Volgens Eke Bosman, beter bekend al Snackspert, maakte de Utrechtse zaak Ombretta de beste broodjes in 2024. De zaak opende in 2023 in de Hardebollenstraat en wordt gerund door Maurizio Catagnoli.
Eke Bosman heeft een Instagramaccount waarop hij allerlei snacks gaat uitproberen. Hij heeft inmiddels meer dan 155.000 volgers. Vanwege de jaarwisseling heeft hij een lijst gemaakt met de beste snacks en zaken van 2024. Ombretta staat bovenaan in de lijst.
Hij bezocht de Utrechtse broodjeszaak in april en schreef er het volgende over: “De hemel bestaat en is te vinden in Utrecht, want wat ik daar heb gegeten was echt niet normaal. […] Eenmaal binnen kom je er gelijk achter dat er geen menukaart is, de vrolijke eigenaar vertelt dat-ie iedere week andere ingrediënten heeft en liever mensen helpt met het samenstellen van hun favoriete broodje. Geweldig, zouden ze vaker bij zaken moeten doen.”
In de rest van de top tien zijn geen Utrechtse zaken meer te vinden. Bekijk hier de volledige lijst van Snackspert. DUIC bracht in 2024 ook een bezoek aan Ombretta. Dat artikel is hier te vinden.
Gekoppelde berichten
Maurizio’s Italiaanse broodjes en delicatessen bij Ombretta; ‘Ieder product heeft een eigen verhaal’
Het was altijd een droom van Maurizio Catagnoli om een kleine winkel in Nederland te…
11 Reacties
ReagerenDat Bigoli de top 10 niet gehaald heeft verbaast me… Een broodje Bigoli is toch echt een begrip in Utrecht! Ben wel heel benieuwd naar de zaken die volgens de auteur beter zouden scoren.
Volgens mij is op basis van die post van Snackspert niet te zeggen welke zaak er op nummer één is geëindigd. Immers zegt hij “in willekeurige volgorde”. De nummering slaat volgens mij op de volgorde van de foto’s: het eerste broodje is Ombretta, enzovoorts.
@Tja: “begrip” is wellicht niet een criterium.
@Henk: klopt helemaal. Luie journalistiek he?! Maar we kunnen wel concluderen dat Snackspert Ombretta de beste van Utrecht vindt aangezien er maar 1 Utrechtse toko op de lijst voorkomt.
@Tja: Zijn top 10 is landelijk. In een Utrechtse top 10 zou Bigoli (lijkt mij) de top 10 zeker halen.
Dat Ombretta in deze top 10 staat is wat mij betreft overigens volkomen terecht. Geweldige broodjes.
Inderdaad @Henk, Ombretta staat wel in de top tien, maar op welke plek wordt niet gezegd. Wel een knappe prestatie om het hele land te beoordelen. Ik zou al moeite hebben met Utrecht centrum, al was het alleen al omdat de rij wachtenden soms te lang is om binnen de beschikbare lunchtijd iets te kunnen scoren. Mogelijk ook een gevolg van de vertiktokkisering van de maatschappij.
@BdV Eke a.k.a. Snackspert is iemand die graag eet en zegt wat hij daarvan vindt. Hij geeft nergens aan recensent of journalist te zijn, laat staan ‘op basis van landelijke dekking, het beste broodje te vinden’. Doordat zijn tips aanslaan bij een groot publiek (de man blijkt smaak te hebben) wordt hij als een betrouwbare tipsgever gezien. Net als die ene goede vriend die je hoog hebt zitten waardoor de aanbevelingen vaak goed vallen.
Persoonlijk ben ik ook groot fan van Ombretta (de broodjes dan, niet het inefficiënte bestelproces) en gezien de rijen zijn meer dat.
Hij moet eens een lekker broodje halen bij Broodje Martin in Wijk C.
Echt een adres voor de fijnproevers.
Dank voor de toelichting @Nico, waarmee je denk ik niet mijn reactie tegenspreekt, maar zo was je bijdrage misschien ook niet bedoeld? Wellicht ten overvloede, wat ik bedoel met vertiktokkisering is dat volgers massaal volgen, waardoor mensen van buiten de kudde soms voor een verrassing komen te staan, in de vorm van lange rijen en uitverkochte producten tot inzet van de ME.
Zoals gezegd is het een lijst in willekeurig volgorde, maar hey, waarom zou je de tekst van een ander lezen.
Ombretta is een van mijn favo plekken om een broodje te halen, echter de lange rijen zijn er voor zover ik weet al sinds het begin, en heeft meer te maken met het bestel proces (custom bestellingen en alleen de eigenaar maakt eigenlijk de broodjes) . Dat iets viral gaat op de socials werkt dat waarschijnlijk in de hand.
Ik heb ooit een keer 40 minuten gewacht, en dat vond ik wel erg lang. Kwaliteit is top, maar ongeveer een tientje voor een broodje (zij het een groot broodje) is niet goedkoop.
@Nico,
Eke Bosman is een journalist, die schrijft voor Het Parool.
Door zijn journalistieke werkzaamheden, het eten bij snackbars in Amsterdam en daar een column over te produceren is hij een bekendheid geworden in Amsterdam.
Eke eet namelijk bij iedere Amsterdamse snackbar van noord tot aan Diemen.
Eke eet van Turkse durum tot aan de Groningse eierbal.
Hij heeft ondertussen wel kennis gekregen of een kroket te lang gebakken is en de rotirol van de vorige dag.
Maar Eke is echt bekend geworden door als zuiderling in het noorden geen friet te schrijven, wat we patat hier noemen, terwijl Eke vindt dat friet geen patat is.
Eke de snackexpert is wereldberoemd geworden in Amsterdam en in Hilversum door het schrijven van frietpatat.
Is Eke Bosman de nieuwe Amsterdamse culinaire smulpaap Johannes van Dam?
Heeft Eke Bosman gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en daarmee kennis heeft verworven over gefrituurd eten?
Nee, het is de frietpatat die hem doet laten vertellen op televisie over de snackbars en aanverwante vette ongezonde eten verkrijgbaar in snackbars en broodjeszaken.
Frietpatat daar gaat het om, met frietpatat ben je geliefd beneden en boven de rivieren.
Dan ben je een snackexpert pur sang voor Het Parool.
Ik mis broodje Mario op de lijst