Sterrenchefs Erik van Loo en Peter Gast komen koken bij het Utrechtse hotel The Anthony. Op 9, 10 en 11 oktober komen de topkoks naar de stad met een speciaal zesgangendiner.
Van Loo is het culinaire brein achter het Rotterdamse Parkheuvel. Dat restaurant heeft twee sterren. Gast is dat bij Graphite in Amsterdam, na ’t Schulten Hues het tweede restaurant waarmee de chef een prestigieuze Michelinster kreeg.
The Anthony, gevestigd in het oude Antoniusklooster aan de Kanaalstraat, belooft een ‘unieke culinaire belevenis’. Het diner bestaat uit zes gangen en een glas champagne vooraf. Ook kunnen de gasten kiezen voor een wijnarrangement of flessen wijn. Deze zijn geselecteerd door sommeliers die in dienst zijn van de twee topchefs.
Voor de echte culinaire fanatici zijn er speciale ‘keukentafels’ en ‘chef’s tables’ te reserveren. Bij de eerste heb je als gast een kijkje in de keuken. Bij de tweede zit je, zoals de naam al een beetje zegt, echt midden in de keuken bij de chef aan tafel. Geïnteresseerden kunnen hier reserveren.
Failliet
Hotel The Anthony ging anderhalf jaar geleden open. Het monumentale klooster, gebouwd in 1908, is daarvoor volledig gerenoveerd. Eerder zat er nog jarenlang een zorginstelling. In het eerste jaar al sleepte The Anthony Hotel een nominatie binnen voor de Best Hotel Design-awards.
In de eerste maand van de coronacrisis ging het echter failliet. Het hotel is nog steeds open. Na een doorstart zouden de naam en de hotelkamers blijven, maar het beleid veranderen. Het hotel liet eerder weten de deuren ‘meer naar buiten te willen openen’.
Gekoppelde berichten

Faillissement voor exploitant hotel The Anthony: ‘Maar blijft in deze tijd beperkt open’
De exploitant van het bijzondere hotel The Anthony in het monumentale voormalige Antoniusklooster aan de…
9 Reacties
ReagerenVoor wie wil reserveren: hierbij de tip om dit snel te doen! En dan bedoel ik nu direct… De Chef’s tables zijn al weg en ook de standaardtafels gaan in een razend tempo de deur uit.
Het is ook niet zo gek ook! Eindelijk eens dineren op topniveau in Utrecht. Je zou er bijna een traantje van wegpinken…. Blij dat ik een plekje heb weten te bemachtigen.
Bromsnor denkt “nog meer lekker eten, wat een feest!”
scherpschutter, kan je nadien hier even een verslagje achterlaten? Ik ben helaas te laat.
Ik ben ook te laat alles volgeboekt. Ik ben ook benieuwd scherpschutter hoop alleen dat je iets minder kritisch en uitgesproken bent op de kok dan in het algemeen.
En dan zeggen ze dat er in studentenstad Utrecht geen markt is voor restaurants die op het hogere segment mikken. Waarom wil het toch maar niet lukken met de betere reguliere restaurants?
Tot nu toe zijn sterrenrestaurant, althans waar ik geweest ben (Frankrijk), zeer formeel. Er staat een legertje knipmessen klaar om constant de kruimels weg te vegen.
Nee, dan liever een Bib Gourmand restaurant; goeie kwaliteit zonder het formele gedoe, zoals Petit Heron.
Ik hoor graag of dat dat anders is hier in het Hollandsche.
Eet smakelijk!
Soylent en don
Als het juiste topic zich daarvoor aandient kunt u beslist op mij rekenen!
Goh die scherpschutter kan het dus wel, anders reageren. Eten is dus het onderwerp waar een andere toon aangeslagen kan worden.
ik hoop voor scherpschutter dat ze een mooi plekje voor ‘m hebben, het liefst midden op de patio bij Anthony, in de regen..