Twee nieuwe koffiezaken, Wakuli en Bagels & Beans, hebben deuren geopend in Twijnstraat in Utrecht Twee nieuwe koffiezaken, Wakuli en Bagels & Beans, hebben deuren geopend in Twijnstraat in Utrecht

Twee nieuwe koffiezaken, Wakuli en Bagels & Beans, hebben deuren geopend in Twijnstraat in Utrecht

Twee nieuwe koffiezaken, Wakuli en Bagels & Beans, hebben deuren geopend in Twijnstraat in Utrecht
Utrecht heeft er twee nieuwe koffiezaken bij. In de Twijnstraat is afgelopen weekend Wakuli geopend en vandaag opent in dezelfde straat Bagels & Beans.

Utrecht heeft er twee nieuwe koffiezaken bij. In de Twijnstraat is afgelopen weekend Wakuli geopend en vandaag opent in dezelfde straat Bagels & Beans.

Wakuli heeft de plek ingenomen waar voorheen Stach zat, op huisnummer 1. De keten heeft vier winkels in Amsterdam waar koffie en toebehoren worden verkocht. Het bedrijf verkoopt daarnaast ook online koffiebonen-abonnementen. Wakuli zegt direct contact te onderhouden met hun koffieboeren, een eerlijke prijs te betalen en te investeren in duurzame productie.

Bagels & Beans opent de deuren in het pand waar jarenlang café Boothill gevestigd was, op huisnummer 5. Boothill Saloon in de Twijnstraat was lang een bekend café onder liefhebbers van hardere gitaarmuziek. De rock- en metalkroeg opende in 1996 de deuren en sloot in 2017.

De vestiging van Bages & Beans is van de twee ondernemers Nienke Kroneman & Dave Kieft. Zij hebben ook twee vestigingen aan de Amsterdamsestraatweg en de Bilstraat.

Nienke: “Om zo te groeien is nooit een doel an sich geweest voor ons. We ondernemen op een manier waarbij dingen op ons pad komen. We willen ons iedere dag focussen op wat we nu hebben en hier al onze liefde en aandacht aan geven. Maar we houden wel onze oren en ogen open. Soms komt er dan iets voorbij. Als het moment klopt én nog belangrijker het gevoel is goed, dan kan het een match zijn. Zoals nu bij de Twijnstraat.”

 

20 Reacties

Reageren
 1. Inez

  Er is ook nog een Bagels en Beans op de Mariaplaats.

 2. Muffu

  Goh nieuws over een nieuwe koffiezaak

 3. Utrechtsch

  @Inez die zal wel een andere eigenaar hebben.

 4. Utrechtse Henk

  @muffu: idd, hoop “horecanieuws” hier.
  Denk dat de uitgever van duic horecaman is.

 5. Tante Leen

  Goh echt. En weet u wat 1 thermoskan u kan schelen op jaarbasis er van uit gaande dat u 2 a 3 x per dag koffie koopt? ( en het milieu vervuilt) reken het maar uit 3 x 3,39 euro… En daarbij de andere junkfood die je koopt. Ik gun iedereen wat hoor, maar mijn eigen portefeuille ook. Zelf koffie en brood meenemen scheelt meer dan 4000 euro aan koffie op jaarbasis. En wat voegt het toe? Niets… Ik neem mijn eigen koffie en broodjes. U weet wel ‘we gaan naar zandvoort, al aan de zee, we nemen broodjes en koffie mee”. Vroeger waren ze zo gek nog niet……. i.i.g. geen dief van hun eigen portemonnaie, daar aan de Utrechtse Zee.

 6. W

  @tante leen: dus je bespaart 4000 per jaar.
  De afgelopen 10 jaar heb je dus 40.000 euro gespaard? Iets leuks mee gedaan? Vette auto?

 7. W

  Tante Leen, ga jij lekker met je thermoskan Senseo en kleffe broodjes zeulen. Kan soms best economisch zijn hoor, maar ook niks mis met af en toe ergens een lekker bakkie of een broodje halen als je op sjouw bent. Of lekkere koffiebonen, al dan niet gemalen, voor in je economische machientje thuis. Kost ook echt geen €4000 per jaar hoor.

