Utrechtse horeca-ondernemers dreigen stekker uit evenementen Koningsdag te trekken | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse horeca-ondernemers dreigen stekker uit evenementen Koningsdag te trekken | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse horeca-ondernemers dreigen stekker uit evenementen Koningsdag te trekken

Utrechtse horeca-ondernemers dreigen stekker uit evenementen Koningsdag te trekken
Foto: Bas van Setten
Koningsdag en – nacht in Utrecht worden dit jaar misschien soberder dan voorgaande jaren. De ondernemers en organisatoren van grote evenementen op het Stadhuisplein, het Domplein, het Janskerkhof en de Neude dreigen de stekker eruit te trekken.

Koningsdag en – nacht in Utrecht worden dit jaar misschien soberder dan voorgaande jaren. De ondernemers en organisatoren van grote evenementen op het Stadhuisplein, het Domplein, het Janskerkhof en de Neude dreigen de stekker eruit te trekken.

De ondernemers storen zich aan het feit dat supermarkten en particulieren grote hoeveelheden alcoholische drank kunnen verkopen terwijl zij onderworpen worden aan strenge controles. “Waar de horeca en organisatoren (terecht) streng gecontroleerd en gehandhaafd worden kunnen supermarkten en particulieren ongehinderd grote hoeveelheden bier verkopen zonder enig zicht of dit aan minderjarigen en beschonken personen wordt verstrekt of doorverhandeld”, is te lezen in een brief die namens meerdere Utrechtse organisaties is geschreven.

Daarnaast hebben de ondernemers naar eigen zeggen ieder jaar te maken met strengere vergunningseisen en stijgende kosten. “Bijvoorbeeld schoonmaakkosten, beveiliging, EHBO en sanitaire voorzieningen. Steeds vaker zien zij dat deze EHBO en beveiligers druk zijn met mensen die buiten de evenementenpleinen hulp nodig hebben of zich misdragen”, staat in de brief.

Ook is het tijdstip waarop de evenementen moeten stoppen punt van discussie. Op Koningsdag moet om 18.00 uur de stekker eruit. “Het neerzetten van grote evenementen vraagt om een enorme investering. Deze moet uiteraard terugverdiend worden en het tijdsbestek waarin dit moet gebeuren is simpelweg te kort”, zeggen de ondernemers die daarbij aangeven dat het feest op Koningsdag meestal pas rond 16.00 uur begint.

Verschillende organisatoren willen dat de gemeente actie onderneemt. Zo stellen ze voor dat ze op Koningsdag twee uur langer door mogen gaan en supermarkten, net zoals in Amsterdam, maar één alcoholische consumptie per persoon mogen verkopen. De ondernemers hebben hun ongenoegen geuit in een brief aan de gemeente. Als er niks veranderd overwegen ze de stekker eruit te trekken.

54 Reacties

Reageren
 1. Anne

  Die arme horeca ondernemers in Utrecht

 2. JdV

  Ik zeg doen. Lekker rustig, sinds een jaar of 15 is de lol er toch al af dus stoppen met de evenementen en de vrijmarkt. Liefhebbers gaan lekker naar 020 want daar is het hele jaar een groot feest voor provincialen.
  Terug naar de wijkmarktjes voor bewoners. Kleinschalig en echt voor de inwoners.

 3. Mark

  Die grotere evenementen op de pleinen waren toch al van bedenkelijk niveau, snap niet dat iemand dat leuk vindt, maar ieder zijn ding. Verder is het bier uit de supermarkt wel te drinken in tegenstelling tot die glaasjes soort van bier voor €3 ofzo. Supermarkten worden ook gecontroleerd, dus dat is ook lulkoek.

 4. Jbbok

  Vrijmarkt, tja…..je kunt het hele jaar al bij de “kringloop” terecht.
  Als er geconsumeerd moet, dan bij de horeca.

 5. Henk de vries

  Gelukkig wordt veruit het grootste feest op het Janskerkhof georganiseerd door studenten. Al jaren lang een groot feest en normale prijzen voor drankjes en een top cocktail bar. Het is overigens ook altijd al vroeg druk. Is het een idee om verschillende clubs studenten allemaal een eigen plein te geven, die kunnen dan zonder gezeur over geld er een groot feest van maken en dan kunnen de horeca ondernemers henzelf en het personeel een dagje vrij geven.

