Utrechts echtpaar start crowdfunding voor horecazaak aan Amsterdamsestraatweg Utrechts echtpaar start crowdfunding voor horecazaak aan Amsterdamsestraatweg

Utrechts echtpaar start crowdfunding voor horecazaak aan Amsterdamsestraatweg

Utrechts echtpaar start crowdfunding voor horecazaak aan Amsterdamsestraatweg
Het Utrechtse echtpaar Rens en Jessica Hansen willen in het voormalige pand van het wijkbureau aan de Amsterdamsestraatweg Drink en Eetlokaal De Straatweg openen. Ze zijn daarom een crowdfundingsactie begonnen.

Het Utrechtse echtpaar Rens en Jessica Hansen willen in het voormalige pand van het wijkbureau aan de Amsterdamsestraatweg Drink en Eetlokaal De Straatweg openen. Ze zijn daarom een crowdfundingsactie begonnen.

Volgens het echtpaar, dat als sinds 2010 aan de Amsterdamsestraatweg woont, ontbreekt er in de wijk een ‘breed horeca-concept’. Dat gat willen zij opvullen met De Straatweg.

De zaak moet van 08.00 tot 23.00 uur geopend zijn. Gasten kunnen er terecht voor ontbijt, lunch, flexwerken, borrelen en avondeten. Ook is het idee om een groot terras te openen. “Een vrijstaand pand zorgt ervoor dat je aan alle kanten een terras kan maken. Met ruimte voor 120 personen op het terras is er altijd plek”, is te lezen op de crowdfundingspagina.

Ondernemers

Het echtpaar is van plan om samen te werken met verschillende Utrechtse ondernemers. Zo worden er allerlei producten uit de stad geserveerd, waaronder bier van De Leckere en vandeStreek, maar ook sneeuwballen van Bakkerij Boonzaaier uit Ondiep. Ook wordt een Utrechtse architect en designer ingeschakeld.

In totaal is er 330.000 euro nodig om De Straatweg te realiseren. Het echtpaar zegt zelf 130.000 euro in te leggen. Er moet dus 200.000 euro opgehaald worden via de crowdfundingsactie. Inmiddels is al meer dan de helft van dit bedrag opgehaald.

30 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Wie in deze tijden nog een horecazaak wil beginnen moet wel vreselijk naïef of een onverbeterlijk optimist zijn. Maar zullen we met elkaar afspreken dat nieuwe zaken in ieder geval geen recht hebben op financiële steun als de boel binnenkort weer op slot gaat?

 2. Rob H.

  @Gerard: want, deze zaak gaat morgen ook meteen open?

 3. JdV

  @Gerard: Daarom crowdfunding. Dan kost het jou als ondernemer namelijk 0,0. Slaagt het, dan heb je een succesvolle zaak en verdien je goudgeld waarna je je crowdfunders kan terugbetalen. Mislukt het? Dan heeft het je geen cent gekost. Soort van gok zonder dat je kan verliezen dus. Briljant concept als je aan de ontvangende kant staat.

 4. Frits H

  @JdV, het misschien handig om jezelf iets beter in te lezen voordat je dit soort berichten de digitale wereld in helpt.
  Op hun pagina had je kunnen lezen dat ze zelf 130.000 euro inleggen.
  Je opmerking raakt dus kant noch wal.

 5. Frits H

  Voor de rest super goed nieuws! het is fijn dat er nog mensen zijn die hun nek uitsteken en er voor willen zorgen dat de straatweg nog leuker wordt. Het zal nog wel een jaartje duren voordat ze open kunnen gok ik zo, maar ik wens ze alvast veel succes!

 6. Scherpschutter

  Ik wens de ondernemers alle succes met de crowdfundingactie, maar ik snap persoonlijk het hele idee niet echt. Wat is het concept? Het onderscheidend vermogen? Wat voor een keuken? Ik vind een drink en eetlokaal eigenlijk ook klinken als een soort schoolcafetaria.

  Voel hem niet echt. Maar nogmaals: oprecht alle succes met deze hele moedige zet in barre horecatijden!

 7. Klaas Voetis

  Tsja zo gaat het nooit wat worden in de Utregse horeca…als je altijd maar in de concept fase blijft zitten..
  Lekker vaag marketing geneuzel na-papegaaien en meer van hetzelfde….

 8. Pee

  @Gerard Brugmans

  Helemaal mee eens.

 9. Jack

  @JdV Heb je het artikel uberhaupt wel gelezen? Lekker vanuit de heup een beetje kritiek leveren. Of net als Gerard elk initiatief meteen de grond inboren. Wat moet het vreselijk zijn om zo zuur en negatief te zijn.

 10. JdV

  Frits H. Dank voor de correctie. 1/3 van het risico voor de ondernemer, 2/3 voor de crowdfunders. Nog steeds ern prima deal imo.

 11. Hans

  De ASW kan wel wat vrolijkheid gebruiken.
  Hopelijk gaat Koningin Corona geen spaak in het wiel, zand in de machine, roet in het eten gooien.
  Deze ondernemers doen hun best om er wat van te maken intussen. Dat is lovenswaardig.
  En van Boonzaaier is zo’n beetje alles van topkwaliteit, dus zo’n samenwerking biedt goede kansen. Alvorens de zaak te frequenteren kun je je eerst nog even aan de overkant sympathiek, deskundig en tegen een schappelijke prijs laten knippen bij kapper Ali. In zijn zaak mag bovendien niet over politiek gesproken worden, wat op voorhand de goede sfeer ten goede komt.
  Succes gewenst!

