Utrecht is in 2025 een vegan pizzarestaurant rijker Utrecht is in 2025 een vegan pizzarestaurant rijker

Utrecht is in 2025 een vegan pizzarestaurant rijker

Utrecht is in 2025 een vegan pizzarestaurant rijker
Er gaat een nieuw vegan pizzarestaurant openen in Utrecht, en wel in het nieuwbouwcomplex Wonderwoods. De Vegan Pizza Bar opent in 2025 haar deuren, en heeft al twee vestigingen in Rotterdam en Den Haag. De derde locatie is tot stand gekomen door middel van een inzamelactie. 

Er gaat een nieuw vegan pizzarestaurant openen in Utrecht, en wel in het nieuwbouwcomplex Wonderwoods. De Vegan Pizza Bar opent in 2025 haar deuren, en heeft al twee vestigingen in Rotterdam en Den Haag. De derde locatie is tot stand gekomen door middel van een inzamelactie. 

In de Vegan Pizza Bar moeten mensen met een vegan en vegetarisch dieet hun vrienden en familie met een ‘gerust hart mee kunnen nemen voor een lekkere maaltijd’, schrijft het restaurant. De zaken in Rotterdam en Den Haag zouden erg goed lopen, en daarom werd een derde filiaal al snel geambieerd.

Nieuwe markt 

Om een derde filiaal te kunnen openen, begonnen de eigenaren van de restaurantketen een inzamelactie. Er was minimaal 175.000 euro nodig om het nieuw restaurant in het leven te roepen. Inmiddels staat de teller al op ruim twee ton.

Met de opening van het nieuwe restaurant hopen de eigenaren van de Vegan Pizza Bar niet alleen een nieuwe vegan markt in Utrecht aan te boren, maar ook ‘om plantaardige maaltijden onderdeel te maken van het gebruikelijke eetpatroon’.

“Ik neem regelmatig vrienden en collega’s mee naar ons restaurant en verbaas me er altijd over hoe positief iedereen reageert als ze voor de eerste keer onze pizza’s proeven” aldus Robbert van Geldrop, mede-oprichter van de Vegan Pizza Bar.

Het nieuwe filiaal van het restaurant moet worden geopend in de zomer van 2025, in nieuwbouwcomplex Wonderwoods.

20 Reacties

Reageren
  1. Nadia

    Leuk, welkom in Utrecht. Benieuwd naar de pizza’s en natuurlijk de sfeer in de zaak. Ik wens de ondernemers veel geluk toe.

  2. Scherpschutter

    Wat me altijd opvalt aan eigenlijk al die vegan tenten is dat ze helemaal niet goedkoper zijn dan reguliere tenten, ondanks dat ze wél gemiddeld veel goedkopere ingrediënten gebruiken. Zo’n vegan pizza gaat ongetwijfeld ook hier zo’n 15 Euro kosten, waar je kijkende naar de ingrediënten wellicht een prijs van 7 a 8 Euro zou verwachten. De marge moet haast wel astronomisch zijn. Vegan lijkt een intelligent business model. Veel minder verkopen, veel minder gedoe en gestress, zelfde winst. Slim!

    Veel succes en op naar baggervette winsten jongens!

  3. Dirk

    @Scherpschutter Je hebt werkelijk geen idee, hè? En van zeuren je dagtaak gemaakt inmiddels.

  4. Abfab

    Wat me altijd opvalt aan eigenlijk al die vegan tenten is hoe inventief men is bij het bij voorbaat al neerhalen van zo’n onderneming en hoe overtuigd men altijd is van hun eigen ongefundeerde gelijk. Het zal wel bedreigend zijn.
    Ik kan dit soort ondernemingen alleen maar toejuichen, want Utrecht loopt helaas wat achter op het gebied van veganistische restaurants. Wellicht omdat we in Utrecht niet zo ruimdenkend zijn als we denken. Ik hoop dat het tegendeel bewezen wordt en dit restaurant een succes wordt. Aan mij zal het iig niet liggen

  5. Erin

    “ … die vegan tenten is dat ze helemaal niet goedkoper zijn dan reguliere tenten, ondanks dat ze wél gemiddeld veel goedkopere ingrediënten gebruiken.”
    Aldus @SS die er vanuit gaat dat vlees (plakje ham, fopsalami) een duur ingredient is.
    Nou niet dus.
    Overduidelijk geen horeca-ondernemer.

