Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht

Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
Het bloem voor de churros moet nog uit Spanje komen en er wordt nog hard gewerkt in het pand aan het Stadhuisplein. Maar in november openen twee vrienden uit Londen hier Papi Churro. De twee begonnen met een foodtruck, maar gaan nu verder met een vaste zaak in het hart van Utrecht.

Het bloem voor de churros moet nog uit Spanje komen en er wordt nog hard gewerkt in het pand aan het Stadhuisplein. Maar in november openen twee vrienden uit Londen hier Papi Churro. De twee begonnen met een foodtruck, maar gaan nu verder met een vaste zaak in het hart van Utrecht.

De Spaanse zoete lekkernij churros is al wel bekend in Nederland, maar speciale zaken volledig gericht op het donutachtige product zijn er nog niet in Utrecht.

De twee Engelse vrienden Harry Thorogood en Jacob Melleney hadden altijd al de droom om een eigen zaak te hebben. Ze ontmoetten elkaar tijdens het werken in een bar in een wintersportgebied in de Alpen en samen fantaseerden ze over een eigen plek.

Festival

Die droom werd nog even uitgesteld toen ze kwamen te werken bij het Nederlandse foodtruckfestival TREK. Hier kwamen ze terecht door een bevriend contact in het wintersportgebied. Toen de twee op het foodtruckfestival werkten kwamen ze op het idee om, in plaats van een zaak te openen, een eigen foodtruck te bouwen.

“In Londen waren er al speciaalzaken voor churros, maar hier ontbrak het op foodtruckfestivals. Het was een mooie aanvulling”, vertellen de twee. Samen gingen ze aan de slag en bouwden zelf een foodtruck, eerst een kleine bakfiets maar later een grotere variant.

De churro-foodtruck werd een succes. De afgelopen jaren reisden ze door Nederland en Engeland: “Er staan altijd lange rijen, op sommige festivals komen mensen speciaal voor onze churros.” Hoewel de foodtruck een succes is, heeft het ook beperkingen. “Er is natuurlijk beperkte ruimte om het concept uit te breiden en we zijn ook heel afhankelijk van het succes van een festival of het weer.”

Utrecht

De foodtruckeigenaren besloten daarom om toch maar weer serieus te kijken naar hun droom om een eigen zaak te openen en kwamen in Utrecht uit. Jacob had namelijk een Nederlandse vriendin uit Utrecht. “Maar we vinden vooral de sfeer in de stad heel fijn. Het is levendig, maar niet te druk zoals Amsterdam. Niet alleen voor het concept is het een prettige stad maar ook om in te wonen.”

Na een zoektocht door Utrecht kwamen de ondernemers uit bij het pand aan het Stadhuisplein. Voorheen zat hier De Burgemeester, maar de eigenaren stopten ermee en de zaak kwam leeg te staan. Zoals gezegd draait het bij Papi Churro om churros, een gefrituurd deeggerecht waar verschillende toppings op worden gedaan. Omdat de twee nu meer ruimte hebben gaan ze ook verschillende koffies schenken en cookie dough serveren. Bijzonder is ook de nitro-koffie, waarbij stikstof wordt gebruikt waardoor de koffie een stuk romiger wordt.

De komende weken wordt er nog verbouwd, in november moet Papi Churro openen.

19 Reacties

Reageren
 1. Sven

  Grappig concept, maar ben benieuwd of je met churro’s als hoofdfocus een lang leven gegund is in Utrecht!

 2. G.H.

  @Sven: Die churro-kraam op de Maliebaankermis draait daar volgens mij altijd als een tierelier, dus de potentie is er denk ik wel.

 3. Karla

  Echt wel Healthy Urban Living hoor. Gefrituurde deegslierten in dikke chocolade. Past ook prima in het Preventie-akkoord.

 4. Sven

  @ G.H. Dat is precies wat ik bedoel. Voor 5 dagen heb je vast wel klandizie, maar kun je dat vasthouden in een permanente locatie? We hebben (gelukkig) geen hordes toeristen in Utrecht die bij het zien van een wafel met Nutella zonder twijfel hun portemonnee trekken.

 5. Kadoendra

  @Sven

  Als het niets wordt in Utrecht met die churro’s kunnen ze altijd nog proberen om die nitro-koffie in een agrarisch gebied te proberen te slijten.

 6. Scherpschutter

  @Sven 10:42

  Met u eens dat het een grappig concept is. Verder denk ik wel dat u stevig onderschat hoe onderontwikkeld de Utrechtse culinaire cultuur exact is. Goedkoop en vullend is het credo van de gemiddelde Utrechter en als ik kijk naar hoe populair andere gefrituurde goedkope zooi is (kibbelingetje, patatje, falafel, kapsalon, loempiaatjes) dan zou deze zoete vreemdeling wel eens verrassend succesvol kunnen zijn op het stukje land van de culinaire barbaren bij uitstek: de Utrechters.

  En: gefrituurd simpel deeg… De marge op een portie is ronduit belachelijk. 😉

 7. Gerard Van De Vecht

  Stsadhuis plein is dat een nieuwe naam.

 8. Mustafa

  @ Gerard Van De Vecht Tja, wat is nieuw? In de volksmond heeft Utrecht al heel lang een Stadhuisplein. En sinds een half jaar ook officieel, toen werd het plein bij het stadhuis formeel Stadhuisplein gedoopt: https://www.duic.nl/algemeen/gerenoveerd-en-verduurzaamd-stadhuis-voortaan-op-stadhuisplein/

 9. herman

  Sympathiek logo met zo’n doodskop!

 10. Theo

  Churrostentjes draaien over het algemeen goed, kijk maar eens naar bijvoorbeeld Amsterdam. En waarom? Ze spreken de grote aantallen toeristen uit Zuid- en Midden-Amerika aan. Die zitten vaak helemaal niet te wachten op lokale specialiteiten maar willen gewoon iets eten wat ze kennen. Net als het merendeel van alle andere toeristen trouwens.

 11. Kadoendra

  @Scherpschutter

  Uw denigrerende taal over Utrecht zou u niet bezigen als u door zou hebben dat veel fastfood-multinationals zoals Mc Donalds, KFC, etc niet alleen in Utrecht zitten maar over de hele wereld.
  Of denk u werkelijk dat dit soort fastfoodketens sterrenrestaurants zijn?!

 12. Sterren

  @ Kadoendra

  De gedachtefout die je maakt is dat er in de rest van de wereld genoeg hoogwaardige horeca is en dat deze in het door studenten en starters overspoelde Utrecht slechts op de vingers van één hand te tellen is.

 13. Justin

  Nu vindt Scherpschutter patat maar “gefrituurde goedkope zooi”. Hij zat elders nog te huilen dat Frites Atelier gesloten was, want dat was natuurlijk propere patat voor ubermenschen zoals hijzelf. Als ze de kibbeling in een gulden bakje zouden aanbieden, dan zou hij ineens vooraan in de rij staan. Wat een lachertje.

 14. Jan

  Kadoendra: laat hem toch lekker fantaseren over zijn alter-ego.

 15. Kadoendra

  @Scherpschutter

  Er bestaat geen stad die de naam “rest van de wereld” heeft.
  Dus dat er in Utrecht niet een enorm aantal zeer goede restaurants zijn gaat ook op voor zeer veel andere middelgrote steden.

 16. Scherpschutter

  @Sterren 17:02

  Was dat maar de enige gedachtenfout…

 17. Gips

  Sukses
  Heb geen idee wat het voor hap is

 18. Evert

  Chocolate con Churros of Churros con Chocolate.

 19. Marijn

  Mijn soep wat doe je 😲

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).