Souschef Broei wil eigen Aziatisch restaurant beginnen - De Utrechtse Internet Courant Souschef Broei wil eigen Aziatisch restaurant beginnen - De Utrechtse Internet Courant

Souschef Broei wil eigen Aziatisch restaurant beginnen

Souschef Broei wil eigen Aziatisch restaurant beginnen
De souschef van Broei aan de Oosterkade, Romano Ronoredjo, wil graag een eigen Aziatisch restaurant beginnen in Utrecht-Oost. Nabij het Wilhelminapark wil hij streetfood restaurant De Toko openen.

De souschef van Broei aan de Oosterkade, Romano Ronoredjo, wil graag een eigen Aziatisch restaurant beginnen in Utrecht-Oost. Nabij het Wilhelminapark wil hij streetfood restaurant De Toko openen.

De Toko wil zich vestigen vlakbij het Wilhelminapark. Bij het restaurant moet men straks terecht kunnen voor Aziatisch streetfood en een Oosterse ambiance: “Zodat je je even in Azië waant zonder dat je in het vliegtuig hoeft te stappen.” Het restaurant biedt lunch en diner, een terras, een afhaalservice en de mogelijkheid om een klein hapje te eten of voor uitgebreide shared dining.

Romano kwam via zijn oma in contact met koken, studeerde Food Design en werd op 21-jarige leeftijd chef van een restaurant in Den Bosch. Hij bekleedde diverse functies bij hotels en restaurants in binnen- en buitenland en werkt momenteel als souschef bij Broei. Nu is het tijd voor zijn eigen onderneming, waar hij zelf in de keuken staat voor het maken van springrolls, huisgemaakte saté, Vietnamese bao, Japanse Ramen en Thaise curry.

De eigenaar van Broei is positief over de plannen van zijn souschef: “Romano heeft in Broei bewezen een uitstekende kok te zijn en vanuit zijn functie te beschikken over de juiste kwaliteiten om een eigen horeca zaak te starten. Hij is kritisch, altijd op zoek naar verbetering, oplossing gericht. En heeft met zijn achtergrond natuurlijk genoeg ervaring met de Aziatische keuken. Ik geloof in hem.”

Betrekken van de buurt 

Romano heeft al een pand op het oog. Maar om de start van het restaurant te realiseren is er minimaal 85.000 euro nodig. Daarvoor is hij een crowdfundingcampagne gestart bij CrowdAboutNow. 39 investeerders zijn ingestapt tot op heden en hebben gezorgd voor de helft van het bedrag. Om de andere helft te verzamelen is Romano druk met het betrekken van de buurt: niet alleen stond hij met een kraampje op de markt, ook gaat hij binnenkort met hapjes langs de deuren.

10 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Springrolls zijn gewoon loempia’s toch?
  Ben benieuwd.

 2. JdV

  Streetfood eet je op straat. Als je kleine hapjes in een restaurant serveert kan het nooit streetfood zijn. Tapas wellicht?

 3. Erika

  Nee, tapas zijn Spaans, als we nu toch puristisch bezig willen zijn. Misschien wil Romano gewoon een warung beginnen, maar vindt ie “streetfood” moderner klinken? Wat mij betreft, mag hij in z’n toko onder de noemer streetfood gerust ouderwets lekkere chinees-Indische hapjes serveren, zoals zijn oma die vroeger maakte!

 4. Pim

  Ik denk dat het toch meer een warteg is.

 5. Olaf

  Utrecht mist echt een fatsoenlijke Thai. Misschien daar eens beginnen? 😉

 6. Yoshua

  Nooit gedacht dat ik het ooit zou gaan doen, maar ben vanmorgen ingestapt met € 1000.- Indonesisch eten kun je eigenlijk alleen bij Blauw en in de Drieharingstraat bij Spekuk. Dat is veel te weinig voor die zeer uitgebreide traditionele keuken.

 7. Een liefhebber.

  @Yoshua. sinds kort (een maand of twee, als ik me niet vergis, kun je ook zeer goed Indonesisch eten bij Ina Corner aan de Jan van Scorelstraat 159.

 8. Annemarie

  @Yoshua Bij Selamat Makan kan dat ook prima hoor :).

 9. Yoshua

  @Annemarie, over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Toch ga ik liever naar Blauw. Sinds kort twee maal bij Spekuk gegeten en dat is zeer zeker een aanrader.
  Ina Corner die ken ik nog niet.

 10. Cico

  @Yoshua: wow, dat is een flink bedrag. Daar kan je aardig wat taxi’s naar een goed Indisch restaurant in de omgeving Zeist voor bestellen.

  Overigens kan je al jarenlang Indisch eten op Lucasbolwerk. Het het Djakarta, volgens mij. Ben er al jaren niet geweest, beetje klaar met dat eeuwige Rendang stoofvlees.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).