 6. Yoshua

  Horecaondernemers zijn zelf begonnen met die evenementen om er geld mee te verdienen.
  Pak weg 20 jaar geleden was het reuze gezellig zonder de horeca-evenementen op de pleinen.
  Op Koningsdag in de avond evenementen houden begrijp ik niet helemaal.
  In Utrecht is de koningsnacht leuker en belangrijker dan de Koningsdag zelf.
  Zonder die evenementen van de horeca zal het er een stuk gezelliger op worden.
  Alsof iedereen bier koopt bij de AH en niet bij de kroegen.
  Misschien is beter bier verkopen een oplossing.

 7. Berend

  Er uit met die stekker en er weer een mooi en gezellig feest van maken!

 8. Herman

  Inkoppertje!
  Heel snel zeggen, stop dan maar, nooit zwichten voor dit soort chantage, zeker niet van horeca ondernemers die bakken met geld binnenharken.

  Puntje bij paaltje gasyvalles gewoon door, er wordt simpelweg teveel geld verdiend, de prijzen zijn al enorm hoog. Desondanks zit alles altijd vol.

 9. Frits

  Wat een brutaliteit van de horeca
  De gemeente chanteren
  Geen woord over de zware overlast voor binnenstadsbewoners
  Kan me niet voorstellen dat de gemeente zich laat chanteren, door horeca
  Die alleen maar meer bier willen verkopen
  maling enminachting tonen aan de binnenstads bewoners
  Wegwezen met je dronkemans evenementen

 10. Cor

  Er lijkt steeds meer sprake van een Koningsdag “moeheid”. Kennelijk als gevolg van een volkomen uit de hand gelopen traditie.

 11. Wilma

  Gewoon afschaffen, horeca heeft er zelf een verdienmodel van gemaakt dus nu niet janken

 12. katja

  Mooi zo !

 13. bee

  koningsdag in zijn geheel is veel te commercieel geworden.
  die horeca ondernemers verdienen zat anders kappen ze er wel mee.
  maar om daar nou de gemeente te chanteren gaat wel heel ver ,net of het zonder die horeca geen feest meer zal zijn .
  ik denk dat dan de gezelligheid weer toe gaat nemen.
  dat mensen hun bier in de supermarkt gaan halen heeft 2 redenen.
  1.goedkoper
  2.echt bier in plaats van evenementen bier .
  evenementen bier is bier aangelengd met water.
  dus je betaald de hoofdprijs voor een gemeentepilsje .

 14. Mark de linge

  Afgelopen jaar heb ik meerdere incidenten meegekregen waarbij jongeren bij de EHBO van evenementen en vervolgens in het ziekenhuis belanden door in supermarkt aangeschafte flessen alcohol. Er is sprake van oneerlijke concurrentie en heb begrip dat de horeca hier een punt van maakt. De stellingname van de horeca is een drukmiddel om de gemeente sneller te laten beslissen. Ook daar heb ik begrip voor want het immers alweer snel april.

  Als jij een feestje organiseert en anderen zorgen ervoor dat jij extra kosten moet maken, wil jij toch ook de kosten delen?

 15. Piet

  Bent u op koningsdag wel eens om 18 uur op het stadhuisplein geweest?
  Mensen die niet meer op hun benen kunnen staan
  Zwalkend
  Blerend
  Tegen de gevels aan pissen
  Stomdronken
  En nu willen de horeca ondernemers de gemeente chanteren om er nog 2 uur bier tappen bij te doen
  Wat een arragantie van de horeca om te denken dat ze de gemeente kunnen chanteren
  Burgemeester van Zanen laat zich niet chanteren door horecabaasjes

 16. R

  Persoonlijk vind ik de feesten met koningsnacht en dag te vol worden. Hele straten waar het vast staat, vooral rond de muziek. De crowd control zou over grote zones dan alleen de pleinen moeten. Denk aan afzetten van omliggende straten om zo een feestgebied te maken, óf meer kleinere feesten ipv enkele grote. De straten kunnen de enorme toeloop en afloop niet aan en dat leidt tot gevaarlijke situaties.

