Nieuw horecaconcept op Kaatstraat: ‘sportles in combinatie met voeding’ - De Utrechtse Internet Courant Nieuw horecaconcept op Kaatstraat: ‘sportles in combinatie met voeding’ - De Utrechtse Internet Courant

Nieuw horecaconcept op Kaatstraat: ‘sportles in combinatie met voeding’

Nieuw horecaconcept op Kaatstraat: ‘sportles in combinatie met voeding’
De Kaatstraat in Utrecht
Op de vernieuwde Kaatstraat komt vanaf 1 april 2019 een horecagelegenheid waar zowel gegeten als gesport kan worden. De hele zaak komt volgens horeca-ondernemer Daan Smeltzer (STAN & CO) in het teken te staan van een bewuste en gezonde levensstijl.

Op de vernieuwde Kaatstraat komt vanaf 1 april 2019 een horecagelegenheid waar zowel gegeten als gesport kan worden. De hele zaak komt volgens horeca-ondernemer Daan Smeltzer (STAN & CO) in het teken te staan van een bewuste en gezonde levensstijl.

Klanten kunnen bijvoorbeeld eerst in een groep van zo’n 15 participanten deelnemen aan een zogenoemde high intensity & yoga en daarna een gezonde maaltijd eten. Het nieuwe concept sluit volgens Smeltzer nauw aan bij mensen met een gezonde levensstijl. “In Utrecht kan nog nergens de sportles worden gecombineerd met voeding, terwijl voeding het belangrijkste element is in een gezonde levensstijl.”

Dat de zaak om gezondheid draait blijkt ook uit de menukaart. Hier komen namelijk gerechten op met veel groenten en weinig vlees. “We worden niet 100 procent veganistisch of honderd procent alcoholvrij, maar vlees en alcohol zullen niet de boventoon gaan voeren”, aldus Smeltzer.

Hoe de nieuwe horecagelegenheid gaat heten weet Smeltzer nog niet. Wel is bekend dat hij op de hoek van de Kaatstraat en de Zeedijk komt en uitkijkt over het water en de sluis, en dat zijn compagnon Elza Voorhorst het gezicht van de zaak wordt.

Rocycle
Utrechtse Zaken meldt daarnaast dat Rocycle een andere nieuwkomer is op de Kaatstraat. Rocycle is een fitnessonderneming waarbij in een donkere ruimte en op up tempo-muziek het hele lichaam wordt getraind.

9 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Waarom hangen dan nog steeds te koop-borden op de ramen..?

 2. Dirk

  Echt waar? 3 fitnessplekken op 1 km2? Incl Fit for Free?

 3. Frank

  Wat een afschuwelijk lelijke straat. Dat was al zo, maar deze nieuwbouw slaat alles!

 4. Willem

  Er zouden bomen in de kaatstraat komen. Zie ook die mooie impressions. Waar blijven die bomen?!

 5. Berend

  Sport & hefe weizen, goede combi vanwege de u isotonen. Bier en yoga schijnt ook heel populair te zijn.

 6. Bart

  @Willem. Plantseizoen is net begonnen, dus die zullen er binnenkort wel staan.

 7. Cico

  Kaatstraat gaat niet mooi worden met wat jonge boompjes. Grootste probleem is dat er twee lange damwanden zijn gebouwd die een slagschaduw over de straat werpen. Hangen nog balkons aan ook, op het noorden (voor de opslag van je vuilnis).
  De kavels met woonblokken zijn gewoon te groot, dat had doorbroken moeten worden met bijv een steeg naar het binnenterrein. Ook het grauwe straatprofiel met asfalt en betontegels helpt weinig.

 8. Herman

  Die straat is nooit mooi geweest en het zal niet meevallen er wat van te maken. Gewoon een doorgangsstraat waar je zo snel mogelijk doorheen moet. Aan alle kanten er om heen is genoeg moois te zien.

  Overigens is het voormalige ziekenfonds/HEAO/leegstand pand rechts op de foto best opgeknapt. Als ze nog wat aan dat jaren 80 truttige gebouw links doen zal dat ook al behoorlijk schelen.

 9. Cico

  @Herman: ik ben een beetje gaan zoeken in de geschiedenis van de Kaatstraat. Die enorme kavels kwamen waarschijnlijk door landerijen (er staat daar nog een boerderij uit de 19e eeuw). Vermoedelijk is het hele perceel gekocht en kon iemand er wat gaan bouwen.
  In de jaren ’50 stond er op de plek van de huidige nieuwbouw een enorme meelfabriek De Korenschoof. Het was er een industriegebied dat in de loop van de jaren ’60 veranderde in een kantoorstraat met Oudenoord als hoofdader.

  Op Google Images krijg je een indruk van de fabriek (link waarschijnlijk niet klikbaar, dus copy/paste)
  https://www.google.nl/search?q=meelfabriek+de+korenschoof&num=20&client=opera&hs=J3k&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwin_sLV8fLeAhWrsKQKHaakDjMQ_AUIDygC&biw=1440&bih=776#imgrc=KCxxgjUVgX_sxM:

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).