Streetfood Club in Utrecht op eigen initiatief twee dagen dicht vanwege personeel in quarantaine Streetfood Club in Utrecht op eigen initiatief twee dagen dicht vanwege personeel in quarantaine

Streetfood Club in Utrecht op eigen initiatief twee dagen dicht vanwege personeel in quarantaine

Streetfood Club in Utrecht op eigen initiatief twee dagen dicht vanwege personeel in quarantaine
The Streetfood Club in Utrecht
De Streetfood Club in Utrecht gaat op eigen initiatief twee dagen dicht vanwege personeel dat in quarantaine zit. De sluiting is bedoeld zodat het personeel zich kan laten testen en iedereen woensdag veilig weer aan het werk kan.

De Streetfood Club in Utrecht gaat op eigen initiatief twee dagen dicht vanwege personeel dat in quarantaine zit. De sluiting is bedoeld zodat het personeel zich kan laten testen en iedereen woensdag veilig weer aan het werk kan.

“We hoped this day wouldn’t come, but it did. Due to failing policy of our ministry (yet again) a lot of family members have to be quarantined”, schrijft de Streetfood Club op haar website. Het restaurant gaat volgens de planning woensdag weer open.

Tekst loopt door onder de foto

Afgelopen 24 uur werden in heel Nederland 8.522 mensen positief getest op corona. Tussen 8 juli en 10 juli was 14,5 procent van de coronatests positief. Vanwege de coronacijfers greep het kabinet vlak na de versoepelingen van de maatregelen weer in; sinds afgelopen zaterdag moet de horeca weer om 0.00 uur de deuren sluiten.

20 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Haha de horeca geeft de politiek de schuld (waarom moet dat overigens in het Engels?).
  De horeca heeft massaal dikke vette schuld aan de stijging van de coronagevallen: slappe of geen controle aan de deur.
  Zij konden het wel regelen, zo verzekerden zij de minister. Niet dus.

 2. Uuutje

  Waarom kunnen die hipsters alleen nog maar in het engels communiceren?

  Ik snap de engesltalige expat cliëntele, maar communiceer dan in 2 talen, waaronder het NL. De officiële en moederstaal. Niks zo belangrijk als communicatie en dat gaat nu eenmaal het best in de taal die 95% vd inwoners spreekt.

  Dit neigt toch naar interessantdoenerij.

 3. Scherpschutter

  Verfrissend. Een restauranteigenaar die zegt waar het op staat en zijn vinger als 1 van de weinigen in de juiste richting wijst; naar het slechtste kabinet sinds WOII.

 4. Bart

  @Erwin: Wat een gelul. Deze blamage is puur aan Rutte en co te wijten.
  – 1 minuut na je vaccinatie met Janssen mocht je het nachtleven in terwijl een vaccinatie pas goed werkt na minimaal 2 weken. ​
  – Een QR code systeem voor toegang tot allerlei evenementen en het nachtleven dat zo lek is als een mandje.
  -In 1 keer bijna alle restricties los laten terwijl er anderhalf jaar gehamerd is op het stappenplan waardoor er totaal niet meer bij te sturen is.

  Moet ik nog even doorgaan? Daar heeft het overgrote deel van de horeca echt geen schuld aan. Misschien hier en daar een nachtclub die de regels niet volledig heeft gevolgd.

 5. Eland

  @Erwin, je geeft nu een cafe/restaurant eigenaar de schuld dat hij een slecht deurbeleid welke een feestcafe of dansclub moet voeren. En nee, niet alle Horeca ondernemers zijn het zelfde. Net als alle penalty nemers niet hetzelfde zijn….

 6. Moniek

  Het overkomt me wel meer dat ik in Nederlandse horeca in het Engels word aangesproken. Daar zeg ik dan iets van en afhankelijk van het antwoord blijf ik of vertrek ik.

 7. Moniek

  @Bart
  Inderdaad is het een kardinale fout van de overheid meteen na het toedienen van een vaccinatie de mogelijkheid te geven tot toegang tot “het nachtleven”.
  Maar zouden al degenen die van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt, daar niet over hebben nagedacht? Zij hebben hun verantwoordelijkheid niet genomen.

