Restaurant Toastable komt naar Utrecht. De franchise opent een vestiging aan de Oudegracht. Dat meldt het bedrijf op Instagram.
Toastable is een restaurant gespecialiseerd in tosti’s wil de vestiging openen in april dit jaar aan de Oudegracht 122. Eerder zat hier The Bluzone.
Er zijn al vestigingen van het restaurant in Amsterdam, Den Haag en Delft.
Dit bericht bekijken op Instagram
8 Reacties
ReagerenRevolutionair!
Kan wel zijn, maar ik hoop dat Pijper nog een jaartje of 100 blijft.
Ik wens ze succes. De horeca voorgangers die op die locatie hebben gezeten nadat de kapper weg was waren volgens mij steeds maar voor kort open. Een lastig pand/locatie om uit te baten als horeca. Of lag het aan de ondernemers / de formule. We gaan het zien.
verschraling van de stad. Wrijf die tosti maar in je haar
Een lekker alternatief voor broodje Mario.
Iedere avond sta ik in de keuken om een eenvoudige doch gezonde maaltijd in elkaar te draaien. Nooit echt hoogstaand maar toch altijd lekker, betaalbaar en gezond. Incidenteel maak ik een uitschieter boven mijn persoonlijke culinaire gemiddelde, soms naar onder. Zo maak ik een tosti als ik echt helemaal nergens zin meer in heb of helemaal niets meer kan wegens procentuele inname op de voorafgaande avond. Een tosti is dan voor mij de kaas met vleesgeworden verpersoonlijking van de weg van minste weerstand op voedselgebied, puur bedoeld als calorische startkabel op een lege inwendige accu. Ik heb nog nooit enige trots gevoeld bij het aanschouwen van de bruingebakken boterhammen in een tosti-ijzer. Hetzelfde geldt voor hotdogs in een pannetje opgiet of de drijvende repen aardappel in een pan met vet. Tosti’s associeer ik dan ook vooral met groezelige studentenhuizen, onvrijwillige vrijgezellen en de brakke laatste dag van een festival.
Dat er dan mensen opstaan die in deze voedseltechnische grondtoestand als horecawaardig beschouwen, getuigt van originaliteit. Eerder at ik in Utrecht al een broodje hotdog met friet en cola, wat door de restauranteigenaar werd gepresenteerd als de nieuwste aanwinst op gastronomisch gebied – iets wat ik na het verbouwereerd neertellen van vijftien euro ook wel wenste te geloven. Ik kan dan ook niet wachten tot ik me in het nieuwe tostirestaurant kan neervlijen op een bank van OSB-plaat, wachtend op dubbelzijdig gegrild brood met kaas en ham. Uiteraard ambachtelijk handgemaakt, glutenvrij, veganistisch, biologisch, van lokale ingrediënten en voor de prijs van minimaal een modaal netto anderhalfuursalaris. Ik vraag me toch af: als een tosti tegenwoordig restaurantwaardig is, wat eten die restauranteigenaars dan als ze op zaterdagmiddag brak uit hun bed rollen?
Lijkt mij een vooruitgang ten opzicht van zijn voorganger. The Bluzone was verschrikkelijk overpriced en kwalitatief matig.
Ik weet 100% zeker dat ik lekkerdere tosti’s thuis maak. Wat een verschraling weer in deze stad.