Van pop-up tijdens corona naar vaste stek: Pitot opent oost-mediterraans restaurant op Vleutenseweg Van pop-up tijdens corona naar vaste stek: Pitot opent oost-mediterraans restaurant op Vleutenseweg

Van pop-up tijdens corona naar vaste stek: Pitot opent oost-mediterraans restaurant op Vleutenseweg

Van pop-up tijdens corona naar vaste stek: Pitot opent oost-mediterraans restaurant op Vleutenseweg
Pitot begon tijdens de coronalockdown met gevulde pita's. Foto: Pitot
Pitot stond tot vorige week bekend als pop-up afhaalplek waar je terecht kon voor onder andere gevulde pita’s. Pitot begon tijdens de coronalockdown en ‘popte zo nu en dan op’ in de stad, maar sinds vorige week donderdag heeft Pitot een vaste plek in Utrecht op de Vleutenseweg.

Pitot stond tot vorige week bekend als pop-up afhaalplek waar je terecht kon voor onder andere gevulde pita’s. Pitot begon tijdens de coronalockdown en ‘popte zo nu en dan op’ in de stad, maar sinds vorige week donderdag heeft Pitot een vaste plek in Utrecht op de Vleutenseweg.

In de zogenoemde restobar kan je terecht voor lunch en diner. De inspiratie voor de gerechten werd opgedaan in oost-mediterraanse landen. “Tafels vol kleine gerechten”, omschrijft Pitot het zelf.

Pitot is ontstaan in de keuken van Luc, het restaurant op Voor Clarenburg. De oprichter van zowel Pitot als Luc, Stijn Campman, deed veel inspiratie op in de straten van Tel Aviv. Pitot is ook Hebreeuws voor pita’s.

De keuken van ROOST

Twee jaar geleden bemande Pitot ook een aantal maanden de buitenkeuken van ROOST aan de Singel. Sidney Rubens, de eigenaar van ROOST, omschreef het eten toen als “gezond comfort food uit de rijke, Israëlische keuken”.

“Pitot was een enorm succes in de afgelopen twee lockdownperiodes”, vertelde Stijn destijds over de samenwerking met ROOST. “Dus het was onze droom om het concept door te kunnen zetten.”

Vorige week donderdag opende Pitot voor het eerst de deuren:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pitot (@pitot.utrecht)

6 Reacties

Reageren
 1. Wilhelmus Hoekstra

  Zo fijn na heel veel klussen dat jullie nu open zijn. Wat een fijne sfeer, mooie frisse uitstraling en heerlijk eten. Want we zijn direct het gaan uitproberen en het was super! Een aanwinst voor onze buurt! Heel veel succes!! Wilhelmus & Charlie

 2. Yoshua

  Wat fijn dat er op de Vleutenseweg een Israëlisch (oost-mediterraans) restaurant is gekomen met originele producten uit de Israëlische keuken van Tel Aviv.
  Jammer dat het adres niet is vermeld, staat misschien wel in de instagram link, maar dat kan ik niet zien.
  Echte Pitot had je nog niet in Utrecht, falafel city komt in de buurt van een echt broodje Israëlisch Pitot falafel.
  Israëlische pitot daar ga je van watertanden, te combineren met de zeer uitgebreide Israëlische (oost-mediterraanse) keuken
  De Franse keuken is niet voor niets een afgeleide van de Israëlische keuken.
  Ga morgen direct zoeken naar dit restaurant, wanneer ik bloemen heb gebracht in Lombok.
  Aanwinst voor Lombok/Nieuw Engeland.

 3. Ruud

  Ik woon er tegenover en het ziet er ontzettend leuk uit. Ik kom snel een keer langs!

 4. Otto Leng

  @Yoshua: “De Franse keuken is niet voor niets een afgeleide van de Israëlische keuken.”

  Ah okee, vandaar dat ze in Frankrijk zo houden van in boter gebakken vlees, waaronder veel varkensvlees. En kreeft, hmmm. Typisch die Israëlische invloed.

 5. Yoshua

  @Otto Leng,
  Koken, begint bij hygiëne.

 6. Scherpschutter

  Mijn keuken is de Israëlische bepaald niet door het gebrek aan gezonde vleesgerechten en de overload aan ongezondere groenten, koolhydraten en plantaardige olie, maar desalniettemin heel veel succes gewenst! De markt zal oordelen, hard en goudeerlijk, als altijd.

  Op naar baggervette winsten!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).