  6. carlos

    @scherpschutter: in een ideale wereld zou jouw redenatie kloppen. Dar vlees inderdaad zou kosten wat het moet kosten. Helaas is wordt vlees zo verdomd goedkoop geproduceert, dat er bijna niet, vega/vegan, tegenop te boksen valt.

    los van het feit dat kwaliteit niet altijd in de ingredienten zit, maar ook in de bereidingswijze en de kwaliteit van de kok

  7. Koen

    Goed nieuws, veel succes gewenst! Hoe meer vegan restaurants hoe beter

  8. Jack

    Waarom zou je als ondernemer 90% van je potentiële klanten uitsluiten? Elke pizzeria heeft vegan pizza’s op de kaart. Waarom zou ik dan hierheen gaan als de keus beperkt is? Niet iedereen waardeert nou eenmaal plantaardig. Veel vegan restaurants zijn afgelopen jaar gesloten omdat reguliere restaurants steeds betere vegan gerechten op de kaart zetten. Lijkt mij ook een stuk lucratiever..

  9. Charlotte

    Wat een goed nieuws op de valreep van 2024. Heel benieuwd naar jullie pizza’s!

  10. Scherpschutter

    @Erin

    Wel, legt u het eens even uit dan. Wat kost het vlees en de kaas op een reguliere pizza volgens u en wat ligt er dan in vredesnaam volgens u op zo’n vegan geval dat het prijzig maakt? Ik zie het niet….Volgens mij kost zo’n vegan geval vrijwel niets om te maken namelijk. Deeg, tomatensaus, wat kunstkaas van goedkope soja uit een fabriek en wat groenten. Show me the money…

  11. De Preu

    Zelf nog nooit een vegan pizza geproefd, maar gaat binnenkort dus wel gebeuren. Ben benieuwd.

  12. De Beun

    Blijf het vreemd fenomeen vinden. In Vegan restaurant niks aangeboden voor de niet Vegan klant,terwijl je bij gewoon restaurant toch veelal wel iets vegetarisch kan krijgen.

  13. Laurens

    Mooi nieuws! In Den Haag al een keer geweest en een goede pizza gehad.

    @Abfab, als ik op de app voor vegan horeca Happy Cow kijk zie ik in Utrecht veel aanbod. Net iets meer dan in grotere steden Den Haag en Rotterdam. Alleen in Amsterdam is het aanbod veel groter, wat logisch is want het is een veel grotere stad met sowieso veel horeca. Dus ik ben benieuwd waar jij je stelling op baseert dat Utrecht achterloopt qua vegan restaurants.

  14. Abe

    @Abfab, wat vooral opvalt is dat je zelf het eerste negatieve comment hij dit bericht plaatst. Verder zie ik geen ondersteuning van het idee van neerhalen vegan restaurants. Er zijn er een aantal in Utrecht en ook met lovende reviews.

  15. Christy

    Maar dit is toch niet nieuw?
    Ben zelf al eens naar Vegitalian geweest, heeft ook vega(n) pizza’s. En zelfs een aparte pizzabar!

  16. Esther

    Ik kom zeker een keertje de pizza proberen! Klinkt goed!

  17. Bas

    Mooi nieuws! Ik heb al goede verhalen gehoord over deze pizza’s! Ben benieuwd

  18. wollie

    ik was laatst bij een pizzeria, hadden ze geen souvlaki! Waarom klanten die Grieks willen eten uitsluiten!!?

  19. Karin

    Wat leuk! Hebben jullie hulp nodig? Zeker een leuke bijbaantje voor mij:)

  20. Ton

    Ik was van de zomer nog bij een ijssalon; er was werkelijk niet een smaak met vlees erin !
    Carnivoren hebben het zwaar tegenwoordig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).