Utrechts hotel biedt kamers aan als long stay voor studenten Utrechts hotel biedt kamers aan als long stay voor studenten

Utrechts hotel biedt kamers aan als long stay voor studenten

Utrechts hotel biedt kamers aan als long stay voor studenten
Bron: Tripadvisor
Het Utrechtse Star Lodge Hotels biedt kamers aan voor studenten die geen woning in de stad hebben. De studenten kunnen voor langere periode in het hotel terecht. Het hotel wil op deze manier studenten een ruimte bieden en kamers vullen die leeg blijven door de coronacrisis.

Het Utrechtse Star Lodge Hotels biedt kamers aan voor studenten die geen woning in de stad hebben. De studenten kunnen voor langere periode in het hotel terecht. Het hotel wil op deze manier studenten een ruimte bieden en kamers vullen die leeg blijven door de coronacrisis.

De Utrechtse hotelsector wordt hard getroffen door de coronacrisis. Tegelijkertijd is er een groot woningtekort onder studenten. Bij Star Lodge Hotels bedachten ze daarom het idee om de kamers voor langere periode aan te bieden aan studenten.

De general manager van het hotel laat weten graag gasten en toeristen te ontvangen. Daar is het hotel voor bedoeld, maar nu toeristen wegblijven vanwege de coronacrisis moet hij creatief zijn. Als tijdelijk plan willen ze daarom hotelkamers aanbieden als long stay-verblijf. Het bedrijf heeft een oproep voor studenten op het internet geplaatst.

Kamers kunnen maximaal voor een maand gehuurd worden, maar daarna kan de huur wel verlengd worden. Wat de studenten precies moeten betalen vertelt de manager van het hotel liever niet.

14 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Veel succes met de overlast!

 2. [email protected]🤔

  Kijk van de nood een deugd maken, dit zal voor veel studenten een uitkomst zijn ….. nu maar hopen dat er geen wet is die dit tegenhoudt.
  Er moeten gewoon meer kamers komen in Utrecht, verspreid over de stadswijken.

 3. Berend

  Grappig, mag je het huren, wordt de huur niet verteld!

 4. Kadoendra

  Feitelijk zit dit hotel de boel te belazeren door te zeggen dat het om long stay gaat, terwijl de kamers voor maximaal een maand gehuurd kunnen worden.
  Dus een persoon die daar een kamer huurt moet nog maar afwachten of hij de volgende maand daar nog kan wonen.

 5. Hadjememaar

  @Esrin, buitenlandse studenten zijn over het algemeen vrij rustig en de lodge ligt in het bos aan een drukke weg, dus schat ik in dat de overlast erg beperkt zal zijn.

 6. Esrin W.

  @Hadjememaar: dat is altijd een eerste gedachte, misschien wel wat wishful thinking wat de meesten hier hebben. Een goed voorbeeld is het hoekpand aan het begin van mijn straat Kievitstraat 5 waar de Beauty Cocoon heeft gezeten. De eigenaar kwam op het briljante idee het via de nabijgelegen makelaar Nijenhuis & Houpst in de verhuur te gooien. Deze makelaar dacht het pand verhuurd te hebben aan een stelletje maar dit bleek bij nader onderzoek net even wat anders te liggen. Het stel bleek geen stel en verleent in dat pand onderdak aan allerlei andere buitenlandse studenten die in Utrecht geen onderdak kunnen vinden. Een paar dagen per week is het een komen en gaan van groepen bezoek met trolleykoffers en ‘s avonds na 22.00 is het “party hardy” waarop de straat dit pand elke keer moet waarschuwen. De helft van het bezoek rookt en dat is voor de deur maar ook wat verder weg goed te zien aan de peuken. De makelaar Nijenhuis & Houpst trekt zijn handen eraf, hun taak is immers het vullen van het pand en het opstrijken van de commissie. We hebben uiteindelijk de eigenaar van het pand moeten aanspreken om e.e.a. onder controle te krijgen maar krijg een huurder er maar eens uit. Ook dit is overlast. Duidelijk genoeg zo?

 7. Gerard Brugmans

  De toeristen blijven gelukkig al weg, maar waarom willen studenten toch nog steeds in Utrecht wonen? Hebben papa en mama thuis geen internet? Zonder al die feestende studenten zou Utrecht in deze tijden een heel stuk veiliger zijn!

 8. Kadoendra

  Ik denk dat een huurder ongeveer hetzelfde moet betalen als een hotelgast, de hoofdprijs dus.
  Tel daarbij op een huurcontract van een maand, waarbij ik denk dat deze nog wel iedere maand verlengd wordt i.v.m corona.
  Maar zodra de corona crisis weer voorbij is en het toerisme weer aantrekt ben je als huurder met slechts een maandhuurcontract mooi in de aap gelogeerd.

 9. Esrin W.

  @Hadjememaar: dat is altijd een eerste gedachte, misschien wel wat wishful thinking wat de meesten hier hebben. Een goed voorbeeld is het hoekpand aan het begin van mijn straat Kievitstraat 5 waar de Beauty Cocoon heeft gezeten. De eigenaar kwam op het briljante idee het via de nabijgelegen makelaar Nijenhuis & Houpst in de studentenverhuur te gooien. Deze makelaar dacht het pand verhuurd te hebben aan een studentenstelletje maar dit bleek bij nader onderzoek net even wat anders te liggen. Het stel bleek geen stel en verleent in dat pand onderdak aan allerlei andere buitenlandse studenten die in Utrecht geen onderdak kunnen vinden. Een paar dagen per week is het een komen en gaan van groepen bezoek met trolleykoffers en ‘s avonds na 22.00 is het “party hardy” waarop de straat dit pand elke keer moet waarschuwen. De helft van het bezoek rookt en dat is voor de deur maar ook wat verder weg goed te zien aan de peuken. De makelaar Nijenhuis & Houpst trekt zijn handen eraf, hun taak is immers het vullen van het pand en het opstrijken van de commissie. We hebben uiteindelijk de eigenaar van het pand moeten aanspreken om e.e.a. onder controle te krijgen maar krijg een huurder er maar eens uit. Ook dit is overlast. Duidelijk genoeg zo?

 10. Scherpschutter

  Een heel slim idee van deze nobele probleemoplossende ondernemers en buitengewoon verstandig om vooral geen enkele mededeling te doen over de huurprijzen, want in het kneiterlinkse Utrecht vallen de socialistische nihilisten alleen niet over je heen als je je bezit zo ongeveer gratis weggeeft.

 11. Inez

  Gerard Brugmans: wat een raar idee dat studenten niet in de stad zouden mogen wonen waar ze studeren. Daarna gaan ze er meestal werken. En niet alle studenten misdragen zich.

 12. Hadjememaar

  @ Esrin, het pand dat jij noemt staat in een woonstraat, de Star Lodge ligt in het buitengebied. Bij mij in de staat staat een pand van SSH Shortstay, in september en februari steevast 8 nieuwe studenten van buiten Europa, die geven echt minder overlast dan de ufjes hiertegenover.

 13. Binnenstadbewoner

  Ja, wat nou kamernood? Gewoon je studententijd in een hotel doorbrengen. Heerlijk! Goed bed, ‘s ochtends een uitgebreid ontbijt, ‘s avonds lekker buiten de deur eten, alles wordt voor je schoongemaakt, wifi, regelmatig schoon bedlinnen en handdoeken. Ideaal! Dat daar niet eerder aan is gedacht.

 14. Ook een binnenstad bewoner

  @binnenstadbewoner

  Goed idee eigenlijk. Misschien dat alle zuur pruimende binnenstad bewoners ook een kamer kunnen huren in het hotel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).