Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal
Het Utrechtse biermerk vandeStreek opent een eigen proeflokaal bij de brouwerij in Overvecht. Het proeflokaal is op vrijdagen en zaterdagen geopend vanaf het openingsweekend op 11 en 12 oktober.

Het Utrechtse biermerk vandeStreek opent een eigen proeflokaal bij de brouwerij in Overvecht. Het proeflokaal is op vrijdagen en zaterdagen geopend vanaf het openingsweekend op 11 en 12 oktober.

De eigenaren van vandeStreek vinden het mooi een proeflokaal toe te voegen aan het horeca-aanbod in Overvecht. Ronald van de Streek, één van de twee broers die de brouwerij oprichtte, vertelt daarover: “Al sinds we in 2017 de brouwerij in Overvecht openden, hebben we plannen om in dit pand ook horeca te bedrijven.”

Hij is blij dat het nu zover is: “Nu we dat eindelijk gaan doen, zijn we de eerste plek in dit deel van de stad waar je samen kan genieten van een goed glas bier, een spelletje en een portie bitterballen.”

Taproom

Op 11 en 12 oktober wordt de opening van het proeflokaal gevierd. Tijdens dit weekend kunnen gasten als eerste het bier uit een van de zestien gloednieuwe tapkranen zien stromen. Beide dagen is er een XXL-spelletjeshoek, dj’s en kunnen alle bezoekers collectief een nieuw vandeStreek-etiket ontwerpen.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Na het openingsweekend is het proeflokaal elke vrijdag en zaterdag open. Sander van de Streek vertelt wat er zo bijzonder is aan het horecagedeelte: “Vers bier vooral, want we kunnen bier tappen dat pas een uur daarvoor uit de tank is gekomen. De inspiratie hiervoor hebben we opgedaan in Amerika, daar heeft bijna elke craft-brouwerij wel een eigen taproom waar je vers bier van de tap drinkt met uitzicht op de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Dat wilden we in onze eigen brouwerij ook.”

Daarnaast geven de broers elke zaterdag een rondleiding door de brouwerij en is het mogelijk om bijvoorbeeld verjaardagen in het proeflokaal te vieren.

2 Reacties

Reageren
  1. Cor

    Leuk! Eindelijk een leuke tent in Overvecht om een lekker biertje te drinken. Wellicht geeft het ook een positieve impuls aan het bedrijventerrein daar.

  2. Gerben

    Goede move, Overvecht heeft het laagste percentage alcohol consumptie van heel Utrecht. Dat mag omhoog!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).