Utrechtse horecaondernemer start crowdfunding voor nieuwe zaak aan Brusselplein | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse horecaondernemer start crowdfunding voor nieuwe zaak aan Brusselplein | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse horecaondernemer start crowdfunding voor nieuwe zaak aan Brusselplein

Utrechtse horecaondernemer start crowdfunding voor nieuwe zaak aan Brusselplein
De plek waar het nieuwe restaurant moet komen. Bron: Facebookpagina De Baron
Horecaondernemer Bas van Heezik, bekend van Alan & Pim’s aan het Brusselplein in Leidsche Rijn, wil een tweede zaak openen. Daarom is hij een crowdfundingsactie gestart.

Horecaondernemer Bas van Heezik, bekend van Alan & Pim’s aan het Brusselplein in Leidsche Rijn, wil een tweede zaak openen. Daarom is hij een crowdfundingsactie gestart.

Het nieuwe restaurant moet De Baron gaan heten. Het plan is om de zaak te openen aan het Brusselplein op de plek waar voorheen The Barn zat. “Een authentieke en toegankelijke zaak waar iedereen welkom is en waar je je gelijk thuis voelt. Voor koffie, lunch, borrel, diner, of een drankje aan de bar.”

Van Heezik zegt dat de crowdfundingsactie, ondanks de bittere tijden voor de horeca, goed doorloopt. Inmiddels hebben 54 investeerders meegedaan en is al 58 procent van het benodigde bedrag opgehaald. Het streefbedrag van de campagne is 220.000 euro.

Lijst

Met het geld wil Van Heezik de beoogde locatie opnieuw inrichten. Op de crowdfundingspagina is precies te lezen wat hij nodig heeft. Zo moet er opnieuw worden geschilderd, een nieuwe vloer worden gelegd en nieuwe verlichting worden opgehangen. Ook is er geld nodig voor kassa’s, een bar, servies en meubilair.

Alan & Pim’s opende in 2018. Een jaar later werd de zaak bekroond tot ‘Leukste restaurant van Utrecht’.

9 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Is een goed lopende horecazaak niet voldoende onderpand voor een bank om een lening te verstrekken? Waarom crowdfunding? Voor een startup zonder kapitaal en onderpand snap ik het.

 2. Gerard Brugmans

  Ik weet natuurlijk niet onder welke steen deze wereldvreemde ondernemer de laatste tijd heeft gezeten, maar kan iemand hem nog even uitleggen dat horeca tot nader order een vrij kansloze branche is? Ik mag hopen dat zaken die nu nog beginnen uitgesloten worden van staatssteun als de boel binnenkort weer op slot gaat?

 3. Koel Hoofd

  @JdV de bank stelt eisen en heeft rechten op het onderpand, de crowd niet.

 4. Scherpschutter

  @JdV

  Met crowdfunding haal je niet alleen geld binnen voor de zaak, maar soms ook iets dat veel belangrijker is: ambassadeurs voor je zaak. Deze mensen zullen je overal de hemel in prijzen, vaker komen eten in ‘hun’ zaak, helpen waar nodig is en zijn werkelijk betrokken…

  Reden twee is natuurlijk dat veel ondernemers een gigantische hekel aan banken hebben.

 5. Yoshua

  Hij beloofd 4% rendement dat is in deze tijden al aan de forse kant.
  Het is wel een slimme ondernemer die in het verleden een vermogen heeft vergaard met zijn handel in vakantieparken.
  Duidelijk is dat deze overtuigd Feyenoorder op zijn centjes zit, en in deze casus toch zelf geen gokje durft te wagen.
  Blijft een vreemd verhaal dat een vermogend persoon uit een zeer rijke ondernemersfamilie om geld vraagt.
  Misschien stopt hij liever zijn eigen geld in Feyenoord dan in Utrechtse lokale doelen, zoals een echte van Heezik dat doet bij Feyenoord.

 6. Gregor

  Oh, is hij voor Feyenoord, dan ga ik zeker storten!

 7. Bert

  @jdv over het algemeen lenen banken niet aan horeca jongens, vanwege het risico. Dat is de reden dat brouwerijen zo groot zijn.

  In dit specifieke geval lijkt het me gewoon op risicos af wentelen op goedgelovigen. Als je dan onderuit gaat kan je gewoon de spreekwoordelijke middelvinger opsteken naar je “investeerders” ipv dat je huis leeg wordt gehaald.

  Oftewel: slimme ondernemer, zoals Yoshua zegt.

  Niet mijn stijl van ondernemen overigens. Ik noem het gewoon cyberbedelen

 8. MtU

  De Baron? Er is al een restaurant dat “De kleine baron” heet, aan de Sweder van Zuylenweg. Heeft men daar al geïnformeerd of zij geen bezwaar hebben tegen deze naam?

 9. Pee

  Betaal het maar uit eigen zak want hij heeft zelf genoeg.
  Maar hoe meer geld men heeft des te hebberige word men.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).