Utrecht krijgt een jeu de boulesbar onder parkeergarage Paardenveld | De Utrechtse Internet Courant Utrecht krijgt een jeu de boulesbar onder parkeergarage Paardenveld | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht krijgt een jeu de boulesbar onder parkeergarage Paardenveld

Utrecht krijgt een jeu de boulesbar onder parkeergarage Paardenveld
Er komt een jeu de boulesbar bij Paardenveld in Utrecht. JEU zal de eerste Utrechtse bar worden met als thema het Franse spel. De horecagelegenheid komt onder de parkeergarage van het Paardenveld tegenover Roost.

Er komt een jeu de boulesbar bij Paardenveld in Utrecht. JEU zal de eerste Utrechtse bar worden met als thema het Franse spel. De horecagelegenheid komt onder de parkeergarage van het Paardenveld tegenover Roost.

Jeu de boules is volgens Roy Goorts, de JEU Ambassadeur, allang niet meer stoffig en de jonge generatie heeft de sport herontdekt. “We vinden het zelf leuk om te doen. Op de camping zie je ook dat iedereen het kan. Het verbindt mensen en daarnaast is het heel laagdrempelig. Je hebt bijna geen spelregels nodig en kunt op elk moment stoppen.”

Roy vertelt het spel zelf ook steeds leuker te gaan vinden: “Ik ben zelf a-sportief, maar ik moet het als ambassadeur wel goed kunnen. Dus ik ben aan het oefenen.” De bar zal twaalf banen hebben waaronder twee buitenbanen om jeu de boules te spelen. “We zijn al anderhalf jaar bezig met het idee. Er zat geen horecavergunning op het pand dus duurde het wat langer, maar we willen rond oktober/november de eerste bal kunnen gooien.”

Het draait bij JEU niet alleen om het balspel maar het is ook de plek om te borrelen en elkaar ontmoeten. Er worden toernooien georganiseerd, maar er zijn bijvoorbeeld ook zithoekjes, een bar met veel bieren op fles en een platenhoek om een single uit te zoeken. Wat later op de avond worden ook feestjes gegeven, ‘maar niet te laat want onze buurman is het politiebureau, dus die moeten we te vriend houden’.

14 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Leuk en origineel idee, ik wens ze succes!

 2. Katja

  Leuk ! Alles beter dan vuurwerkverkoop.

 3. vrslt

  Wat een super gaaf idee!!!

 4. R

  10 uit 10 punten wat betreft originaliteit. Dát soort initiatieven zie ik graag.

  Als we op de Utrechtse tour gaan; staat er niet ergens een 400m lange hal leeg waar we vervolgens een maliespelbar kunnen openenen?

 5. JdV

  Leuk. Hadden we nog niet in 030 dus een mooie aanvulling. Ik ga zeker een keer spelen.

 6. Bert

  Ik kan niet wachten totdat ze open gaan. Heel veel succes!

 7. fretje

  ik dacht er geen horeca vergunningen werden meer werden vergeven in de binnenstad #2

 8. Kamiel Jansen

  Super leuk idee! als fanatiek jeu de bouler ben ik helemaal voor! Utrecht zo zomaar de Jeu de Boule stad van Nederland kunnen worden. De gemeente zou de openbare Jeu de Boule banen wel beter kunnen onderhouden.

 9. FreeFame

  Ik zie mannen met baarden en t-shirts met Free Fame, lekker geprijsd bier en originele plaatjes als achtergrond muziek. Leuk! Een bowlingbaan voor hipsters.

 10. w

  en na de opening liggen gelijk al die ramen eruit haha, door diegenen die t nog nooit hebben gedaan..

 11. Cico

  Een Jeux de Boule bar bovenop de parkeergarage zou een minder goed idee zijn, maar dit is best wel briljant

 12. C. Verbruggen

  Een geweldig idee,ik zal er zeker gebruik van gaan maken
  Coos V

 13. van bliebhoven

  ik ziw liever de vrije vloer (oude stijl) weer terug

 14. blieb

  ik zie liever de vloer oude stijl weer terug

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).