  En wie gaat een half uur in een rij staan bij de biertent of wc, als je binnen 5 minuten beter en goedkoper bier hebt uit de super? Kortom, de feesten gaan aan hun eigen succes ten onder.

 17. Aniwe

  Tja wat moet ik er nog aan toevoegen: Het is al lang niet leuk meer omdat de oorspronkelijke opzet door diezelfde horeca al jaren geleden de nek is omgedraaid en er een groot verdienmodel van is gemaakt…..Dus: stoppen met die handel!

 18. RvdZ

  zo zo.. ut is me toch wat die horeca, de fans en ervaringsdeskundigen hebben al wat geschreven dus ach laat ik het ook es doen. de horeca aan de pleinen zijn ca 10 jaar geleden door de gemeente gevraagd om de druk van de vrijmarkt weg te nemen en events te gaan organiseren. ik lees nergens dat ze janken maar domweg gewoon aandacht vragen voor een nieuw fenomeen wat voorheen niet kon en dat is de ongebreidelde verkoop door supermarkten die met geen of nauwelijks enkel investering een paar duizend liter bier er uit gooien. niet controlerend of dat wordt door verhandeld. supermarkten die niets bijdragen aan veiligheid, opruimen, toiletten enz..
  ik weet niet of de horeca geld loopt te scheppen of bakken met geld binnen halen de risico’s zijn best fors lijkt mij. ik ze ze wel bakken met alle blikjes en lege flessen opruimen van de supermarkten en andere vrije verkoop. De gemeente chanteren mag zeker niet maar wordt ook helemaal niet gedaan, kan ook niet, immers de gemeente verleend vergunning en draagt verder niets bij niet in de kosten of in de faciliteiten beveiliging toiletten ehbo en vegen, wat zou de reden dan moeten zijn van chantage. ..ondernemers welke dan ook mogen toch gerust zeggen dat het niet haalbaar meer is lijkt mij. Zo ik uw reacties lees zou u in euforie moeten zijn dat ze niets organiseren.. maar goed vind er van wat u wil maar lees het artikel toch nog maar eens even ipv alleen de kop. volgend binnenstad feestje… de grafstemming, lijkt me wel wat .. lekker rustig ben er bij

 19. BW

  Het artikel biedt te weinig informatie om de rekensom te kunnen controleren, maar als horeca ondernemers stellen dat ze de investeringen voor die dag niet terug kunnen verdienen dan is het op bedrijfseconomische gronden toch volstrekt logisch dat men zich terugtrekt?

 20. isabelle

  Supergoed initiatief van de professionele grootverdieners om ermee te willen stoppen!

  Gemeente, grijp uw kans!

 21. Wegwezen

  Horeca wil maar een ding veel lusten,,geen lasten
  Zoveel mogelijk bieromzet
  Evenementenbier aangelengd met water in plastic bekertjes
  Een bezopen menigte
  Datzijn de lusten
  Binnenstadsbewoners zitten met een dronken bralbende voor de deur

 22. Anne Marie ten Berge

  Beste RvdZ, de chantage zit in het dreigement van de horeca de stekker er uit te trekken. De horeca dreigt dus (massaal) te stoppen met vergunningen aan te vragen die elk jaar duurder worden en waaraan elk jaar meer winst opslurpende gemeentelijke eisen worden gesteld. Natuurlijk weet de horeca ook wel wat B&W aan het vergunningen stelsel verdient: veel, heel veel. De horeca weet precies wat ze moeten betalen om de gemeentereiniging in te huren na afloop van het evenement: veel, heel veel. De horeca weet precies hoeveel het kost EHBO-posten in te richten en te bemannen. Veel, heel veel. Al die kosten gaan van de winstmarge af. Al die kosten kunnen niet meer door de consumptie gedekt worden. met andere woorden: de horeca vindt dat alleen de gemeente winst maakt middels haar evenementen en dreigt er mee te stoppen als de gemeente niet inbindt met haar dure vergunningseisen.
  Wel, de GEM. zal niet inbinden want de gemeente blijft verantwoordelijk en aansprakelijk. voor dergelijke chantage zal de GEM. niet zwichten en dat weet de Horeca ook wel. Dus het spel dat hier gespeeld wordt zal als resultaat hebben minder evenementen en de GEM. krijgt de schuld en dat zal B&W worst wezen. want die zitten er voor de centen en niet om ons drank-en drugsgebruik te stimuleren.

