Sandocafé opent op 1 juli in het voormalige pand van Croquetten Boutique in centrum Utrecht Sandocafé opent op 1 juli in het voormalige pand van Croquetten Boutique in centrum Utrecht

Sandocafé opent op 1 juli in het voormalige pand van Croquetten Boutique in centrum Utrecht

Sandocafé opent op 1 juli in het voormalige pand van Croquetten Boutique in centrum Utrecht
In het pand in het centrum van Utrecht waar voorheen Croquetten Boutique te vinden was, opent zaterdag 1 juli het Sandocafé. Bezoekers kunnen bij deze zaak terecht voor onder meer Aziatische broodjes en andere ‘Asian bites’.

In het pand in het centrum van Utrecht waar voorheen Croquetten Boutique te vinden was, opent zaterdag 1 juli het Sandocafé. Bezoekers kunnen bij deze zaak terecht voor onder meer Aziatische broodjes en andere ‘Asian bites’.

Begin dit jaar werd bekend dat de zaak van Croquetten Boutique aan de Bakkerstraat zou gaan sluiten. De eigenaren hadden het merk verkocht aan Bidfood, een groothandel die producten levert aan de horeca.

“Bidfood liet ons weten interesse te hebben in de overname”, vertelde een van de eigenaren begin dit jaar. “Toen we erover nadachten, vonden we het een goed idee. Het geeft ons ruimte om weer met andere dingen bezig te gaan.”

Broodjes

Nu is bekendgemaakt dat er in hetzelfde pand een nieuwe horecazaak komt. Raymond Wang is mede-eigenaar van het Sandocafé en is in Utrecht onder meer bekend van Ixi Modern Asian Cuisine aan de Veilinghavenkade.

Bij het Sandocafé kunnen klanten terecht voor onder andere “broodjes met bulgogi beef, Koreaanse soy garlic chicken, Japanse vegetarische tempura en nog veel meer streetfood”, aldus Wang.

Op dit moment wordt gewerkt om de zaak opnieuw in te richten. Zo wordt er bijvoorbeeld een schildering op het plafond gemaakt in de stijl van een Yakuza-tatoeage. Op zaterdag 1 juli staat de opening op de agenda.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Hopelijk blijft de gevel intact.

 2. Janah

  In de Bakkerstraat is de term “streetfood” zeer op zijn plaats. Veel uitgehongerde bezoekers consumeren hun ” food” zittend op straat.

 3. Herman

  Herkenbare ontwikkeling van Hollands naar Aziatisch.
  Van kroket naar Aaian food

 4. WvR

  @Herman:
  En dan doorgaans Aziatisch “met een kleine a”.
  Kokos-uit-een-pakje, genoeg kaffir blad voor 3 gerechten, zodat de argeloze eter denkt dat dit echt speciaal is, als het mee zit verse laos ipv gemalen, en het topje van een rawit (herkenbaar op het menu door 3 peper ikoontjes, “extra heet”). En *poef*:Aziatisch.

  Het aanbod goede (zuid-oost-)Aziatische restaurants is bedroevend laag in Utrecht. Zelfs het aantal goede Indonesische restaurants is verwaarloosbaar.

 5. Len

  Hadden we maar streetfood in de stad. Nu is het enkel een hippe marketingterm die het eten alleen maar duurder maakt. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat het in een duur te huren pand wordt verstrekt in plaats van op een afgetrapte maar functionele bakfiets.

 6. w

  @WvR
  mee eens, als indo heb ik alles wat ind(ones)isch eten serveert in Utrecht afgelopen 3 decennia al eens bezocht, en geen enkele heb ik voor de 2e keer bezocht… toch vind ik Tante Lien, de nieuwe aanwinst op oudegracht, momenteel de betere

 7. de station passant

  uiteindelijk voel je je weer genaaid als je je dure vreten in een kartonnen bakje ,,alla MC Donalds voor veel geld over de balie krijgt geslingerd . nee! het blijft behelpen in het zoeken van een goede en lekkere specialiteit vreselijk wat een paupervoer.

 8. Koel Hoofd

  @W @WvR
  Voor goed ind(ones)isch eten moet je naar Den Haag en Utrecht snel vergeten.

 9. WvR

  @Koel Hoofd:
  Inderdaad, helemaal eens.
  In Amsterdam is ook het één en ander te vinden, zeker qua Chinees / Japans, maar daar heb ik al weer zeker 10 jaar niet gegeten, dus geen idee hoe het er nu bij ligt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).