 8. Katja

  @Inez, en op de ASW

 9. José Dirk Turnhoud

  Sorry? maar @tanteleen heeft gewoon gelijk. Ze heeft het niet over af en toe. Nee ze heeft het over die ‘gekkies’ die 3,4,5, x per dag koffie gaan halen, bekertjes op de grond gooien en de stad vervuilen. Natuurlijk mag je af en toe eens uit je dak gaan, Maar de asociale reacties die ik hier lees en de milieuonvriendelijkheid word ik wel gramstorig van. Tante leen heeft het over koffie. Senseo is geen koffie . Dus gewoon snelfiltermaling neem ik aan. En de berekening klopt Je spaart bij 3 kopjes koffie idd 4000 euro per jaar uit. Reken zelf maar na ik ging gisteren (tot mijn schaamte) zelf een kopje halen 4 euro. Er zijn mensen die rustig 4 maal daags zoiets kopen> En dat geld? nou het leven is duur. vele mensen kunnen nauwelijks hun vaste lasten betalen maar gaan wel in hun desillusie naar zo’n koffiebar. Totaal weggegooid geld. Een thermoskan met koffie weegt niet? In je rugzak met je pakkie brood. Ik doe niets anders, sorry. Een enkele keer een kopje koffie kopen. soit.. Maar nee ze heeft gelijk. Het is een groot probleem. Ook het afval dat het milieu verontreinigd? Als je dan koffie schenkt, dan niet to go. maar gewoon in een normaal kopje. Laat de gemeente daar eerst eens mee beginnen. Het dwingen van ondernemers koffie/thee etc alleen nog te serveren in aardenwerk kopjes. …… Het begon in de jaren 60 al met mensen die koffiebekertjes langs het spoor gooiden en oude gepensioneerden ze opprikten. dat was langs het spoor> en dat was het zelfde decadente volk dat nu ook koffie haalt. voor 4 euro een bakkie. Ik vind het nogal wat. Ik moet van 4 euro per dag een avondmaaltijd in elkaar knutselen ? ……. Het is decadent. Tante Leen heeft gelijk. Maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden. dat we een decadente stad zijn geworden. Terwijl het vroeger super gezellig was. met een normaal bakkie koffie bij de Hema. van 0.20 cent.

 10. Govert Adelaar

  @w met je dubbele post? … Iemand belachelijk maken is makkelijk. @tanteleen heeft het niet over ‘af en toe’ maar over ‘elke dag’.. Blijf wel in die nuance. Je bent aan het polariseren. Ze komt met een heel wijs en intelligent antwoord. Ik heb zelf uitgerekend wat ik dus uitgaf afgelopen jaar en ben geschrokken. Meer dan 6000 euro!!!!! Ik krijg plaatsvervangende schaamte met de enorme armoede die ik om mij heen zie……. En stop er mee. Ik ga zo een snelfilterkoffieapparaat kopen en lekker weer die ‘lekkere koffie’ thuis waar je…. drinkt.. kopen . Sponsor ik mijn eigen land ook nog mee. En het scheelt idd duizenden euro’s. Ook normale bolletjes ga ik zo halen. En kaas. niets klefs aan, gewoon in een broodtrommeltje dat ik nog heb liggen van vroeger tussen mijn oude schoolspullen. Mijn broodjes waren écht nooit klef. Gewoon droog bewaren in je tas. ik zou zeggen @TanteLeenToGo !!!! 🙂

 11. W

  Govert, da’s een andere W, een populaire nickname hier. Ik geef toe dat mijn reactie wat uit de losse pols was, maar ik denk dat de groep die 4000-6000 euro per jaar aan koffie uitgeeft kleiner is dan hier gesuggereerd wordt, dus wat is het punt nou helemaal. En dan nog, blijkbaar mensen die dat dus prima kunnen betalen. En het is nou ook niet zo dat die snelfilterkoffie uit de supermarkt nou zo goed voor het milieu is. Dan verkopen deze koffie zaken nog (enigszins) ecologisch verantwoorde koffie.

  Een grote meerderheid, inclusief ikzelf overigens, besteedt z’n geld liever anders en houdt het wellicht bij af en toe ergens een lekker bakkie.

  Overigens wel toevallig dat beide Tante Leninisten vlak achter elkaar opduiken met nagenoeg dezelfde schrijfstijl en punten als Tante Leen zelf.

 12. Scherpschutter

  @Tante Leen

  De Engelsen hebben een prachtig gezegde voor de 19e eeuwse kruideniersmentaliteit die u daar etaleert: “Penny wise, pound foolish”.

  U ziet ten eerste werkelijk alle indirecte kosten over het hoofd die gepaard gaan met thuis je koffie zetten en bammetjes smeren. Allereerst kost het tijd! Heeft u daar wel eens aan gedacht? Tijd die verloren gaat en derhalve niet in productieve zaken gestoken kan worden. Brood smeren, koffie zetten, inpakken, spullen opruimen, spulletjes weer schoonmaken aan het einde van de dag, wéér opruimen, boodschappen doen om lunch te halen; een kwartier per dag gaat eenvoudig in al dat gehannes zitten! Wat kost u dat wel niet?!

  Om nog maar te zwijgen over de pure ranzigheid van koffie die de hele dag in een thermoskan heeft gezeten of brood dat een dag ligt te zweten in uw broodtrommel. Wie krijgt dat nou weg? Houdt u dan echt niet van uzelf?? Geld is slechts een middel om kwaliteit/tijd te kunnen kopen hè? Niet een doel als zodanig.

  Wees verstandig. Koop uw koffie en lunch gewoon kakelvers ‘on the go’. Bespaart kosten én levert u betere kwaliteit voeding op.

