Tijm opent tweede zaak in centrum Utrecht Tijm opent tweede zaak in centrum Utrecht

Tijm opent tweede zaak in centrum Utrecht

Tijm opent tweede zaak in centrum Utrecht
Tijm opent binnenkort een tweede horecazaak in Utrecht. Op de plek aan de Donkere Gaard waar Cafetaria de Baron zat wordt momenteel hard gewerkt zodat in het voorjaar de deuren open kunnen.

Tijm opent binnenkort een tweede horecazaak in Utrecht. Op de plek aan de Donkere Gaard waar Cafetaria de Baron zat wordt momenteel hard gewerkt zodat in het voorjaar de deuren open kunnen.

Toen bekend werd dat het pand van Cafetaria de Baron leeg kwam te staan grepen de ondernemers van Tijm hun kans. “We moesten de afgelopen tijd zoveel mensen teleurstellen omdat we de vraag simpelweg niet meer aankonden. Toen het pand aan de Donkere Gaard leeg kwam te staan grepen wij dat met beide handen aan”, zegt Fianne Huisman, mede-eigenaar van Tijm.

Het concept van de nieuwe onderneming wordt geen exacte kopie van de huidige zaak in Tuinwijk. Volgens Huisman wordt het accent van de nieuwe zaak gelegd op afhaal en bezorging van maaltijden. “De Donkere Gaard is voor ons een toplocatie. We vergroten daarmee ook ons gebied en met een tweede keuken hebben we meer capaciteit om maaltijden klaar te maken.”

Op de nieuwe locatie kan ook gegeten worden. Net zoals bij Tijm in Tuinwijk kunnen klanten straks ook bij de Donkere Gaard aanschuiven. Volgens Huisman gaat het om ‘lekkere en gezonde maaltijden voor mensen die geen tijd hebben om te koken’.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Nog meer horeca met dezelfde boodschap.
  Feit is: gezonde en betaalbare maaltijden kook je zelf in de eigen keuken thuis.
  Gemak en comfort door het anderen voor je te laten doen komt altijd met een prijskaartje.

 2. wollie

  wat koel hoofd zegt.

  regering, schroef het maximale leenbedrag eens omlaag, dan leren studenten weer zelf koken en ontstaat er zuurstof en markt voor hoger segment horeca.

  gemeente, graag een plafond voor het aantal maaltijdbezorgers. het is beestenwerk en leidt regelmatig tot ongelukken.

 3. Katja

  Afhalen en bezorgen, staat er een straf op zelf koken of zo ?

 4. Binnenstadsbewoners

  Nog meer horeca,,,,,gek hè ,,dat Binnenstadsbewoners die al 30 40 jaar in de binnenstad wonen, die overdosis herrie horeca spuugzat zijn
  Vvd verschure van Zanen etc willen van de binnenstad een grote horecakermis maken
  Bewoners? Die moeten maar verhuizen,,,,,vvd Utrecht,,,spuugzat

 5. Jvs

  Hoe kan je zgegen “nog meer horeca” als er al horeca aanwezig was in dat pand? Dat was een snackbar die altijd laat open was met de daarbij soms bijbehorende overlast. Nu komt er een zaak in die niet tot laat open is.

  Het is echt een beetje vreemd aan het worden hoeveel er hier wordt gezeurd door binnenstadbewoners. Kunnen julie niet verhuizen naar een ander medium in plaats van op DUIC telkens hetzelfde riedeltje af te steken. Je kan beter de politiek ingaan, hier luistert echt niemand meer ernaar en het wordt vermoeiend.

  Succes voor de ondernemers van Tijm!

 6. Peter

  Ben zelf geborgen en getogen in de binnenstad. ( Wijk C ) . En ikzelf heb totaal geen enkel probleem met de toename van het aantal restaurants.

 7. Kadoendra

  Volgens mij is het big business als iemand in de binnenstad een urinoir voor azijndrinkende binnenstadbewoners gaat beginnen.

 8. Edwin

  @Binnenstadsbewoners: Groenlinks, Christenunie en D66 regeren in Utrecht. Niet de VVD.

  Overigens lijkt Tijm mij niet behoren tot de herriehoreca. Maar dat kunnen we beter vragen aan iemand uit Tuinwijk.

 9. Joske

  @ binnenstadsbewoners.

  Rond 1900 waren er veel meer kroegen in Utrecht met veel dronkemansproblematiek (alcoholisme en armoede) dan dat er nu zijn. Veel kroegen zijn vervangen door koffietentjes (die in de avond en nacht dicht zijn) en nette resraurants/ eetcafes. Hoe dit tot meer ovetlast leidt is mij best een groot raadsel. Er is zowel in absolute als relatieve zin een teruggang te zien in overlastgevende horeca, als je naar decennia gaat kijken.

 10. Jvs

  Vandaag in het nieuws, boomers geven per jaar 500 euro uit aan uit eten en eten afhalen. Millenials 1500 euro.

  Verklaart voor sommige binnenstadbewoners misschien de florerende horeca in onze binnenstad.

 11. JM

  Jammer. Ik ga het patatje pinda na een stapavond missen. Plof is ook al weg.

 12. Koel Hoofd

  @Jvs
  Boomers kunnen koken en denken na over wat ze waaraan uitgeven, iets wat millennials zonder app gewoon niet kunnen….
  Boomers vinden het normaal om zelf boodschappen te doen, millennials worden al moe van de gedachte en laten het thuis bezorgen…
  Boomers vinden het normaal om winkelpersoneel fatsoenlijk als mens te behandelen, millennials zien deze niet eens staan…
  Boomers weten hoe een deurbel werkt, millennials sturen een appje en staan vervolgens 10 minuten te wachten op een reply…

  Het enige wat boomers echt goed hebben vernacheld is het opvoeden van hun kroost omdat ze zo graag wilden dat die het beter hadden. Millennials zijn zo gepampered dat ze depressief worden als ze iets moeten doen wat ze niet willen. Gemak, comfort en ruimbaan voor de millennial, die hysterisch wordt als er ook maar één strootje op de weg ligt.

 13. wollie

  waaat, is ploff weg!?

  ik ga te weinig uit.

 14. Tuinwijker

  Tijm in tuinwijk is ondanks de drukte een erg rustig restaurant in die zin dat de doelgroepen geen herrie makers zijn…
  Hoop alleen dat ze in de binnen stad geen muur begroeing doen die de fraaie gevel ontsiert…

 15. Joas

  @ Koel Hoofd

  Ok boomer! Triest generaliserend commentaar. Precies de reden waarom de uitspraak OK boomer bestaat in de 1e plaats.

 16. Inez

  Broodje Ploff is al een hele tijd weg. Ik vind het jammer dat het pand al zo lang leeg staat en er bijna niets lijkt te gebeuren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).