Utrechts stadsstrand SOIA straks ook in de wintermaanden te bezoeken Utrechts stadsstrand SOIA straks ook in de wintermaanden te bezoeken

Utrechts stadsstrand SOIA straks ook in de wintermaanden te bezoeken

Utrechts stadsstrand SOIA straks ook in de wintermaanden te bezoeken
Fotograaf: MichielTon.com
Strand Oog in Al in Utrecht zal dit jaar voor het eerst ook in de wintermaanden te bezoeken zijn. Vanaf 12 november gaat SOIA’s Wintertuin open.

Strand Oog in Al in Utrecht zal dit jaar voor het eerst ook in de wintermaanden te bezoeken zijn. Vanaf 12 november gaat SOIA’s Wintertuin open.

Strand Oog in Al is een stadsstrand op de groenstrook tussen het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal, vlakbij de Douwe Egbertsfabriek. Het gebied is openbaar terrein en sinds een aantal jaar is de horecazaak SOIA er te vinden.

Voorheen was deze zaak alleen in de zomermaanden geopend, maar daar gaat nu verandering in komen. Vanaf 1 november tot en met 11 november wordt de plek omgebouwd tot SOIA’s Wintertuin. In die periode is de horecagelegenheid dan ook gesloten. Op vrijdag 12 november zijn de gasten weer welkom.

Festival

“We misten zelf een plek waar we in de winter die festivalsfeer kunnen proeven”, zegt medeoprichter Joris Coenen. “Dus dachten we, ‘waarom doen we dat niet bij SOIA?’ We bieden eigenlijk dat festivalgevoel dat mensen van ons gewend zijn in de zomer, maar dan met een warme deken eromheen.”

SOIA’s Wintertuin is straks vanaf woensdag tot en met zondag geopend. De openingstijden verschillen per dag. Bekijk de website van SOIA voor meer informatie.

15 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  En zo koloniseert de horeca, aangemoedigd door D66, in de hele stad alle openbare ruimte waar een terras kan staan!

 2. Peter de V.

  Toch wel met terrasverwarmers he?
  Want winter, daar houden we niet van. We willen altijd zomer! Meegaan met de seizoenen is voor ouwe mensen en andere losers.

 3. GeeWee

  Wel zonder overdadige houtstook en zonder terrasverwarmers neem ik aan?

 4. Scherpschutter

  Gezellig man! Lekker grote kampvuren, heaters volgas aan en even heerlijk een paar wijntjes wegtikken in je t-shirt. Helemaal zin in.

 5. Feestelijke Fluiter

  Er zijn nog meer dan genoeg duistere hoekjes langs het kanaal waar geen horeca is, Baliekluiver. Onder de De Meernbrug bijvoorbeeld, of bij de aluminiumfabriek iets verderop. Ik, samen met alle horeca in Utrecht en D66, wens je heel veel plezier met de avonden die je daar horeca-loos wenst door te brengen!

 6. AA

  Hopen dat wij als buurtbewoners geen geluidsoverlast zullen ervaren.

 7. Kadoendra

  Voor mijn woning staan al een paar jaar de bloesembomen in december en januari in bloei!

  Dus als de mensheid nog een aantal jaren flink vaart zet met het nog massaler verbranden van fossiele brandstoffen zijn er in de winter ook geen terrasverwarmers meer nodig!

 8. Bernhard

  Top! Lekker warme choco drinken en je handjes warmen bij de vuurkorf.
  @Baliekluiver: Verlaat deze stad! Jij hoort in de Bible Belt.

 9. Gregor

  Ach ja, met uitzicht op de tientallen langsvarende binnevaartschepen die voortgedreven worden op honderden liters stookolie, zal die ene vuurkorf bij SOIA weinig overlast voor de natuur geven, niet dan?

 10. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Gezellig toch voor de Utrechtse inwoners die hier massaal van genieten,o nee dat zijn natuurlijk allemaal nieuwe Utrechters die uit een dorp komen en hier los gaan omdat in het dorp niks mocht.

 11. ooginaller

  Count me in. Leuk!

 12. Joey

  Gaan ze dit verbouwen komt precies de lock down weer. Risico nu wel hoor

 13. W.

  @Geenstijl@Utrecht: Haha waar haal je deze kletskoek nou weer vandaan? Zijn er geen “echte Utrechters” die wel dingen uit de moderne samenleving leuk vinden?

 14. cas

  Oef, ik denk dat de omwoners die in de zomer al enorme overlast hebben hier niet zo blij mee zullen zijn.

 15. ooginaller

  @Cas: Ja sorry hoor, als er één afgelegen horecalocatie is, dan is het Soia wel. Tussen de huizen en het pand zit een half bos en de omwonenden hebben het bij de gemeente voor elkaar gekregen dat fietsers inmiddels niet meer voor hun terrein langs rijden. Als dit al ‘enorme overlast’ is, dan ben ik benieuwd hoe je de terrassen op de Mariaplaats e.d. zou noemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).