TivoliVredenburg gaat weer open: maar wat is er eigenlijk met al het bier gebeurd? TivoliVredenburg gaat weer open: maar wat is er eigenlijk met al het bier gebeurd?

TivoliVredenburg gaat weer open: maar wat is er eigenlijk met al het bier gebeurd?

TivoliVredenburg gaat weer open: maar wat is er eigenlijk met al het bier gebeurd?
De biertaps in TivoliVredenburg kunnen vanaf maandag weer voorzichtig gaan vloeien. Want vanaf dan mogen er weer concerten gegeven worden in het muziekpaleis in Utrecht. Maar wat is er eigenlijk met al het bier gebeurd dat in de grote tanks zat toen de lockdown begon?

De biertaps in TivoliVredenburg kunnen vanaf maandag weer voorzichtig gaan vloeien. Want vanaf dan mogen er weer concerten gegeven worden in het muziekpaleis in Utrecht. Maar wat is er eigenlijk met al het bier gebeurd dat in de grote tanks zat toen de lockdown begon?

Vanuit twintig grote tanks in TivoliVredenburg stroomt het bier normaal via 2,2 kilometer aan leidingen elke dag naar de glazen van de vele bezoekers. Daar kwam in maart een einde aan toen het poppodium de deuren moest sluiten. Het bier blijft echter niet onbeperkt goed.

Opening

Aangebroken fust- en tankbier is maximaal vier weken van de beste kwaliteit. Alle taps openzetten en het bier laten wegspoelen is echter zonde. Brouwerijketen AB InBev besloot daarom samen met TivoliVredenburg om het bier uit de tanks te pompen.

In grote voertuigen, zogenoemde kelderbierwagens, werd al de drank weggebracht. Van het bier wordt door een bedrijf in Wanroij groene stroom gemaakt en het bier wordt verwerkt tot veevoer. Dat proces is nu aan de gang.

Maandag 1 juni gaat TivoliVredenburg weer voorzichtig open, met een aangepast programma. Tijdens de optredens mogen er maar dertig bezoekers zijn. De biertanks zijn dus niet gelijk tot de nok toe weer gevuld. De agenda van de concertreeks die maandag begint, wordt morgen gepubliceerd.

9 Reacties

Reageren
 1. Rob van Doesburg

  Gelukkig en eindelijk weer open!!! Hoera!! Maar 30 mensen per evenement?
  Dan kun je net zo goed dicht blijven. Dat kost per voorstelling meer dan het opbrengt. Voor de Grote Zaal: 30? Krankzinnig!!! Verdeel dan tenminste de mensen over de zaal op om de 2 stoelen. 1800: 3= 600, dat lijkt er meer op.

 2. Scherpschutter

  @Rob van Doesburg

  30 is al veel te veel in een zaal. Ook het Duitse RIVM bevestigde gisteren (in navolging van o.a. het CDC) transmissie via aerosolen en adviseert nu nadrukkelijk ventilatie.

  Zonder gebruik van mondkapjes en deugdelijke ventilatie is zelfs 30 man vragen om problemen, vooral omdat Tivoli voornamelijk door de risicogroep (50+) wordt bezocht.

 3. Erwin

  TiVre is een fantastische plek, en blij dat ze weer open gaan. TiVre heeft echter 2 nadelen:
  1. Niet goed ingewerkte medewerkers bij de bars
  2. Enorm slecht bier. Smaken verschillen over het algemeen, maar wie ik ook spreek: niemand is positief over AB Inbev als bierleverancier. Er is zoveel meer in bierland dan de 13 in een dozijn biertjes van AB Inbev! Waarom geen Utrechts bier? Brouwerijen genoeg!

 4. isabelle

  Totaal mee eens @Rob: hiermee wordt TivoliVredenburg alleen maar verder de rode cijfers ingedrukt! 1,5 meter-beleid per zaal is al erg genoeg.

  Helft van die 30 mensen gaat overigens dan verplicht al op aan personeel. Slaat nergens op. Ik gun Tivoli een betere startpositie!

 5. Bredere kijk

  In de zalen wel, maar daarbuiten? de hallen zijn nu eenmaal niet groot genoeg om 600 mensen op 1,5 meter afstand naar binnen en naar buiten te laten…

 6. Hugo Aylva

  Helemaal eens met Erwin! TivoliVredenburg is een fantastische plek, maar de bierleverancier zou wel eens heroverwogen mogen worden. Jupiler is al niet mijn lievelingsbier, maar bij sommige bars wordt er zelfs Bud door je strot geduwd. Gatver!

  Utrechts bier zou fantastisch zijn, of een kleine zelfstandige brouwer als Gulpener. Maar waarschijnlijk staan de grote brouwers in de rij en brengen ze ook een zak geld mee en is er daarom gekozen voor AB Inbev. Maar verandering van AB Inbev naar bijvoorbeeld Heineken en dan Brand van de tap zou al een enorme verbetering zijn.

  @Scherpschutter: dat Tivoli voornamelijk door de 50+ doelgroep wordt bezocht geldt alleen voor klassieke concerten, maar niet voor TivoliVredenburg in zijn algemeenheid.

 7. Edwin

  @Erwin, mee eens: The only thing we fear is shitty beer!
  Ze hebben wel een speciaalbier bar maar die is alleen speciaal qua prijs.
  En daar TiVre in mei 2019 een contract afgesloten met AB Inbev zitten ze er nog 4 jaar aan vast.
  Bier met smaak mogen ze dus niet verkopen, zie: https://www.youtube.com/watch?v=d6UR2L2mcGg
  Zou mooi zijn als ze over 4 jaar een ander contract af kunnen sluiten en Utrechts bier mogen gaan schenken. Maatschappelijk ook beter verantwoord als die miljoenen subsidies mede in Utrecht besteed worden denk ik.
  Tot die tijd maar voor EUR 3,50 (of is het inmiddels al meer?) een gewoon pilsje drinken als we er weer naar toe mogen…

 8. Pee

  Dat is niet te handhaven.
  Prop die zalen gewoon vol en kijk wat er gebeurd,ik zeg dat er niets gebeurd .
  Wanneer willen ze anders weer de zalen vol laten lopen?
  Als iedereen verplicht een vaccinatie heeft gehad?

 9. Bert

  @Isabelle: Dat 30 onzin is zeker in de grote ruimtes in Tivoli ben ik met je eens. Maar wel even blijven opletten want personeel en artiesten gaan niet meer van de 30 man af. Dat heeft Rutte vorige week in z’n praatje gecommuniceert.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).