Utrechtse horeca moet opnieuw helemaal dicht: ‘We hebben alles on hold gezet’ Utrechtse horeca moet opnieuw helemaal dicht: ‘We hebben alles on hold gezet’

Utrechtse horeca moet opnieuw helemaal dicht: ‘We hebben alles on hold gezet’

Utrechtse horeca moet opnieuw helemaal dicht: ‘We hebben alles on hold gezet’
Eigenaar Pieter Jonkers een aantal maanden geleden voor Restaurant Badhuis.
Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de horeca opnieuw dicht moet. Ondernemer Pieter Jonkers was van plan om zijn Utrechtse horecazaak deze maand te openen, maar dat wordt nu noodgedwongen uitgesteld.

Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de horeca opnieuw dicht moet. Ondernemer Pieter Jonkers was van plan om zijn Utrechtse horecazaak deze maand te openen, maar dat wordt nu noodgedwongen uitgesteld.

Het is de zoveelste klap voor de Utrechtse ondernemers. Volgens de nieuwe coronamaatregelen duurt de sluiting in ieder geval vier weken. Het kan langer gaan duren, als het aantal besmettingen op dit hoge tempo blijft toenemen. “Onze reactie is wel even duidelijk, lijkt me”, zegt Erik Derksen, de vicevoorzitter bij Koninklijke Horeca Nederland Utrecht.

Badhuis

Jonkers blijft echter hoopvol. Hij kijkt uit naar de opening van zijn nieuwe zaak Badhuis. Die zou eigenlijk deze maand opengaan. “Na het bericht over de nieuwe maatregelen hebben we die even on hold gezet”, zegt Jonkers. “Momenteel zijn we nog hard aan het verbouwen. Dit geeft dus wel ruimte om in de verbouwing nog de puntjes op de ‘i’ te zetten.”

Hoewel het nog lang duurt, hoopt Jonkers in november op ‘groen licht’ van de overheid. “Het zou mooi zijn om in november een grote opening te organiseren. Natuurlijk volgens de regels, op afstand.”

Het personeel dat deze maand bij Badhuis zou beginnen, staat ook nu al klaar voor Jonkers. “Ze helpen nu mee met de verbouwing.” De ondernemer zegt wel de schade in november in te moeten halen. “Als de sluiting nog twee maanden duurt, zou het kunnen dat Badhuis helemaal niet opengaat.”

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  De sluiting van de horeca is een algemene maatregel waardoor ook Utrechtse horecaondernemers getroffen worden. Wanneer ik me beperk tot Utrecht, dan heb ik de afgelopen maanden kunnen vaststellen dat er bedrijven waren die de regels zorgvuldig toepasten, maar veel meer bedrijven die zowat alles overtraden wat er te overtreden was als dat maar extra inkomsten opleverde. Zoals zo vaak het geval is, moeten de weinige goeden nu onder de vele kwaden lijden. Ik heb het echt te doen met de goeden en wat mij betreft mogen alle kwaden per direct gedwongen qworden hun bedrijf sluiten en verplicht worden hun schuldeisers af te betalen. Maar helaas werkt het zo niet in de wereld… Ik hoop wel dat er nu snel een eind komt aan de terrassenchaos, zodat de voetgangers weer normaal hun gang kunnen gaan.

 2. erwin

  @Lexus: ” maar veel meer bedrijven die zowat alles overtraden wat er te overtreden was als dat maar extra inkomsten opleverde.”
  Ik neem aan dat je je burgerplicht vervult hebt en de boa’s hebt gewaarschuwd? Persoonlijk ben ik dit soort horeca-ondernemingen niet tegen gekomen, dus volgens mij trol je maar wat.

 3. Bernhard

  @Lexus: Niets van dat alles waargenomen, terwijl ik de afgelopen weken geregeld in de stad ben geweest voor een drankje. Maar een beetje stemming maken en een zondebok aanwijzen is natuurlijk wel lekker.

 4. Lexus

  @erwin en @Bernhard: ogen openhouden. En ik heb inmiddels slechte ervaringen met anderen aanspreken op hun onverantwoordelijk gedrag. Boa’s waren er niet eens in de buurt, laat staan dat ik ze er op had kunnen wijzen.

 5. erwin

  pfff @lexus, hier je beklag doen maar op het moment zelf niks zeggen en ook geen boa’s waarschuwen. Daar komen we niet ver mee in deze wereld.
  Kom met namen en rugnummers!