 23. Slw

  Als je als ondernemer tienduizenden euro’s investeert in een evenement is het toch vrij logisch dat je dat graag minimaal terug verdient? Als dat steeds moeilijker is geworden door strengere regelgeving omtrent beveiliging, EHBO, het terrein helemaal met hekken moeten afzetten, geluidstechneuten de hele dag metingen laten verrichten terwijl de gemeente dat zelf ook doet dan is het toch geen ramp als zij aangeven ermee te willen stoppen. Als je 1300,- schoonmaakkosten hebt maar meer dan de helft van de troep is van de supermarkten gaat dat irriteren. Als er 14 jarige voor je podium staan met kratten bier ben je verantwoordelijk voor ze. Ook als je ze dus niets verkocht hebt. Volgens mij is het eerder fatsoenlijk om aan te geven bij de gemeente dat ze twijfelen of ze nog wel door willen gaan. Er staan straks namelijk 300.000 mensen in de stad die verwachten dat ze naar meerdere evenementen kunnen. De kroegen die dan wel wat muziek buiten hebben gaan het daar dan heel (gevaarlijk) druk mee krijgen.

 24. Slw

  Beste anne Marie, de horeca wil helemaal niet dat de gemeente inbindt met haar dure vergunningseisen. De horeca wil graag dat ze de verkoop door supermarkten en particulieren aan banden legt. Dit aangezien zij ook niet mee betalen aan de hoge kosten van bv schoonmaken en beveiligen. Daarnaast vragen zij om een ruimere tijd om te mogen schenken op Koningsdag zodat het makkelijk zal zijn om de hoge kosten terug te verdienen. Geen vraag om minder vergunningseisen geen vragen om subsidies….. gewoon 2 reële vragen. En nee is ook een antwoord.

 25. R

  Persoonlijk vind ik de feesten met koningsnacht en -dag te vol worden. Hele straten waar het vast staat, vooral rond de muziek. De crowd control zou over grote zones dan alleen de pleinen moeten. Denk aan afzetten van omliggende straten om zo een feestgebied te maken, óf meer kleinere feesten ipv enkele grote. De straten kunnen de enorme toeloop en afloop niet aan en dat leidt tot gevaarlijke situaties.

  En wie gaat een half uur in een rij staan bij de biertent of wc, als je binnen 5 minuten beter en goedkoper bier hebt uit de super? Kortom, de feesten gaan aan hun eigen succes ten onder.

 26. JdV

  @slw. Geen probleem. De gemeente is ook zelf prima in staat feestjes te organiseren. Voor eigen rekening en risico. Masr dan geen klagende horecaondernemers die roeptoeteren dat de gemeente oneerlijk handelt. Belangstellende ondernemers kunnen ern vergunning aanvragen, en als ze dat niet willen is dat prima. Dan doet de gemeente het zelf.

 27. Slw

  @jdv, helemaal eens. Alleen als dan blijkt dat ze verlies draaien en de burger daarvoor mag betalen start de volgende discussie.

 28. Gerard Brugmans

  Ben ik even een dagje weg, krijgen we dit!
  Al die horecacowboy’s eruit en in één klap terug naar de menselijke maat van het buurtfeest op koningsdag, wat een geweldig plan! Maar dat gaat helaas dus niet gebeuren, want ze durven hun dreigement toch niet waar te maken omdat ze ook wel weten dat er dan geen weg terug is. Na één keer Koningsdag zonder professionele bierdealers wil deze stad namelijk voorlopig nooit meer anders, en dat risico durven ze echt niet te nemen.