 13. Ada Sok

  @scherpschutter. Wat doe je hier nog joh? Je woont niet eens meer in Utrecht. Als je het zo gaaf vindt in Engeland, ga je daar toch wonen? 4-6000 euro uitgeven (soms meer) per jaar. Aan koffie .. Over foolish gesproken. Da’s pas foolish. Elke dag uit lunchen gaan en aftrekken van de belasting op de kosten van de baas is zeker wat jij doet? Of ben je een pensionado die gewoon op alles iets te mopperen wil hebben? Dat laatste volgens mij. Leen heeft steekhoudende argumentatie. 1. vervuiling (bekertjes, zakjes, tasjes, bakjes , troep) (enorm) 2. dieren worden er ziek van, 3 het milieu vervuilt er veel erger van 4. mensen werken zich in de nesten omdat ze niet onder willen doen voor een ander (status werking; vooral onder jongeren) , komen in de schulden. Wat voor een voordeel heb jij er nou bij . Vanwaar die passieve agressie continu op de Duic? Gewoon een vraag hoor. Heel Nederland dronk vroeger koffie uit een thermosfles. Van visser, tot fabrieksarbeider . Niets mis mee.

 14. Tina Owlan

  @Scherpschutter. Wat een drogredenen noem jij op zeg. Gewoon je ongelijk niet durven toegeven. Triest hoor.

 15. Rishi

  Mijn vrouw maakt roti voor mij. vries i in doe ik in een tupperware bakje en dat blijft goed omdat het ontdooit langzaam, op het werk in de koelkast tijdens lunch in de magnetron . Vers platbrood erbij …… Of rijst met vulling… en ik drink geen koffie, maar thee. ZO zie je maar weer dat er ook mensen uit een andere cultuur “op de penning” zijn. Zoals mijn Hollandse buurman altijd zegt.

 16. Aleenstaande tegen Corruptie

  @minderwaardige reacties van @w en @scherpschutter. Moeten we deze mensen überhaupt nog lezen. is er geen functie dat we bepaalde mensen automatisch kunnen wegfilteren hier? Maar even serieus. Wat TanteLeen zegt is gewoon waar. Het vervuilt het milieu , het voegt niets toe, jongeren , kids krijgen groepsdwang en drang van rijkere klasgenootjes ‘meedoen’ ik vind het echt een fout signaal. Eten doe je op de werkvloer, uit je eigen broodtrommeltje en vanaf je eigen koffieapparaat. De kantine mocht je vroeger gewoon je eigen eten opeten. mag niet maar ik heb er schijt aan, elke dag weer krijg ik ruzie en elke dag weer doe ik het toch. Ik ga niet het geld wat ik verdien bij mijn werkgever weer inleveren bij hem, snap je?

 17. Arjun

  @scherpschutter………. vers? Die vleeswaren komen uit dezelfde fabrieken als van de albert heijn hoor. Met die hitte was ik bij een ‘bio’ luxe broodjeszaak in de stad. Zij deurtje stond open… zogenaamde’biologisch zelfgemaakte mayonaise” . Wat stond er? Een enorme pompemmer ‘gouda’s glorie”……. kon zo in het keukentje kijken. Allemaal onzin dus. en néé dit verzin Arjunnetje niet. De Efteling waren we. Ook niet meer te betalen….. 2 broodjes 2 thee 20 euro!!! Da’s afzetterij. sorry. En wat voegt dit nu toe? Ik neem ook als ik de stad in ga, een thermoskan koude thee met ijsklontjes mee in de zomer of frisdrank erin lekker koud . Niets mis mee. Ook mijn broodjes in de koeltas blijven prima met een koelelement… Gewoon aan de nieuwegracht op een trapje opgegeten. Heerlijk rustig en prachtig uitzicht. Om in met mijn achtergrond te zingen voor @tanteleen: https://youtu.be/9rmXNNCADBc Dág scherpschutter byebye!

 18. W

  @Aleenstaande: Haha, je hoeft helemaal niks te lezen, toch? Laat staan te reageren. Je bent een volwassen persoon die daar zelf voor kiest. Net zoals al die mensen die blijkbaar meermaals per dag zichzelf graag op een bakkie en een broodje trakteren en daar hun geld aan willen besteden.

  En dat er af en toe een bekertje of papiertje op straat beland is een jammerlijke bijkomstigheid, maar maakt nog niet dat alle to-go gelijk uit den boze is lijkt mij. Dat zou bovendien ook uitermate selectief zijn. Ondanks dat er qua verpakkingen en gedrag op dit gebied best nog een wereld te winnen is.

 19. Bea Hoffman, Mede-Kruidenierster

  @scherpschutter Albert Heijn is niet voor niets zo groot geworden met die ‘kruideniersmentaliteit’ waarover u balkt. U weet wel. “De grootste kruidenier” van Nederland is het . met het grootste en meest unieke aanbod. maar heeft ook uniek hoge prijzen. Nu snapt u waarom @AuntLenin ook zo redeneert. En gelijk heeft ze !

 20. Koel Hoofd

  @Tante leen
  Trek het je niet aan @W kan niet rekenen enkel voelen, da’s een millennial snowflake.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).