VandeStreek behaalt al na acht uur maximumbedrag van crowdfunding voor foodbar aan Oudegracht VandeStreek behaalt al na acht uur maximumbedrag van crowdfunding voor foodbar aan Oudegracht

VandeStreek behaalt al na acht uur maximumbedrag van crowdfunding voor foodbar aan Oudegracht

VandeStreek behaalt al na acht uur maximumbedrag van crowdfunding voor foodbar aan Oudegracht
Vlnr: Lukas Ausems, Sander van de Streek, Ronald van de Streek en Ronald Lentz
De Utrechtse brouwerij vandeStreek heeft vrijdag al na acht uur het maximumbedrag van de crowdfunding voor hun café aan de Oudegracht gehaald. De verwachting was dat de 125.000 euro na twee tot vier weken binnen zou zijn, maar dat ging sneller dan gedacht.

De Utrechtse brouwerij vandeStreek heeft vrijdag al na acht uur het maximumbedrag van de crowdfunding voor hun café aan de Oudegracht gehaald. De verwachting was dat de 125.000 euro na twee tot vier weken binnen zou zijn, maar dat ging sneller dan gedacht.

De mannen van vandeStreek willen na de zomer een café en restaurant openen aan de Oudegracht op nummer 50. Op dit adres was voor 46 jaar de Italiaan La Grotta te vinden, en sinds een jaar Grand Café Lekker Gezellig. VandeStreek wil er onder meer proeverijen met uitgebreide uitleg gaan houden en gerechten gaan serveren.

Om het café en restaurant te realiseren, vroeg vandeStreek enthousiastelingen om te investeren. Aanvankelijk wilden de ondernemers vooral hun eigen netwerk aanspreken, maar omdat de campagne door de media werd opgepikt, hebben ze de crowdfunding vrijdagmiddag gelijk gelanceerd. 

“We hebben vanaf vrijdagmiddag, toen onze mailing eruit was en het nieuws op al onze socials stond, de hele tijd onze telefoon zitten verversen”, zegt Ronald Lentz, mede-eigenaar van vandeStreek Oudegracht. “Aanvankelijk waren we verbaasd over het tempo maar schatten we nog steeds de totale looptijd op een week in.” Een week werd het niet: in totaal 148 crowdfunders brachten het maximumbedrag van 125.000 euro binnen acht uur bij elkaar.

Opnieuw open

De ondernemers van vandeStreek hebben nu besloten om de crowdfunding opnieuw open te zetten. “Onze mailbox is werkelijk ontploft met mensen die graag willen helpen om vandeStreek Oudegracht te realiseren. Daarom maken we het mogelijk om alsnog crowdfunder te worden via voorverkoop”, zegt Sander van de Streek, een van de broers achter de Utrechtse brouwerij.

De extra inkomsten die nu nog binnenkomen worden volgens vandeStreek gebruikt om de aankleding en afwerking ‘nog hoogwaardiger neer te zetten’. Ook worden de toiletten ermee verbouwd.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Als er iets is dat bewijst dat er geen financiele problemen zijn in 030 en dat steun dus volledig overbodig is zou het dit moeten zijn.

 2. Koel Hoofd

  @JdV
  Je bedoelt dat die minderbedeelden buiten jou belevingswereld blijven?

 3. Katja

  Dacht dat het crisis was en de mensen geen geld hebben ?

 4. Utrechtvoorutrecht

  @JdV Ik vertaal: als 148 mensen duidelijk wel genoeg geld hebben, is er niemand die financiele problemen heeft? Dat zou wellicht waar zijn als het geld wat gelijker verdeeld zou zijn, maar daar bent u geen voorstander van, dunkt me.

  Hun biertjes zijn lekker en ik heb met genoegen regelmatig tijdens Corona pakketten bij ze besteld. Ben benieuwd naar deze locatie. Lekker Gezellig had een vreemd concept, ik heb hier wat meer vetrouwen in.

 5. Pascal

  Is dit belangrijke informatie???????

 6. Wim

  @ Pascal.
  Nee, zoals zo vaak een persbericht dat één op één door geplaatst is.

 7. Scherpschutter

  @Katja 30/8/2022 – 20:31
  Dacht dat het crisis was en de mensen geen geld hebben ?

  LOL! Hoe verzint u het…De zwendelende valsemunters van de ECB hebben in de afgelopen jaren de totale geldomloop met bijna 40% verhoogd en bovendien zitten we in een enorme risk-off situatie op zowel de beurs als in de vastgoedmarkt. Iedereen en z’n moeder verzuipt werkelijk totaal in de cash op het moment. Er zijn werkelijk complete oceanen(!) aan geld beschikbaar….en vrijwel niets om het verstandig in te investeren. Combineer dat met het gegeven dat de inflatie momenteel rond de 20% jaar over jaar is, en dat maakt dat (zeker slechte) investeerders vrijwel panisch van hun nepgeld proberen af te komen, zelfs als dat resulteert in een gegarandeerd netto koopkrachtverlies.

  Mensen geen geld!? Vele vele mensen kunnen bij wijze van spreken hun eigen geldpakhuis bouwen en erin zwemmen als Oom Dagobert. LOL

 8. Chef Plongeur

  @katja – wanneer een (fianciële) crisis is gaan mensen prioriteiten herzien. Sociale gelegenheden horen daar (gelukkig) óók vaak bij: plezier hebben en sociaal samenzijn geeft mensen vaak een moment van geluk en plezier; dat zijn feitelijk heel belangrijke waarden in een leven. Niet ver onder ‘shelter’ en ‘food’.
  De behoefte aan bijdragen aan een gelegeheid die bij hun – de donateurs – lijkt aan te sluiten blijkt hier dus van toepassing.

 9. ChefPlongeur

  @JdV – waaruit concludeer jij enig ‘bewijs’? Jouw conclusie raakt kant noch wal…

 10. Pascal

  @u bent dus van de redactie
  Vandaar deze onzin reactie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).