 29. Koel Hoofd

  Tja, de goeie ouwe tijden van vroeger komen echt nooit meer terug. Er zijn gewoon te veel mensen die allemaal tegelijkertijd uit hun bol willen gaan en andere mensen voor hun (wan)gedrag laten opdraaien. Wie moet daarvoor gaan betalen? Horeca ondernemers? Gemeente? Inwoners die geen kant opkunnen maar wel de pis van een ander tegen hun voordeur krijgen? Supermarkten die doodnormale producten verkopen welke mensen dan misbruiken omdat ze daar toevallig zin in hebben? Want dat is hier de hele issue, wie draait er voor de shit van anderen -die overal maling aan hebben behalve hun eigen genot- op.

  Misschien is het een optie om per locatie entreegeld te vragen aan dat zuipende en feestende volk zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel voor zichzelf noch voor een ander. Daarvan zouden de kosten voor EHBO, veiligheid en reiniging in iedergeval gedekt kunnen worden. Vraag me niet hoe dat geregeld zou moeten worden. Misschien is in de toekomst het mogelijk om met een app die automatisch geld afschrijft op het moment dat ze een gebied betreden? Alleen ingeschreven buurtinwoners hoeven niet te betalen, uiteraard.

 30. Willem

  Terecht. Goedkope drank meenemen naar het feestje dat is betaald door iemand anders. Gewoon de supermarkten dicht houden.

  En graag een paar uur langer door gaan. Ik had op Koningsdag net mijn eerste biertje op en toen mocht er niet meer geschonken worden. Ik snapte er niets van.

 31. Ahgossie

  Geloof je nu echt dat de gemeente met belasting geld feestjes gaat organiseren en uitbaten voor eigen rekening en risico? Uhhh eg niet .. de burgerij staat in de rij om claims in te dienen… Dat doet ze nu niet deed ze niet en gaat ze niet doen , dat was altijd al de door jou zo vermaledijde horeca ..

 32. Scherpschutter

  De Gemeente blijkt hier weer eens meer een irritant blok aan het been dan de behulpzame organisatie die het zou moeten zijn. Schandalig!

  Ondernemers worden geacht voor allerlei faciliteiten te zorgen (schoonmaak bijvoorbeeld) waar de Gemeente reeds via de belastingen ons geld voor afgepakt heeft onder het mom een dienst te leveren (zoals de zaken schoonhouden). Gemeente, lever dan de dienst waar je ons geld al voor hebt afgepakt!

  En zo helpt een overheidsorganisatie ook het volgende feestje om zeep, zoals overheden anno 2019 verantwoordelijk zijn voor het om zeep helpen van zo’n beetje ieder feestje.

  Bizar dat een organisatie die ooit is opgericht om burgers te faciliteren met nuttige collectieve diensten, is uitgegroeid tot een allesoverwoekerend onkruid dat alles kapot maakt dat ze aanraakt.

  Gemeente: aan de kant. Bemoei je hier niet langer mee.

 33. Joep

  Volgens mij hoort het schoonmaken en beveiligen gewoon bij je standaard verantwoordelijkheid als organisator, of niet dan?

  Dat zou vanuit je zelf moeten plaats vinden, ipv dat je gaat zeuren over de kosten bij de gemeente. Het is al erge genoeg dat de gemeente de ‘ondernemers’ moet dwingen hun verantwoordelijkheid te nemen middels vergunnen e.d.., want anders leert de ervaring, gaat het gruwelijk mis.

  Correct me if I am wrong, maar volgens mij kan je op Koningsdag zelf in het centrum helemaal geen alcohol kopen bij de super, daar waren toch al ooit afspraken over gemaakt ,of vergis ik me?

  En dan 18 uur. Dat is gewoon altijd al zo geweest. Daarna is het feest toch over vanwege natuurlijk verloop. Waarom zou je langer door willen gaan, Iedereen is daarvoor al afgehaakt. Mensen moeten ook de gewoon de volgende dag werken he.

  Net of de horeca in die uren ervoor zo weinig verdient. Keiharde black mail om gewoon hun zin te krijgen dus. nog langere festiviteiten willen ze, nog meer dronken mensen en nog meer overlast.

 34. Nlz

  Dat eeuwige gemiep over binnenstadsbewoners die overlast ervaren.
  Ga dan in een klein durp wonen waar ze geen evenementen organiseren, op een enkel jaarlijks dorpsfeest na. In een stad als Utrecht is het logisch dat er een nachtleven is. En dus geluid op straat, ook later op de avond/nacht. Wil je dat niet, ga dan lekker elders wonen in plaats van de NIMBY-mekkeraar uithangen.

