Toekomst van Juuls Hummus aan zijden draadje; één locatie al gesloten en tweede sluiting dreigt Toekomst van Juuls Hummus aan zijden draadje; één locatie al gesloten en tweede sluiting dreigt

Toekomst van Juuls Hummus aan zijden draadje; één locatie al gesloten en tweede sluiting dreigt

Toekomst van Juuls Hummus aan zijden draadje; één locatie al gesloten en tweede sluiting dreigt
De toekomst van Juuls Hummus hangt aan een zijden draadje. De vestiging aan de Gruttersdijk werd deze zomer gesloten en de locatie aan de Baanstraat wordt ter overname aangeboden. Mede-eigenaar Remco Carstens zegt dat onder meer de coronaperiode en de stijgende kosten flinke klappen hebben veroorzaakt.

De toekomst van Juuls Hummus hangt aan een zijden draadje. De vestiging aan de Gruttersdijk werd deze zomer gesloten en de locatie aan de Baanstraat wordt ter overname aangeboden. Mede-eigenaar Remco Carstens zegt dat onder meer de coronaperiode en de stijgende kosten flinke klappen hebben veroorzaakt.

In 2017 openden Remco en Julia Rabin Juuls Hummus aan de Baanstraat in Utrecht-Oost. Zoals de naam al doet vermoeden staat de zaak bekend om de hummus. In 2019 werd een tweede zaak geopend aan de Gruttersdijk, op de plek waar voorheen ‘t Koffieboontje te vinden was. Een jaar later kwam echter de coronacrisis en de maatregelen die destijds werden genomen hadden grote gevolgen voor de horeca.

“We hebben een flinke deuk opgelopen”, vertelt Remco. “Met name het terugbetalen van de steun die wij vanuit de overheid tijdens corona hebben ontvangen hakt er erg in. Dat was namelijk gebaseerd op een gemiddelde van drukke maanden, maar dat rekensommetje geeft nu een vertekend beeld.”

Rekening

Vanwege de financiële situatie is eerder al besloten om Juuls Hummus aan de Gruttersdijk per 1 juni van dit jaar te sluiten. De zaak aan de Baanstraat wordt ter overname aangeboden op Funda. “Zodra we een goed bod krijgen overwegen we de zaak te verkopen.”

Zolang daar niet op gereageerd wordt kan Juuls Hummus op deze locatie blijven, maar de kans is volgens Remco groot dat de zaak verdwijnt. “We hebben het heel zwaar op het moment. Het is zonde dat al deze kleine zaakjes verdwijnen, maar de realiteit is dat je wel je rekeningen moet kunnen betalen.”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Hopelijk komt dat mooie, trotse, ‘1907’ op het pand aan de Baanstraat, weer terug zodra Juuls eruit is.
  Dat ze dat hebben weggerenoveerd heb ik nooit begrepen.

 2. Geenstijl@Utrecht

  En dit is nog maar het begin …. velen zullen volgen.

 3. Rob

  ik heb me altijd afgevraagd hoe het mogelijk is dat je met gemalen kikkererwten een besmeerde boterham kan verdienen, al helemaal op een locatie waar de huren niet misselijk zijn. je kan beter de winsten gebruiken in een reclame campagne en gewoon verkopen via internet . zorg dat je naamsbekendheid en een goed product op de markt kan zetten nu breng je iedere maand een zeer groot gedeelte van je inkomsten naar de pandjesbaas waar je alleen maar onderdak voor terug krijgt.
  Nee sommige ondernemers denken dat je overal rijk van kan worden , een winkeltje is natuurlijk heel erg leuk maar realiseer je dat je heel wat kilootjes humus moet omzetten per dag wil je aan het eind van de maand iets op je brood hebben. helaas is dat in dit geval niet moeilijk maar elke dag humus lijkt mij wat saai.

 4. Jammer

  Best te pruimen, die hummus, maar voor dit soort kleine ondernemers is een tegenslag als Corona niet te doen. Jammer!

 5. Huumuus

  Wat zonde als Juuls moet sluiten!! Het is een aanwinst voor deze locatie, ik hoop dat ze het nog even vol kunnen houden en er betere tijden komen. Zal de heerlijke hummus-gerechten missen als ze weggaan. En ik raad iedereen die er nog nooit is geweest aan er een keer echt goede hummus te eten.

 6. Tanja

  Hier komt Wijkrestaurant Trattoria Polpette. Dat niet tot 20.00 uur, zoals Juuls, maar tot 23.00 uur geopend mag zijn.
  En uit de vergunningsaanvraag lijkt er ook een terras bij te komen.
  Leuk voor de wijk!

 7. WvR

  @Tanja:
  Als dat dezelfde kwaliteit gaat leveren als Polpette op de Croeselaan zou ik het enthousiasme wat temperen…

 8. W

  @tanja: waar bedoel je? Aan de Adelaarstraat?
  Dat zou heel tof zijn!

 9. Tanja

  @WvR: ik bedoelde het wat cynisch, namelijk dat dit tot best wat geluidsoverlast in de wijk kan leiden. Verder ken ik het etablissement alleen van naam.

  @W: aan de Gruttersdijk, waar Juuls Hummus zat. Ziehier: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-352732.html?utm_campaign=20230811&utm_source=attenderingsmakelaar&utm_medium=email&utm_term=gemeente_utrecht&utm_content=over_uw_buurt

 10. S

  @wvr : wat is er mis met de kwaliteit van polpette? Prima Italiaanse gerechten hoor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).