Utrechtse terrassen weer geopend: ‘We bestellen eerst koffie, maar direct daarna een biertje’ Utrechtse terrassen weer geopend: ‘We bestellen eerst koffie, maar direct daarna een biertje’

Utrechtse terrassen weer geopend: ‘We bestellen eerst koffie, maar direct daarna een biertje’

Utrechtse terrassen weer geopend: ‘We bestellen eerst koffie, maar direct daarna een biertje’
De Utrechtse terrassen zijn woensdag om 12.00 uur weer opengegaan. Op de Neude stonden vlak voor de opening een paar mensen te wachten, maar langzaamaan werd het steeds drukker tot de terrassen op een gegeven moment zo goed als vol waren.

De Utrechtse terrassen zijn woensdag om 12.00 uur weer opengegaan. Op de Neude stonden vlak voor de opening een paar mensen te wachten, maar langzaamaan werd het steeds drukker tot de terrassen op een gegeven moment zo goed als vol waren.

Mario en Ilona waren één van de eersten die een plekje wisten de bemachtigen. “We hadden van tevoren al gebeld om te reserveren, maar hoorden dat we geen afspraak konden maken. Ze vertelden ons dat het op inloop was. Daarom stonden we er al iets voor 12.00 uur.”

Net zoals velen anderen hebben Mario en Ilona lang geduld moeten hebben om weer op het terras te kunnen zitten. Sinds medio oktober vorig jaar zijn alle Nederlandse horecazaken namelijk al gesloten.

Tekst loopt door onder afbeelding

Op de vraag wat ze het eerst gaan bestellen hoefden ze niet lang na te denken. “We nemen eerst een koffie en een lunch, maar direct daarna bestellen we een biertje”, zeiden Mario en Ilona met een glimlach.

Toeval

Pamela en Sven zijn woensdag in het huwelijksbootje gestapt. De bruiloft was al lang van tevoren gepland en ze wisten toen nog niet dat vandaag de terrassen voor het eerst sinds lange tijd weer opengingen. “Het is dus puur toeval dat we na de ceremonie nog even een drankje konden drinken op het terras. Het heeft zo moeten zijn”, aldus Sven.

Tekst loopt door onder afbeelding

Alle Utrechtse terrassen zijn woensdag weer opengegaan, maar er gelden nog wel regels. Zo mogen de terrassen alleen tussen 12.00 en 18.00 uur geopend zijn, mogen er maximaal twee mensen aan een tafeltje zitten, tenzij het gaat om personen uit één huishouden.

Ook mogen er maximaal vijftig mensen op het terras zitten en moeten tafels op anderhalve meter uit elkaar staan, tenzij er een kuchscherm tussenin staat.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Proost

  Na het gedrag van veel mensen op Koningsdag,,,,dikke middelvinger naar de zorg
  Kan het bijna niet anders dat de terrassen over 14 dagen dicht moeten

 2. Kadoendra

  @Proost 28/4/2021 – 16:06

  Over 14 dagen kan er best wel eens een enorme kater op het toneel verschijnen………

 3. thomasje

  Wat een zegen dat de terrassen weer open zijn. Het zal wel wat nadelen hebben maar nu verder nergens anders meer over zeuren oke? De terrassen zijn open dat is toch wel het hoogst haalbare in dit land 🙂

 4. Berend

  Heel fijn voor wie het nodig heeft. Nu sport nog denk ik dan.

 5. Erik

  Huilen, schreeuwen, zeuren, dreigen, we hebben het allemaal voorbij zien komen de afglelopen periode. Nooit iets van Horeca Nederland gehoord over de werklast in de zorg of uitgestelde operaties. Alleen maar bezig met zichzelf. Zo hebben we de horeca ook eens van een andere kant leren kennen. En die is niet best!!

 6. beer

  En de besmettingen let maar op. Die vallen reuze mee. Want wie zich er niet houdt die doet het buiten een terrasje ook niet. En nu iedereen zijn vader of moeder is ingeënt, maakt het de mensen ook minder uit

 7. cas

  de treurnis van onze maatschappij neemt het voortouw om voor opening al in de rij te gaan staan…

 8. Katja

  Bestaat het leven dan alleen maar uit op een terras zitten ?

 9. Mel

  Vandaag op deze sombere herfstdag zal het er wel erg rustig zijn. De komende dagen blijft het koud. Een kort feestje dus!

 10. TeringJantje

  Zijn terrassen de enige plek waar je bier kunt krijgen ofzo? Uiteraard is het heerlijk om spontaan even een terrasje te pakken als je door de stad slentert, maar ik snap echt niet dat je ervoor in de rij gaat staan. Bovendien waren er veel mensen die gelijk met hun telefoon in de weer waren om hun drankje te fotograferen. Het zal dus wel weer meer een aandachtsding zijn dan bittere noodzaak. Maar ja, de likes moeten gescoord worden natuurlijk!

 11. woutvr

  Mooi en veel plezier. Persoonlijk wacht ik nog even op betere tijden.

 12. Roos

  Veel horeca is juist wel begaan met de zorg. Neem bijv. De Pomp, die gratis lunchpaketten maakten voor zorgtoppers. Er zijn zelfs zaken die niet open gaan ivm de zorg.

  Ik ben als horecamedewerker ook begaan met de zorg. Wel verbaasd door al deze negatieve reacties. We zijn een half jaar helemaal dicht geweest na een ingeperkt kort seizoen en een eerdere maandenlange sluiting, hadden in de afgelopen lockdown een handje euro’s als omzet per dag. Als er allemaal zaken omvallen is er ook menselijk leed dat ver kan strekken. (Want ja er is steun, maar kunnen die ondernemers straks de belastingen weer gaan betalen? Dat gaat heus niet iedereen lukken!) Laat de mensen die verantwoord buiten iets willen drinken of voor sociale gezondheid even een praatje willen maken en toch onder de mensen willen zijn in deze gecontroleerde omgevingen neerstrijken. Er zijn ook mensen die niet in de menigte willen zijn met koningsdag in een park en wel op een terras, waar je je handen kan wassen, ontsmetten en op juiste afstand van elkaar zit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).