 12. Emiel

  Leuk idee. Lunch nu af en toe bij het café aan de overkant ‘Bagels & Beans’ en bij ‘The sandwich Company’ iets noordelijker in de straat maar zal volgend jaar als het opengaat is zeker een kijkje gaan nemen. Leuk dat er wat meer keus komt. Ik hoop dat de trend zich doorzet naar de rest van de straatweg.

 13. Val

  Wat een ontzettend gaaf idee!
  Ik hoop dat het jullie gaat lukken.
  Prachtig Pand 😍succes 👍

 14. Gonny

  ik hoopte zo dat cafe Elinckwijk een doorstart kon maken

 15. Marije

  Super initiatief! 💙 Mooi dat er met lokale ondernemers gewerkt gaat worden. Ik hoop dat crowdfunding lukt en de buurt binnenkort van dit nieuwe terras mag genieten.

 16. Frits H.

  @JdV
  Ik weet niet of je het verder nog bestudeerd hebt, maar als investeerder krijg je (idd als het goed gaat) 2% rente op jaarbasis met een looptijd van 5 jaar, of je kan een gift doen wat omgezet wordt in een tegoedbon.

  Inderdaad, als het misgaat ben je je paar 10-tjes kwijt en de ondernemers ruim een ton. Waar zit de motivatie volgens jou om het te laten slagen? Je doet net voorkomen of ondernemers via crowdfunding niks meer hoeven te doen en een beetje achterover kunnen leunen met andermans geld.

  Ik vraag me echt af waarom je wereldbeeld zo zuur is, en je niet kan geloven in het beste in mensen. Je moet elkaar een beetje helpen in deze wereld.

 17. Pim Drillman

  Als de corona-crisis ons een ding geleerd heeft, is dat we prima zonder horeca kunnen (los van de kokkin in mijn keuken natuurlijk).

 18. Nina

  Het geld is beter besteedt aan (horeca)ondernemers die failliet (zijn) gegaan. Die kunnen geen brood kopen, dreigen hun onderdak (koopwoning) te verliezen en blijven met enorme schulden zitten.

  Mss als echtpaar nog even een realiteitsbril opzetten.

 19. Nina

  Er zijn al mensen die hier 100.000 euro in hebben gestoken, omdat ze verwachten dat het gaat renderen? Die moeten mss ook een realiteitsbril gaan kopen (ze hebben geld zat blijkbaar LOL).

 20. Katja

  Alweer horeca ?

 21. Ingrid

  Goed idee, en fijn dat ze s ochtends om 8.00 uur gaan. Kan ik op weg naar werk nog even gezellig een bakkie doen. Succes.

 22. soylent

  Geld is goedkoop nu. Als je meer dan de marktrente uitkeert, dan is kennelijk je businessplan te slecht om bij een geldverstrekker wat op te halen. Met 130k is dat prima te regelen als je wel een goed plan hebt. Waarom dan voor de duurdere optie kiezen?

  Ik adviseer de crowdfunders dan ook hier niet in te investeren, want waar de bank ze kan komen ophalen, kan je dat als crowdfunder niet.

  Maar voor de ondernemers: prima idee om het risico bij wat anonieme investeerders te leggen, als ‘t dan klapt kan je zonder problemen weer wat anders gaan doen. Wie dan leeft, die dan zorgt toch? 🙂

 23. Dirck

  Waarom rust er al zo een vloek op dit horecapand?

 24. Barry

  @Dirck, heeft er ooit een horecapand ingezeten? Is er wel een terrasvergunning? En die 1,5meter samenleving, die gaat niet binnen een jaar verdwijnen. Is het plan daarop berekend of zijn ze toch optimistisch. Verder een prima idee want: Goede lokatie (al andere horeca in de buurt die elkaar aanvullen), mooi iconisch pand, rekening houdend met gezinnen (pré). Overigens vermoed ik dat een lening voor een nieuw horecaconcept nu niet echt iets is waar banken warm voor lopen.

 25. Fréderique

  Wat een negatieve reacties! Supermooi dat mensen in iets geloven en ervoor willen gaan!!!
  Een aanwinst voor de Amsterdamse straatweg en Utrecht. Wij gaan zeker een kijkje nemen!

 26. Denise

  Gaan we weer met hetzelfde belegen hippe conceptje, gezelligheid en streekproducten. Er zijn toch wel meer goede brouwers dan Deleckere? Het blijft zo hangen allemaal. Ik wil best meehelpen maar dan moet het wel iets toevoegen.

 27. Willem

  Utrechtse architect en designer? Is de locatie niet al Utrechts genoeg?

 28. Thierry

  Je kan er ook flexwerken. Wow.

 29. Herman

  Vaak zie ik goed gevulde terrassen op en rond de Straatweg. The Food Club, Bagels & Beans, Satriales, Gys, Ping Pong Club, etc. Volgens mij is er zeker ruimte voor meer horeca. Ook het concept om open te gaan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat spreekt me aan. Ik begrijp heel goed dat de initiatiefnemers niet even € 230.000,- op de plank hebben liggen. Logisch dus dat ze, naast een flinke eigen investering, ook geld lenen via crowdfunding.

  Tegen alle zuurpruimen wil ik zeggen: het leven stopt niet met corona. Lovenswaardig dat dit stel hun droom ondanks de crisis gewoon doorzet. Ook binnen een anderhalve meter samenleving kan het plan gewoon slagen. Mooi pand trouwens! 🙂

 30. Eva

  Wat is de huidige status van dit plan? Lijkt mij heel leuk als dit doorgaat ondanks corona-crisis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).