 35. Cas

  Is de concurrentie met een supermarkt dan niet altijd oneerlijk?? Dit is echt huilen en aanstellen van de horeca. Veel plaatsen zijn al met hekken afgezet waar je geen eigen drank mee mag nemen. Het is geen exclusief feest voor een paar opgeblazen kroegbazen. De gemeente kan alleen iets tegemoet komen in de leges voor een vergunning, maar verder moet je zelf maar een manier bedenken om je toko rendabel te maken.

 36. Tim

  Heb afgelopen jaren steeds Koningsdag in Utrecht gevierd, maar het is inderdaad verwirden tot een plat zuipfestijn, met echt oorverdovend harde muziek en overvolle strate met dronken mensen. Heb inderdaad wel te doen met bewoners die daar al vanaf vrijdagavond in moeten zitten.

 37. Stadspleinen

  95 procent van alle reacties,,zijn tegen de mega zuip evenement
  Waar klagende horecabaasjes met aangelengd evenementen bier hun zakken vullen
  Heeft iemand wel eens een horecabaas gehoord die aan omwonenden denkt?
  Ik niet
  Horeca op de stadspleinen denkt maar aan een ding,,,geld graaien
  Omwonenden kunnen het lazerus krijgen

  En dan ook nog het lef hebben de gemeente te chanteren

 38. Waterbier

  Nu begrijp ik ook waarom de horeca op stadspleinen evenementenbier verkopen
  Ik vond dat bier altijd al zo slap smaken
  Als je googeld op evenementen bier , kom je erachter dat dat bier is aangelengd is met water
  Uiteraard wel de volle prijs vragen
  En je mag je eigen bier niet meenemen
  Daar wordt op gecheckt
  Het is dus puur zakken vullen voor de horeca
  Mensen laat je tijdens koningsdag niet beduvelen door stadsplein horeca
  Ze zien u als een pinautomaat
  Waterbier voor de prijs van echt bier,,,daar boven op nog toeslag
  3 euro per waterpils,,,proooost

 39. JdV

  @Ahgossie: Nee hoor, de tourstart, de giro, de vuelta. Allemaal geheel en al georganiseerd door ondernemers, geen gemeente te bekennen. Zeker onder een steen geleefd de afgelopen jaren?

 40. Jan

  @Anne Marie ten Berge “Natuurlijk weet de horeca ook wel wat B&W aan het vergunningen stelsel verdient: veel, heel veel.” Doe daar eens een onderbouwing bij?

 41. Stekkertje

  Namens alle bewoners van stadspleinen zeg ik
  Trek de stekker er maar uit!!!!!!

 42. Henkie

  Eerste goede plan van deze gezamenlijke ondernemers sinds tijden. MINDER feesten. Haast te mooi om waar te zijn.

 43. Domwonende

  Ik wens u allen een fijne Koningsdag wanneer een menigte van 300.000 de binnenstad in trekt en nergens terecht kan. Die menigte doet overal zijn of haar behoeftes en niemand is ervoor verantwoordelijk. Dit zal resulteren in een niet te controleren meute. Dan pissen die mensen tegen uw voordeur en gaan we daarna lekker met z’n allen de vrijmarkt op. Ik denk dat we allemaal van een koude kermis thuis komen wanneer dit gebeurt. Zeker wanneer er geen verantwoordelijkheid gedragen wordt voor WC’s, EHBO en afval.
  Ik denk dat we maar wat blij mogen zijn dat de horeca deze mensen opvangt en samenwerkt met de hulpdiensten om te zorgen dat Koningsdag veilig verloopt. Want wanneer we groepen mensen niet op centrale punten in de stad opvangen verwoesten ze met alle liefde de hele binnenstad.
  Mensen die terug willen naar die buurtborrel in hun straat in de binnenstad van Utrecht adviseer ik om een tijdmachine te kopen en terug te vliegen naar 1965.

 44. Harry

  Sinds wanneer bepalen horecaondernemers de voorwaarden?
  Ik zeg, blijf dan lekker weg als de voorwaarden je niet bevallen.
  Simpel toch.

