Terrassen in de Utrechtse binnenstad mogen langer openblijven | De Utrechtse Internet Courant Terrassen in de Utrechtse binnenstad mogen langer openblijven | De Utrechtse Internet Courant

Terrassen in de Utrechtse binnenstad mogen langer openblijven

Terrassen in de Utrechtse binnenstad mogen langer openblijven
Het wordt de derde onderneming in 2 jaar tijd in het pand naast Café de Zaak. Archieffoto: DUIC / Robert Oosterbroek
De terrassen in de Utrechtse binnenstad mogen vrijdag- en zaterdagnacht langer openblijven. Door de zomerse temperaturen mogen terrassen die normaal tot 01.00 uur openblijven nu tot 02.00 uur open zijn.

De terrassen in de Utrechtse binnenstad mogen vrijdag- en zaterdagnacht langer openblijven. Door de zomerse temperaturen mogen terrassen die normaal tot 01.00 uur openblijven nu tot 02.00 uur open zijn.

Het hele weekend worden er zomerse temperaturen verwacht. Vandaag wordt het zo’n 26 graden, zaterdag en zondag 28 graden. In Utrecht is een zogeheten 25-graden-plusregeling voor terrassen. Van 1 mei tot en met 30 september mogen sommige terrassen tot 2.00 uur openblijven als het 25 graden of warmer is.

De regeling geldt alleen voor terrassen in de binnenstad die normaliter tot 01.00 uur open zijn. Op het terras mag overigens geen muziek klinken en er mag geen onnodig lawaai zijn van bijvoorbeeld geschreeuw van bezoekers. De politie kan het terras dan sluiten.

6 Reacties

Reageren
 1. Binnenstadsbewoners

  Dat zullen de bewoners van de binnenstad niet leuk vinden
  Uur langer gebral

 2. G.H.

  @Binnenstadsbewoners: Die regel bestaat al jaren. Niet elk jaar verongelijkt doen svp.

 3. Harm

  Fantastisch! Hier één van de vele binnenstad bewoners die de Utrechtse binnenstad omarmen om haar gezelligheid. Wat mij betreft géén enkel probleem!

 4. e.g.

  En waarom toch die 2-deling?

  Geen uitbreiding in uren voor terrassen -Ook Utrecht- Buiten het centrum, zodat deze inwoners ook naar het centrum zullen/willen komen?

 5. Vroni

  Eens met G.H. en Harm! We zijn een uitnodigende stad voor iedereen. Laten we wel zijn, de binnenstad wordt er met al die terraspleinen alleen maar gezelliger op (Neude, Drieharingstraat, Ganzenmarkt, Ledig Erf, Ooster-/Westerkade, Rotsoord) en het is ook nog eens goed voor de economie! Je moet ook niet binnen de singels willen wonen om vervolgens te gaan klagen bij de gemeente over de klokken van De Dom en de vele (prachtige!!) kerken. Gekkenhuis!

 6. Cico

  e.g. Omdat er buiten het centrum veel meer mensen wonen die s’ochtends naar hun werk moeten wellicht?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).