Noodles slurpen aan de Voorstraat: Utrechts eerste ramenbar opent vrijdag de deuren | De Utrechtse Internet Courant Noodles slurpen aan de Voorstraat: Utrechts eerste ramenbar opent vrijdag de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Noodles slurpen aan de Voorstraat: Utrechts eerste ramenbar opent vrijdag de deuren

Noodles slurpen aan de Voorstraat: Utrechts eerste ramenbar opent vrijdag de deuren
Jeroen en Mohammed zijn de initiatiefnemers van Sanju Ramen. Foto: Iris Wijngaarden / DUIC
Deze week opent er in Utrecht aan de Voorstraat een nieuw restaurant. Het hoofdgerecht van dit restaurant is Japanse ramen, ook wel bekend als noedelsoep. Stilletjes van je kom ramen genieten is er niet bij in de vestiging aan de Voorstraat. “Nee je moet slurpen”, lacht initiatiefnemer Jeroen. “Dan komen de smaken beter tot z’n recht!”

Deze week opent er in Utrecht aan de Voorstraat een nieuw restaurant. Het hoofdgerecht van dit restaurant is Japanse ramen, ook wel bekend als noedelsoep. Stilletjes van je kom ramen genieten is er niet bij in de vestiging aan de Voorstraat. “Nee je moet slurpen”, lacht initiatiefnemer Jeroen. “Dan komen de smaken beter tot z’n recht!”

De eerste ramenbar van Utrecht opent de deuren officieel op vrijdag 23 februari op Voorstraat 29, maar oprichters Mohammad en Jeroen hebben zich de afgelopen weken al flink in het zweet gewerkt. Na een proefperiode waarin ze verschillende ramen-kenners goed hebben laten slurpen, is het ze gelukt om een menu samen te stellen. Inclusief een selectie bijpassende Japanse biertjes. “We hebben mensen binnen gehad die normaal gesproken naar Düsseldorf rijden voor ramen omdat er niks in de buurt is”, zegt Jeroen. ”We komen dus als geroepen.” Samen met hun twee Japanse chefs besteedden de mannen uren in de keuken om te proeven en nogmaals te proeven.

Ramen is een Japanse noedelsoep waarvan de bouillon minstens acht uur lang wordt gekookt. “Zo trekken alle smaken er goed in en creëer je een romige, licht vettige bouillon”, legt Jeroen uit. “Vervolgens komen de verse noedels en een kruidenmengsel erbij, waardoor het geheel nog meer smaakt krijgt.” Daarna wordt er langzaam gegaard vlees en een assortiment aan groenten bijgevoegd. En net als bijvoorbeeld met een glas wijn, moet er tijdens het eten een beetje lucht bij. “Op deze manier komt de smaak het best tot z’n recht.”

Tonkotsu

“We willen onze gasten met het interieur en de authentieke Japanse smaken echt een beleving geven. Wat ons zo uniek maakt is dat we echt alles zelf maken”, vertelt Mohammad. “Alle oliën, mengsels en kruidenpasta’s zijn allemaal vers en zelfgemaakt.” Een gerecht waar ze Utrecht mee willen verassen is tonkotsu, een bouillon op basis van varkensbot. “Een explosie van smaak.”

In het Japanse restaurant zijn duidelijke verwijzingen naar Utrecht te zien. Er zijn rood-witte muren en refereert de naam aan de stad: Sanju is namelijk Japans voor 030.

Passie voor ramen

De twee initiatiefnemers kwamen elkaar zeven jaar geleden op een festival tegen en zijn sindsdien goede vrienden. Na hun studie besloten ze de krachten te bundelen en samen een onderneming te starten. “Tijdens mijn rondreis door Azië heb ik een passie voor ramen ontwikkeld en bij terugkomst stak ik hem aan met het ramen-virus”, met zijn hoofd knikt Jeroen naar links. Mohammad kijkt hem aan. Hij grinnikt. “We vullen elkaar aan waar dat nodig is. We hadden beide nog niets met ondernemen gedaan maar tot nu toe verloopt het allemaal erg goed.”

Aanstaande vrijdag is Sanju tijdens de lunch al geopend en als alles voorspoedig loopt, misschien wel tot in de late uurtjes. Als het aan het personeel ligt kan er zelfs – naar goed Japans gebruik – een heuse karaokeavond op de planning.

1 Reactie

Reageren
  1. Olaf

    Ik heb het toch meer op deuren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).