Stadsbrasserie De Utrechter opent zondag in het monumentale Vinkepand | De Utrechtse Internet Courant Stadsbrasserie De Utrechter opent zondag in het monumentale Vinkepand | De Utrechtse Internet Courant

Stadsbrasserie De Utrechter opent zondag in het monumentale Vinkepand

Stadsbrasserie De Utrechter opent zondag in het monumentale Vinkepand
Stadsbrasserie De Utrechter opent zondag 1 oktober de deuren in het oude Staffhorst-pand, het Vinkepand, tegenover TivoliVredenburg. De Utrechter wil een horecazaak zijn voor een breed creatief stadspubliek, van ontbijt, tot diner en de late borrel.

Stadsbrasserie De Utrechter opent zondag 1 oktober de deuren in het oude Staffhorst-pand, het Vinkepand, tegenover TivoliVredenburg. De Utrechter wil een horecazaak zijn voor een breed creatief stadspubliek, van ontbijt, tot diner en de late borrel.

“We willen op het Vredenburg een impuls geven aan het bestaande aanbod”, aldus Hans Kempers, één van de ondernemers achter De Utrechter. De Utrechter komt in het pand van de Social Impact Factory Utrecht te zitten, op de hoek van de Catharijnekade en het Vredenburg. De oprichter van restaurant Vroeg in Bunnik, Hans Kempers, wordt samen met Maurits Tofohr en Jonathan Morris de eigenaar van De Utrechter.

Jonathan Morris: “Het pand heeft in al die decennia vele gedaantewisselingen ondergaan. Nadat het exterieur in 2016 door de gemeente in ere werd hersteld, hebben wij getracht de binnenkant ook weer dat originele karakter terug te geven. Zo hebben we originele details in het zicht gebracht.”

“Met Stadsbrasserie De Utrechter heeft de Social Impact Factory een ideale partner gevonden. Het horecaconcept is een zelfstandige exploitatie en door deze bijdrage kan sociaal ondernemerschap verder op de kaart worden gezet”, aldus Maurits Tofohr.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
  1. Chantal

    Dus eerst voor appel en ei in pand en dan nu daar een horecagelegenheid van maken. Slim gespeeld SIF!!

  2. BW

    Dat SIF begint inderdaad een merkwaardig verhaal te worden. Ik heb de site van SIF eens bekeken. Daar wordt heel veel wollige taal gebruikt, maar wát in dit specifieke geval het sociale ondernemerschap nou precies inhoudt is mij niet duidelijk geworden. Uiteindelijk is het betreffende pand volgens mij niets meer dan een bedrijfsverzamelgebouw en nu dus een bedrijfsverzamelgebouw met een brasserie. Dat is sowieso een handige combinatie (lunchen moet je tóch), maar ook hier ben ik niet overtuigd van het sociale aspect.

    Ik gun iedereen zakelijk succes, ook het SIF, maar wat mij betreft liever niet met een duwtje in de rug van de belastingbetaler.

  3. wer

    begane grond horeca en wat winkels, en alles daarboven koopwoningen, waarom is daar niet voor gekozen?

  4. Katja

    Ik geef het hooguit één jaar. Teveel horeca in de stad. “Vol is vol”.

  5. blm

    @wer ja koopwoningen of een hotel boven… en beneden brasserie met of zonder winkels apart geexploiteerd. Geen belastinggeld/subsidie nodig lijkt me op deze plek.

  6. Snugger

    Raar dat de gemeente met de horeca van TivoliVredenburg als het ware gaat concurreren, door horeca op die plek deel uit te laten maken van SIF. Er zit te veel horeca daar. Iedereen kan gebruik maken van het Gegeven Paard op die plek.

  7. Jeroen

    Ach, met 6.50 voor een klein biertje zijn ze zo weer weg…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).