 6. JdV

  Prima als de horeca 4 weken sluit. Afgezien van het feit of mensen wel of niet besmet raken IN de horeca zal hierdoor de aanzuigende werking en het aantal reisbewegingen sterk afnemen. Dat is dus een duidelijke winst. Mensen gaan niet meer naar de stad als de horeca dicht is en de winkels nog maar beperkt open. Dit zou een positieve bijdrage moeten leveren in de vermindering van de aantallen. Wat mij betreft was het ook prima geweest als bioscopen en theaters ook 4 weken dicht gaan. Kijk thuis maar lekker Netflix zou ik zeggen.

 7. Lexus

  @erwin: denkt u dat ik alle overtredingen geboekstaafd heb? Dan zou ik inmiddels een heel dossier hebben. Ik heb er wel eens aan gedacht overtredingen te fotograferen. Maar daar zijn overtreders natuurlijk ook niet van gediend.

  Ik wil wel een voorbeeld geven. Tijdens de introductieweken zaten op verschillende picknickbanken op een terras steeds tien tot twaalf (!) jongeren. Er reed een politieauto voorbij die er niet eens aandacht aan besteedde. Overigens had de exploitant van de horecagelegenheid er zijn klanten ook op dienen aan te spreken natuurlijk. Maar dat gebeurde niet; er werd gedaan alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

  Trouwens, de overheid doet niet voor niets de horeca een maand op slot. Wanneer iedereen zich aan de regels had gehouden, was dit niet nodig geweest.

  Helaas zijn ook muziekcentra als Tivoli-Vredenburg, die zich zeer strikt aan de regels hebben gehouden, ook weer zeer ernstig in hun mogelijkheden beperkt.

 8. Bromsnor

  Als Bromsnor moet kiezen, horeca dicht of scholen dicht, dan wist hij het wel. Jammer voor de horeca, maar wat moet dat moet.

 9. Art kwartier

  Woonachtig in het Museumkwartier
  Er zijn horecabedrijven die de regels keurig navolgen
  Maar de meeste horecabedrijven waren niet bezig met Corona,,maar met omzet
  Het schuiven met tafels en stoelen
  Grote groepen
  Geen gegevens noteren
  Zodra het in de avond laat , het bier in de man of vrouw was
  Tja dan gaan de remmen los
  Alle regels negeren
  Handhaving ?
  Ze nemen Corona mee naar huis
  Ouders
  Opa oma
  Gek he de tweede golf
  Geef sommige horeca een pink,,,,ze trekken je schouders uit de kom

 10. erwin

  @Lexus: jammer dat je niet concreet wordt. Raar dat je schrijft dat er een politieauto voorbij reed. In een eerdere post schrijf je dat je geen melding hebt gemaakt omdat er geen boa’s in de buurt waren. Blijkbaar was de politie wel in de buurt, waarom die niet aangesproken op de geconstateerde overtreding? Raar verhaal hoor al met al.

  Overigens worden er aanzienlijk meer besmetting in vliegtuigen (7%) opgelopen dan in de horeca. Daar hoor je dan weer niemand over.

 11. D.

  Het is zuur voor de ondernemers, maar ik heb ook ervaringen als Lexus. Tafeltjes binnen dicht op elkaar, terassen bomvol en vreemde mensen die bij ons aan het tafeltje op het terras er bij werden gezet.
  Daarom kom ik al sinds augustus niet meer in de horeca. Jammer maar het is niet anders.

 12. Lexus

  @Erwin: kunt u agenten in een rijdende auto aanspreken? Wiens verhaal is hier nu eigenlijk raar? Bovendien ben ik geen agent en geen boa. Ook horecaondernemers hadden hier verantwoording moeten nemen, maar ze hebben dat grotendeels niet gedaan. En nu zit de hele horeca met de gebakken peren. Zoals ik al eerder schreef: spijtig natuurlijk voor de weinige goeden onder hen die met de vele slechten moeten lijden.

 13. Pim

  @ Erwin

  Horeca is broeinest van besmetting. Nergens komen zoveel besmettingen voor als onder horecapersoneel. Van wie krijgen ze dat denk je?

 14. Johan

  @ Erwin

  Horecabesmettingen zijn niet te herleiden naar personen en worden niet geteld. In werkelijkheid zijn het er daarom veel en veel meer dan de officiële cijfers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).