 45. BW

  Best hilarisch hoe dit draadje zich heeft ontwikkeld. Horeca ondernemers geven aan dat ze de kosten niet terug kunnen verdienen. Lijkt mij best een valide argument om niet langer te willen investeren, maar de dames en heren reaguurders zijn van mening dat het allemaal niet waar is.

 46. Draadstaal

  Ik zie een lange draad door alle reacties
  Mensen zijn de chanterende horeca spuugzat

 47. Johan

  @ BW

  Beter lezen. De dames en heren reaguurders zijn overlast van chanterende horeca zat. Daar gaat het over.

 48. Cas

  @ BW, dus de horeca heeft enorme goede jaren achter de rug. De meeste pleinen worden met hekken afgezet en eigen drank mag niet mee naar binnen. Als je dan nog gaan zeuren over een supermarkt die gewoon open is en een biertje verkoopt ben je wel heel sneu bezig.
  Als je hekken om je feest wilt, moet je ook maar de voorwaarden accepteren… En is het dan niet rendabel… of beter gezegd, je bent niet tevreden met de winst, dan trek je inderdaad maar lekker de stekker eruit.

 49. BW

  @Johan
  Misschien moet je zelf even beter lezen. De horeca geeft aan dat ze de kosten niet terug kunnen verdienen. Ik kan dat op basis van dit artikel niet controleren en jij ook niet, maar je trekt wel vast de chantage-kaart.

  @Cas
  “Dus de horeca heeft enorm goede jaren achter de rug”. Indien we ons even beperken tot koningsdag, waar baseer je dat op?
  “dan trek je inderdaad maar lekker de stekker eruit” Dat is dus exact wat een aantal horeca ondernemers heeft aangekondigd.

 50. Domwonende

  Mensen die lopen te zeuren op de horeca mogen van mij nooit meer buiten de deur eten of drinken. Blijf maar lekker thuis.

 51. Cico

  Het is de wereld op z’n kop.

  Dus de optredens, het dansen en de muziek dreigt te verdwijnen omdat het een gedoogd zuipfeest is geworden. Leuk voor de alcoholisten, de studenten en de ‘stoere mannen’ die rotzooi gaan trappen met een slok op.

  Verbied die dag maar alcoholverkoop in de supermarkten en al helemaal voor particulieren. Die laatste groep kan op 1000 andere manieren een leuk schnabbeltje verdienen als je creatief bent.

 52. JdV

  We kunnen natuurlijk ook gewoon een alcoholverbod afkondigen van 26 tot 28 april. Kroegen mogen open, supermarkten mogen open, alcohol verkopen en consumeren op straat is verboden. Iedereen blij toch? Gelijke monnikken, gelijke kappen. Ook de rest van het jaar zijn er feesten en festivals waar mensen bier kopen in supermarkten. Volgende stap is zeker dat elk festival dat door een horecaondernemer wordt georgniseersd automatisch leidt tot een verbod op de verkoop van alcohol bij alle zaken in een omtreke van x kilometer?
  Dacht het ff niet.

 53. Cor

  @Waterbier: als je googelt op evenementenbier, dan kom je er achter dat er een hoop fabeltjes over bestaan, het eigenlijk zelden geschonken wordt en het vaak gewoon een valse perceptie is van mensen. Het bier wordt kouder geserveerd, in plastic bekertjes, in de buitenlucht en in een setting waar de mensen doorgaans meer in beweging zijn dan in de gemiddelde kroeg.

 54. Henk P.

  Wat een genot zou het zijn als we in Utrecht de enorme geluidsoverlast kunnen beperken afkomstig van evenementen en privé personen die denken dat 80 decibel en meer sfeerbepalend zijn.op dit koningsfeest.
  Laat de mensen zelf hun feestjes maken,hun supermarkt drankjes drinken op de openbare weg en hun troepjes op kleedjes verkopen.
  Volksvertier en oranjelusten anno 2019,je bidon vullen bij de waterpunten in de binnenstad,dansen bij kleine bandjes en elkaar kunnen verstaan.Heerlijk Utrecht ga ervoor,zo groen en oranje als mogelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).