Utrecht krijgt een Kaasbar; ‘Je kunt het zien als tapas, maar wel de luxe variant’ | De Utrechtse Internet Courant Utrecht krijgt een Kaasbar; ‘Je kunt het zien als tapas, maar wel de luxe variant’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht krijgt een Kaasbar; ‘Je kunt het zien als tapas, maar wel de luxe variant’

Utrecht krijgt een Kaasbar; ‘Je kunt het zien als tapas, maar wel de luxe variant’
De liefhebber van kaas kan vanaf augustus in Utrecht zijn hart ophalen want dan opent aan de Lijnmarkt de Kaasbar. Zoals de naam al doet vermoeden staat kaas centraal in deze horecazaak.

De liefhebber van kaas kan vanaf augustus in Utrecht zijn hart ophalen want dan opent aan de Lijnmarkt de Kaasbar. Zoals de naam al doet vermoeden staat kaas centraal in deze horecazaak.

Omar Waseq en Alwin Beumer – beiden bekend van Filmcafé Utrecht – zijn de initiatiefnemers van de Kaasbar. “Het concept hebben we in Amsterdam gezien en daar is het een hit. Nadat we de samenwerking zijn aangegaan gingen we op zoek naar een plek in het centrum van Utrecht en die hebben we nu gevonden.”

De Kaasbar komt in het pand aan de Lijnmarkt waar voorheen De Witte Ballons in zat. Beumer zegt dat ze specifiek op zoek waren naar een plek in de binnenstad. “De kaasplank is een ding dat aansluit op andere horecazaken. Wij denken dat mensen voor of na een bezoek aan een ander restaurant bij ons komen. Daarom wilden we per se in het centrum zitten.”

Lopende band

Klanten van de Kaasbar kunnen ervoor kiezen om achter een lopende band te gaan zitten waar de producten vervolgens op langskomen. Er worden ongeveer twintig Nederlandse kazen geserveerd die te combineren zijn met verschillende wijnen en speciaal bieren.

Ook kan er volgens Beumer volwaardig gedineerd worden. “Alle kazen worden gecombineerd met andere ingrediënten zoals fruit, verschillende groentes, brood en crackers. Je kunt het zien als tapas, maar wel de luxe variant.”

Cocktails

De Utrechtse Kaasbar wordt geen exact kopie van de Amsterdamse variant. “We geven onze eigen draai eraan. Zo gaan we bijvoorbeeld ook cocktails serveren en willen we openblijven tot twee á drie uur ’s nachts.”

Het streven is om de Kaasbar aan de Lijnmarkt in augustus te openen. Momenteel wordt er gewerkt om de zaak gereed te maken. Via sociale media kan de ontwikkeling gevolgd worden.

15 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  ? huh? Nog meer horeca terwijl de horeca in Utrecht bij bosjes gaat omvallen?

 2. guido

  Wat is een ”niet-luxe” variant van Tapas?

 3. Karla

  Hoewel ik vind dat er al meer dan genoeg horeca in de binnenstad is, vind ik dit wel leuk.
  Maar dan wel overdag/savonds, niet om 2 of 3 uur snachts – ik hoop dat de vergunning dat niet gaat toestaan want er wonen ook mensen op de Lijnmarkt. Die weten echt wel dat er in de binnenstad wat meer geluid kan zijn dan elders, maar nachthoreca past daar niet.

 4. Wouter

  Erg leuk concept! Ik wist trouwens helemaal niet dat de Witte Ballons weg is? Het enige wat ik er op internet over kan vinden, is een wazig verhaal dat het pand dit jaar te huur stond, maar dat de Witte Ballons er vast en zeker terug ging komen…

 5. isabelle

  Grappig concept, maar wat ik op dit kaasplankje zie liggen krijgen we al 20 jaar voorgeschoteld in restaurants.

  En inderdaad: waarom tot 3 uur ‘s nachts? Lekker open gaan in de vroege middag, en om 23h00 dicht. Ik ken maar weinig restaurants die na 22h00 nog een open keuken hebben, dus ik begrijp dan de aansluiting bij die horecagroep niet echt.

 6. Danny

  Ga ik heel veel geld betalen voor een kaasplankje?

 7. Yoshua

  @guido,

  Dat is Vocking wost.
  Minder luxe maar duizendmaal lekkerder dan tapas.

 8. Erwin

  Kaas is wel ongezond hoor! Veel vet en zout… brrr
  En past ook niet bepaald in veganistische leefstijl die steeds meer in opmars is…

 9. Baardaap

  In tegenstelling tot anderen in deze comment-sectie vind ik het te gek dat er in Utrecht plekken komen waar je om 22 uur nog kan aanschuiven voor iets anders dan kebab. Ik mis dat Spaanse laat-lekker-eten met vrienden hier in NL.

 10. JdV

  @danny: restaurants vragen rustig 12,50 voor een kaasplankje hoor.
  @erwin: veganisme is pas ongezond. Daar kan geen kaas tegen op.

 11. Kees Truijens

  Ha ha, De “Franse” kaascultuur in Utrecht begon op de Lijnmarkt. Padberg heette de zaak. Ik herinner me de nieuwjaarsreceptie van 1965 op het stadhuis waarvoor volgens dhr Padberg burgemeester de Ranitz zijn hele zaak had leeggekocht.

 12. Corine

  Whaaaaa te gek!!! Mijn vriendinnen en ik zijn zo gek op kaasjes!! Wijntje, portje wij kunnen niet wachten dat jullie open zijn! Nu al zin in. Succes met het opbouwen van jullie restaurant. Groetjes, Corine en al haar blije vriendinnen.

 13. Scherpschutter

  Leuk idee, maar vraag me hardop af of dit een succes gaat worden. Persoonlijk heb ik het vermoeden dat dit nog net ietjes te verfijnd is voor de gemiddelde onderontwikkelde culinaire chimpansee die de Utrechter vormt.

  Nu hebben de eigenaren heel slim de Franse verfijning en delicaatheid nog wel enorm proberen te verlagen door de onderontwikkelde Utrechter van een lopende band mechanisme te voorzien zodat hij of zij zonder advies of opsmuk lekker onbehouwen hompen kaas kan afsnijden en naar binnen werken, maar ik vrees dat complexe mooie kazen en fraaie wijnen als smaakconcept toch nog altijd iets teveel gevraagd is voor de tamelijk barbaarse ‘12,50-all-you-can-eat’ cultuur die Utrecht ‘rijk’ is…

  Ik wens de ondernemers in ieder geval veel succes met dit culinaire opvoedingsproject!

 14. Huibert

  Graag zie ik ook een trekmuur verschijnen,. Zodat ik ook na 3 uur s’nachts, vanaf mijn fiets, een gloeiend hete Appenzeller kaassoufflé in mijn mik kan douwen.

 15. Utrechtsevogel

  Ik hoop dat ze alle soorten kaas hebben. Smeerkaas. Smeerkaas sambal. La vache qui rit. Hamkaas. En in december Specukaas.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).