 8. Berk

  Goed zo Moniek, laat je niet gek maken door die kosmopolieten!

 9. Berk

  @Scherpschutter Was jij niet degene die op dit gremium constant liep te ageren tegen de coronamaatregelen? Nu laat het kabinet alle maatregelen vallen en is het opeens het slechtste kabinet sinds WOII?

 10. Nina

  Voor zover ik weet is het nog steeds en uitsluitend de schuld van het Covid-19 virus.

 11. Kakhiel

  @scherpschutter: zorg er dan voor dat er een in jouw ogen beter kabinet komt… oh nee, je stemt uit principe niet. Dan ook niet zeuren. Doei

 12. Ooginaller

  @Moniek: vooral gaan, hoef ik minder lang te wachten op een tafeltje. 😉

  Ik vind het zelf overigens veel belangrijker dat ik vriendelijk wordt geholpen. Engels versta ik namelijk prima. En gezien het gierende personeelstekort in de horeca, ben ik allang blij dat die buitenlandse studenten (zijn het volgens mij meestal) mij willen bedienen.

 13. Dave

  @Erwin de horeca, regering en bezoekers hebben schuld aan deze stijging. Vergeet vooral de bezoekers niet. QR codes kopiëren, vervalste vaccinatie en test testbewijzen het ging allemaal rond. Beveiligingspersoneel is hiervoor niet opgeleid en was zeker niet voorbereid hierop. Dus als er schuldige zijn, zijn het de daders. Jongvolwassenen noemen wij deze daderz ook wel. Vaak nog student ook. Alles is gegroeid behalve hun rationele denkvermogen blijkbaar.

 14. Dave

  @scherpschutter dat je niet wil stemmen okay, maar maak dan wel je stem ongeldig. Want anders telt hij wel mee en wordt verdeeld over de deelnemende partijen. Maar ik neem aan dat je ons kiesstelsel kent.

 15. Bert hompkens

  Heel Nederland staat te roepen dat ze klaar zijn met de maatregelen, overtreden al weken alle regels en eisen versoepelingen. Nu dat dat achteraf toch niet helemaal te gaan zoals ze hoopte (al blijven de ziekenhuiscijfers voorlopig nog laag) gaat heel Nederland ineens de politiek de schuld geven. We hebben hier allemaal aan meegedaan. Van versoepelingen eisen, vrijheden te vroeg pakken, regels overtreden, QR code’s doorspelen, geen afstand houden. Kijk eerst een naar jezelf

 16. Scherpschutter

  @Dave

  Stembiljetten scheur ik door midden en gaan linea recta de prullenbak in. Hoe iemand dat verder interpreteert (u, de overheid of een ander) zal me heel eerlijk gezegd verder een worst wezen.

 17. Inez

  Café Hoffman aan het Janskerkhof was laatst ook dicht . Misschien volgen er meer.

 18. Ed Flabbergast

  @”scherp”schutter:
  U woont uit eigen keuze niet langer in Utrecht, U weigert uw grondrecht te benutten om invloed uit te oefenen op de gang van zaken in deze democratie (een heel groot recht, wat mij betreft, ga maar eens vragen hoe iemand in China of Noord-Korea dat verder interpreteert). Wat denkt u nog te bewerkstelligen met uw constante negatieve en slecht geïnformeerde gedrein tegen alle overheden vanuit zo’n zelfverkozen gemarginaliseerde positie? Wat gegrinnik van een enkele fan, en wat schouderophalen van tegenstanders? Uw positie is bekend, en uw gebrek aan overtuigingskracht eveneens. Dit lijkt om provocatie om de provocatie, en daarmee inhoudsloos. U hebt zich wat mij betreft volledig gediskwalificeerd

 19. Inez

  Zondag 25 juli: de Streetfood club is nog steeds dicht.

 20. Cas

  @ scherpschutter, als je niet stemt mag je ook niet zeuren….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).